Kā uzlikt jauno M$ Internet Explorer 7 beta 1

No visiem apskatiem, ko paspēju izlasīt, gribētu ieteikt tikai webstandards.org un mezzoblue.com, pēdējā var redzēt cik labi ir izlaboti tie divi gļuki – Peekaboo un Guillotine, pēdējais gan ir tikai daļēji izlabots. Lai vai kā, bet bēdāties nav jēgas, jo IE blogā raksta, ka jau otrajā betā tiks izlabota vesela rinda ar mūžveciem gļukiem. Sīkāk par to kā uzlikt IE7 beta1 var palasīt turpinājumā.

Kas vēl joprojām nav paspējuši lejupielādēt IE7beta1 vai ir alerģija pret Pirātu līci, vēl var pamēģināt kādu alternatīvu vietu, teiksim šo.

IE7 beta 1 var uzlikt divos veidos – uzinstalējot un atjaunojot IE līdz 7 versijai vai arī neinstalējot, bet uzliekot to kā paralēlu versiju, tādejādi nesačakarējot sistēmu ar jauniem .dll failiem, kas var izrādīties gļukaini.

Sākšu ar otro metodi, kas nesačakarē sistēmu. Palaižot instalācijas failu, tas uz cietā diska izveidos pagaidu direktoriju ar ļoti mistisku un garu nosaukumu, kas atradīsies attiecīgā diska saknes direktorijā. Brīdī, kad būs parādījies pirmais dialogs, nespiežot “Next”, aizejam uz šo pagaidu direktoriju un pārkopējam visus failus uz kādu citu vietu. Tālāk jau varam atcelt instalācijas procesu un aizmirst par to. Ejam uz jaunizveidoto IE direktoriju un tajā izveidojam jaunu failiņu ar nosaukumu “IEXPLORE.exe.local”. Viss. Palaižam iexplore.exe un mums ir daudz maz funkcionāla IE7beta1 versija. Kāpēc daudz maz? Tāpēc, ka lienot izvēlnēs visu laiku leks ārā visādi kļūdu paziņojumi. Vajadzīgās bibliotēkas ta mēs neatjaunojām un tas durnis lokālajā direktorijā neiedomājās apskatīties. Nu un galu galā, mēs taču netaisamies šo brīnumu lietot pārlūkošanai, bet gan tikai, lai testētu savus projektus.

Bet, ja sistēma jau ir sačakarēta ar jauno IE7beta1, tad atliek cerēt, ka M$ ir padomājis par lietotāju un piedāvās rūpīgi atinstalēt jauno produktu, lai atgriestos pie IE6, ja nē, tad nāksies sadzīvot ar IE6 emulāciju. Par vairākām paralēlām Internet Explorer versijām jau pirms pāris gadiem biju rakstījis, sīkāk var palasīt šeit kā arī lejupielādēt IE6.

Gaidam IE7 beta 2.

One thought on “Kā uzlikt jauno M$ Internet Explorer 7 beta 1

  1. Atbalss: Internet Explorer 7 Beta 2 Preview Build 5299 » Latvijas interneta pods

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *