Firefox pārsitis 10% latiņu

Statistikas cienītājiem derētu uzmest aci kārtējai OneStat.com atskaitei par pārlūku tirgu. Firefox ir pārsitis 10% latiņu un pasaulē ieņem godpilno otro vietu ar 11.51%. Aprīlī vēl bija tikai 8.69%. Latvijā, lai arī nav nevienas normālas un vērā ņemamas statistikas, atļaušos izmantot līko puls.lv brīnumu, kas rāda, ka Gecko bāzēto pārlūku lietotāji aizņem ceturto daļu no tirgus. Tas jau ir ļoti zolīds skaitlis ar kuru ir jārēķinās. Tehniski orientētās lapās Firefox lietotāju skaits tuvojās un dažviet pat pārsniedz 60% latiņu.

The total usage share of Mozilla increased 2.82 percent since April 2005. Microsoft’s Internet Explorer still dominates the global browser market with a global usage share of 85,45 percent which is 1.18 percent less as at the end of April.

Ņemot vērā to, ka izstrādātāji ir reāli iebremzējuši ar 1.1 palaišanu, kas vēlāk pārtapa par 1.4, bet netika oficiāli izlaists un pēc tam tika pārdēvēts par 1.5 un cerams, ka drīzumā arī tas beidzot tiks palaists, var pieņemt, ka vēl pāris procentiņi varētu nosvērties par labu šim pārlūkam. Būs kārtējais bums un lietotājiem bāzīs sejā jaunās “fīčas”, kuru šeit tiešām ir gana daudz. Pamanīju tādu niansi, ka Operai lietotāju skaits ir nedaudz sarucis no 1.03% līdz 0.77%. Iespējams, ka tas bija galvenais iemesls kāpēc šis pārlūks tagad ir bezmaksas. Tas skanēs mazliet ciniski, bet šo pārlūku, ar visām tā dīvainībām, joprojām var mierīgi ignorēt, protams, saprāta robežās. 😉

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *