Leak Monitor Extension

Lūk arī parādījās ilgi gaidītais paplašinājums – Leak Monitor Extension. Pirmssākumi šim paplašinājumam ir meklējami gada sākumā, kad tapa perliskais skripts ar kura palīdzību tika ķertas atmiņas noplūdes, pēc tam sekoja JavaScript “ķērājs” un beidzot ir arī uztaisīts paplašinājums. Lai arī tas lielākai daļai lietotāju neko nedos, tomēr jācer, ka paplašinājums attīstīsies un nākotnē kļūs tik pat noderīgs kā Talkback – kļūdu atrašanas mehānisms būs vienkāršots, lai to varētu lietot pēc iespējas vairāk parasto lietotāju.

I’ve written a Firefox extension called Leak Monitor that pops up an alert dialog to warn chrome and extension developers about one particular type of leak. It warns when chrome windows close but leave native code pointing at their JavaScript objects. This typically happens for things like
observers, timer callbacks, and (in Firefox 1.5 and earlier) event listeners, and is one of the most common causes of leaks in chrome and extension code. The alert shows some information about the objects that leaked (properties of objects, plus file/line for functions, which could be the object itself or properties on it).

Starp citu, David Baron nedaudz pārtaisa Gecko dzinēju un šo izmaiņu rezultātā Firefox 3.0 arī svilpodams izies Acid2 testu (papildināts) tā kā biksēs čurāt varēs ne tikai Safari un Operas, bet arī Firefox puikas un meitenes. Vienīgi atšķirībā no Operas, par Safari nezinu, Firefox gadījumā problēma tiek risināta saknē, nevis vienkārši, lai būtu kārtējais ķeksītis.

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *