Ikauņi mums ieliek

Kamēr mūsējie plāno paaugstināt akcīzes nodokli sisadminu, programmētāju un vispār mūsu nacionālajam dzēriemam alum, lai sadārdzināt gala produkta cenu un tuvinātos jevropas līmenim, tikmēr karstie ikauņu puiši plāno ieviest WiMax visā Tallinas teritorijā un daudzviet to piedāvāt arī bez maksas.

Šobrīd akcīzes nodoklis alum ir 1,22 lati par alkohola tilpumprocentu uz simt litriem, t.i., alum, kam parasti ir pieci procenti alkohola saturs, iznāk 6,1 lats uz simt litriem. Valdība pagājušajā nedēļā akceptēja grozījumus likumā Par akcīzes nodokli, kas paredz alum nodokli palielināt par astoņiem santīmiem – 1,3 latiem uz simt litriem.

Runājot par WiMax, kaut kad nesen biju uzskrējis kādai lapelei, kur bija rakstīts, ka pie mums WiMax pieslēgums izmaksā kaut kur ap 60ls/mēnesī. Līdzīgs kā tas bija agrāk ar DSL, kas sākumā arī bija pieejams uzņēmumiem un tikai pēc pāris gadiem to varēja atļauties arī privātie. Starp citu, interesanta teiksma par bezvadu tīkliem PDF formātā. Ja kādu interesē mūsu bāleliņu plāni uz tuvākajiem trim gadiem, tad var palasīt Platjoslas attīstības stratēģiju (DOC) vai arī caur googli HTML formātā. Interesanti, kas būs ar Triatel jauno bezvadu pieslēgumu.

Latvijā par platjoslas piekļuvi valsts investīciju un atbalsta piesaistei ir mērķtiecīgi atzīt piekļuvi, kas pastāvīgi ir tiešsaites režīmā (always on) un kuras lejupvirziena datu pārraides ātrums ir ne mazāks par 256 Kbit/s un augšupvirziena datu pārraides ātrums ir ne mazāks par 128 Kbit/s.

Pēc visa šitā man šķiet, ka mūs pilnīgi droši varēs saukt par bremzēm.

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *