Mozilla Firefox pamācība

endrju informēja par to, ka Kaklz ir paveicis vienu labu lietu – iztulkojis Firefox (materiāla tapšanas laikā tas saucās Firebird) uzstādīšanas pamācību latviešu valodā.

Mozilla Firefox

Atgādināšu, ka Kaklz jau agrāk biju pieminējis sakarā ar viņa sarakstīto PHP programmētāja rokasgrāmatu iesācējiem.

Bet sakarā ar šo Firefox pamācību ir pāris piebildes.

Pamācības autors to ir rakstījis vēl vecai Firebird versijai. Kopš tā laika programma jau ir paspējusi nomainīt savu nosaukumu uz Firefox, kas pēc visa spriežot tāds tas arī paliks arī turpmāk.

Programma ir vizuāli nedaudz mainījusies un drīzumā arī funkcionalitāte mainīsies. Tas attiecas arī uz karstajiem taustiņiem. Piemēram, iepriekš lejupielādes menedžerim izmantotais Ctrl+E jaunajā Firefox 0.9 versijā tagad būs Ctrl+Y. Tāpat mainīsies arī paplašinājumu veidošanas sistēma kā arī daudzas citas lietas.

Visas šīs izmaiņas kādam arī varētu nepatikt, jo redz, ko tie puiši man te tagad mēģina iesmērēt – kaut kādu kreiso pārlūku, kuram ar katru nākamo versiju parādās jauni gan vizuāli, gan arī funkcionāli uzlabojumi.

Diemžēl vai arī par laimi jāsaka, ka šādas izmaiņas ir gaidāmas vismaz līdz Firefox 1.0 iznākšanai, jo tā tiek solīta kā fināla versija un gatavais produkts, ko palaist tautās. Līdz tam brīdim visas Firefox versijas ir uzskatāmas kā izstrādes versijas, kas ir pieejamas publiskai testēšanai.

Un nobeigumā vēl gribēju pateikt, ka pats jau kādu laiku vācu materiālu līdzīgas pamācības uzrakstīšanai. Pasākums visu laiku tiek atlikts, jo pašā produktā nepārtraukti notiek dažādas izmaiņas, kas rada zināmu nestabilitāti. Bet ceru, ka beigu beigās kaut ko, tomēr izdosies uzrakstīt un izdosies izglītot gala lietotāju. Šāda pamācība ir vajadzīga kā ēst, jo esmu novērojis, ka liela daļa Firefox jauno lietotāju nemaz nenojauš par tām neskaitāmajām iespējām, ko piedāvā šis pārlūks.

129 thoughts on “Mozilla Firefox pamācība

  1. bush

    par ko es uztraucos, ir kas to lasīs? tie, kas lieto firefox? droši vien. tie, kas nelieto? droši vien, ka nee, jo ar putām uz lūpām aizstāv savējo. tie, kas nezin, ka tāds ir? tie arī nekad neuzzinās. jo man ir labi takā ir.
    labs darbs, kaklz.

    Atbildēt
  2. Kaklz

    liela daļa Firefox jauno lietotāju nemaz nenojauš par tām neskaitāmajām iespējām, ko piedāvā šis pārlūks

    es tajā skaitā.

    Atbildēt
  3. shal3r

    Tiktiešām labs darbs, respekts Kaklz’am :). Vajadzētu vairāk šāda tipa materiālus un tos visus apkopot vienā "redzamā" vietā, piemēram, te…

    Atbildēt
  4. Kurmis

    Es protams atvainojos un tiešām Respect kalam, bet rakstīt jau var par to manuāli un tas ir ļoti labi, bet es piemēram nelasu kā spiest copy un paste utt. (Cerams sapratāt pareizi). Kā arī nemaz jau tur tādu fīču ka uz pakaļas palikt var jau nav (ja salīdzina ar citiem normāliem pārlūkiem nevis ēzeli). Un ja kādam tas arī interesē tad tas cilvēciņš minūtes laikā to var dabūt aizeejot uz mājas lapu vai onku google.
    Bet tas jau ir tikai kurmja viedoklis

    Atbildēt
  5. coolynx

    Kurmis: Tur jau tā lieta, ka cilvēki nevar pat iedomāties, ka tas viss, ko viņi ir iedomājušies vai nosapņojuši ir reāli pieejams un izdarāms. Nezinot, ka kaut ko var izdarīt tu arī nezini, ko meklēt. Visi jau nav tik zinoši, lai spētu noformulēt savas vēlmes tā, lai google tev uz paplātes tās pasniegtu.
    Teiksim tās pašas Operas lietotāji sagrib kādu iespēju pie kuras bija pieraduši iepriekš, vismaz zina, ko meklēt, lai to piedabūtu Firefoxā, bet ēzelīšu lietotāji neko vairāk par izlecošiem logiem nav redzējuši, ko no viņiem var prasīt…

    Atbildēt
  6. Yoda

    Bija vēl kaudze ar citām, mazpazīstamām iespējām, tikai slinkums meklēties. Piemēram, varēja kaut kā meklēt konkrētus vārdus lapā – tie tika iezīmēti ar marķieri. Neatceros kā tas pasākums notika…
    Šitās fīčas iekš LV būtu vērc uzmest, tad daudzi redzētu rezonu no tā fokša

    Atbildēt
  7. juris

    Šāda pamācība ir vajadzīga kā ēst, jo esmu novērojis, ka liela daļa Firefox jauno lietotāju nemaz nenojauš par tām neskaitāmajām iespējām, ko piedāvā šis pārlūks.

    Vari nosaukt tās neskaitāmās iespējas? Es To FireFox šad tad palietoju, taču neko neaizvietojamu un brīnumainu tā arī tur neesmu saskatījis.

    Atbildēt
  8. aabele

    Ļoti vienkārši – uzinstalē iekš KDE windows bāzes ttf fontus – Arial, Tahoma, TimesNewRoman u.t.t. kurus brīvi var atrast internetā un tad sķil klās firefoksi! Izskats būs 1:1 kā windozee.

    Atbildēt
  9. dbc

    Eu, veci paliidz izlemt, es ar sen domaaju uztaisiit kaadu pamaaciibu, bet nevaru izlemt, kaadai progzai. Varbuut varat ieteikt, kaadai progzai buutu noderiiga pamaaciiba. Biju domaajis par vieo kodeeshanu

    Atbildēt
  10. jangs

    >> 7 >> bet ēzelīšu lietotāji neko vairāk par izlecošiem logiem nav redzējuši, ko no viņiem var prasīt…
    Diez vai. Es piemeeram ikdienaa lietoju IE (pienjemu ka eezeliities sheit ir domaats kaa Internet Explorer) un uzlecosho logu probleema ir veiksmiigi atrisinaati. Ad-us veiksmiigi blokjee firewall. Appletus un ActiveX-us nelaizhu un man IE straadaa diezgan labi. Dazhkaart, kad rodas specifiska vajadziiba, palietoju uz Gecko(bet ne Mozilla) baazeet K-Meleon. FireFoxu esmu meegjinaajis, bet man vinsh nepatika leeno nestandarta kontrolju deelj (tb visas, izveelnes, pogas u.c. ir veidotas "kruti", nevis ar "parastu" Windows API), iespaids par vinju nepalika paaraak labs. Kaada vajadziiba man peec Mozillas? Nu nekaada 😛
    2) coolynx : vai Tu, luudzu, vareetu pateikt aptuveno paarluuku sadaliijumu tavai lapai? Vai nopietni, bija pieveersties dazhaadiem jaunievedumiem un apgalvojot (ljoti ~~, piedod ja kljuudos), ka, ja lapa valideejas, tad Mozilla atteelo to pareizi, bet IE nee? Man shkiet ka tomeer IE lietotaaji ir vairaakums (bet varbuut tikai man taa shkiet).

    Atbildēt
  11. coolynx

    jangs: Pamēģini padomāt nedaudz globālāk. Tev kā lietotājam no tā, ka lapa validējas nav pilnīgi nekāda labuma. Tam es piekrītu.
    Savukārt tas, ka lapa validējas un ir testēta uz pārlūka, kas vislabāk atbalsta standartus (šobrīd tas ir Gecko), nordošina lielāku varbūtību, ka kāds cits lietotājs, izmantojot citu pārlūku, kas arī atbalsta standartus, redzēs šo lapu tieši tādā pašā izskatā, kā to bija vēlējies lapas veidotājs.
    Microsoft savu Internet Explorer HTML un CSS standartu atbalstu nav uzlabojis kopš 2001.gada. Padomā pats vai tas interneta gados ir daudz vai maz…

    Atbildēt
  12. Yoda

    Thnx, GRR, tā bija lieliska ideja par to TV.LV.
    Pac gan nebūtu dadomājies. Diemžēl man ir tikai Windows Media 8 kodeki, abet WM9 instalēt netaisos – negribu to fakeno MP7 likt virsū, un nevienu jaunāku arī ne. Līdz ar to man translē tikai skaņu, a bildes nav.
    Tad nu lūgums – vai nav kādam tie DLL no WM9, varbūt var iesviest man meilā zipotā veidā???
    Thnx uz priekšu!

    Atbildēt
  13. coolynx

    Statistikas mīļotājiem. Par maiju.
    Browsers Grabber Hits Percent
    MS Internet Explorer No 339251 60.1 %
    FireFox No 107286 19 %
    Opera No 70096 12.4 %
    Mozilla No 21451 3.8 %
    Firebird (Old FireFox) No 7484 1.3 %

    Atbildēt
  14. coolynx

    ZBH: Nav lielu izmaiņu – turās IE ap 59-60% un Firefox ap 19-20%. Bet nu lēciens no marta 13% ir jūtams. Es gan pagaidām nemāku teikt, kas pie tā ir vainīgs, ka tāds lēciens no 13 uz 20%.

    Atbildēt
  15. coolynx

    Palabošu iepriekš teikto – tie 20% bija jau par marta pēdējām nedēļām. Iepriekšējā statistika bija tikai par pirmo marta nedēļu, kur bija 13%. Tātad lielākais kāpums ir tieši martā. Mēnesi pēc Firefox 0.8 iznākšanas.

    Atbildēt
  16. Dr.Evil

    Oj bļā, šis pārlūks man galīgi nepatīk(Firefox). Lietoju parasto IE5.5 un 6, biju uzlicis jauno Opera – tas man iepatikās, bet nu darbā ir jāizmanto dažas lietas, ko tas velns neatbalsta, un esmu pa slinku, lai meklētu apkārtceļu.
    Man liekas, ka šāda manuāļa mērķauditorija nekad neatradīs šādu manuāli interneta plašumos, ja nu vienīgi uzliks lielu mirgojošu linku iekš delfi.lv, tvnet.lv vai apollo.lv 🙂
    Ir runāts. 😛

    Atbildēt
  17. efix

    coolynx: Tev ir specifiska informatīva lapa, līdz ar to būs lielāks FF lietotāju un citu _alternatīvo_ paarlūku %. Taču citur – oj, līdz pat 10% jau ir daudz. It sevišķi valsts iestādes ļoti negribīgi liks kaut ko citu 🙂
    Kādas izglītības iestādes lapas statistika šajā gadā…
    MS Internet Explorer Nē 21142 92.5 %
    Nezināms ? 837 3.6 %
    Mozilla Nē 447 1.9 %
    Opera Nē 213 0.9 %
    Firebird Nē 71 0.3 %
    Netscape Nē 62 0.2 %
    Phoenix Nē 27 0.1 %
    LibWWW Nē 27 0.1 %
    Galeon Nē 19 0 %
    Cīņa ar dzirnavām..

    Atbildēt
  18. coolynx

    Es esmu pārliecināts, ka nākamgad ap šo pašu laiku, ja pods vēl eksistēs, te būs jau kā minimums 40% FF lietotāju. Tas ir tikai laika jautājums. 🙂

    Atbildēt
  19. Knagis

    zinu, ka tūlīt izsaukšu uz sevi pārmetumu gūzmu, ka lietoju IE, bet kāpēc man te visos tekstos uz IE ik pa pāris rindiņām kāda renderējas galīgi šķībi – pazūd burtiem puse utt. un vēl – komentāri reizēm mīl aizlīst zem tās pelēkās malas pa kreisi.

    Atbildēt
  20. coolynx

    Knagis: Ja tevi tas uztrauc un interesē, tad pameklē IE bugu aprakstus. Tur arī atradīsi atbildi uz savu jautājumu. Uz normāliem pārlūkiem tādus (d)efektus nevar panākt attiecīgi mani tas neuztrauc.

    Atbildēt
  21. Rukicc

    RSS lasiiklis korekti straadaa tagad uz FireFox, un kursh tiek lietots? Es vienreiz vienu Extesion pameegjinaaju otriez bail instaleeet, galiigi nelaagi tas beidzaaaas:(
    Pamaniiju ka BlaskHalt ekraanbldee ir RSS sadalja malinjaaa:)

    Atbildēt
  22. Delfins

    jaa. zem Linux ir problema ar fontiem (laikam tapec ka nav uzlikti pareizi?), bet visumaa FF spaarda.
    bet uzrakstiitais helps,- nu nezinu, vajadziibas jau lielas nebija peec taa. taapat viss ir aprakstiits FAQos un helpos.

    Atbildēt
  23. docent

    Mazliet offtopica, taču skatos, ka dažiem tas ir aktuāli. Lai uz Linux panāktu tikpat kvalitatīvu fontu attēlošanu kā iekš Windows (jā, jā, iekš Windows tā attēlošana IR kvalitatīva :)), ir jāpārkompilē freetype2 bibliotēka ar ieslēgtu kompilatora direktīvu TT_CONFIG_OPTION_BYTECODE_INTERPRETER. Kā to izdarīt, ir diezgan daudz rakstīts googlee – faktiski tā ir vienas rindiņas "atkomentēšana" freetype2 izejas kodā.
    Pēc noklusējuma šī opcija ir izslēgta jebkurā man zināmā distributīvā, izņemot Gentoo; iemesls – patenti un autortiesības.
    Kad tas ir izdarīts, tad antialiasingu var atslēgt pavisam, taču atstāt t.s. "hintingu" – to var izdarīt gan iekš /etc/fonts/local.conf (laikam tā saucās), gan arī KDE gai Gnome "kontrolcentros"

    Atbildēt
  24. Vistu Zaglis

    Es jau nu gan atļaušos pārdrošu minējumu, ka FFox šeit ir tik populārs tāpēc, ka CLX jamo aktīvi propogandē un liela daļa "gados jaunākas" auditorijas seko "lielajiem onkām". Tas neattiecas uz visiem, protams… Vienk. iedomājos analoģiju ar to, ka aiz manas rosības un propogandas, paziņu lokā (itogo arī statistikā) dominē Opera! 🙂

    Atbildēt
  25. he

    nu FF popularitāte būtu varbūt lielāka, ja vien mozilla piedāvātu kādu killer fieču, tas vienkārši kardināli izmainītu spēku samēru. nu labi, tabi tur, paplašinājumi visādi – lielajam vairumam man zināmu datoriķu nafig nevajag. IE jau ir datorā by default, ja nu vajag kādu tur popup blockeri – ir google toolbār, ja vēl kauko īpašu vajag – var arī uzinstalēt arī priekš IE visādas herņas, nahuj vēl tur kauko likt virsū. nu nevajag visiem tās daudzās firebird fiečas bez kurām arī līdz šim ir iztikts…
    bet man principā patīk FF, arī uz linuxa normāli strādā

    Atbildēt
  26. Krotow

    Daļa no "tām IE herņām" nav nemaz tik nekaitīga. Kā tikai tur nav – ADwares, spamwares, trojas zirgi u.c. jautrība, par bremzēm nemaz nerunājot.

    Atbildēt
  27. Posthuman

    ir jāpārkompilē freetype2 bibliotēka ar ieslēgtu kompilatora direktīvu TT_CONFIG_OPTION_BYTECODE_INTERPRETER

    Nu bļaķ. Un citiem vārdiem sakot, ir jāatkomentē pāris rindiņas. [smaiļiks].

    Atbildēt
  28. Deadfall

    Ceru, ka Firefoxi un citi paarlūki tā arī neaizies tautās, uz viņiem taču parasti defaultā popupi neizlec…. a man est ta gribās:) Esmu par to, lai tautass masas lieto vienu brouzeri, kautvai glukaino IE.

    Atbildēt
  29. karuuzo

    Nu nezinu, ko te visi runā par FF kā par pārbāztu ar visādām fīčām, es pēc būtības esmu minimālists un tieši tāpēc arī izvēlējos FF. Ja manu FF salīdzina ar BlackHalt (http://abstrakts.serveris.lv/raksti/tuning.pn …) FF, pirmajā brīdī var domāt ka tie ir divi dažādi browzeri. Man toolbārs aizņem divas rindas, pirmajā menu, otrajā dažas navigācijas pogas, adreses lauks un ātrās meklēšanas lauks. Un VISS :)) Labas lietas ir vienkāršas.
    Ja kāds teiks, ka Ēzelītis arī to nodrošina, nu labi, ja atmet ādas (kas man arī ir pati minimālākā ko varēju atrast (http://texturizer.net/firefox/themes/#MicroFi …)), vizuāli varbūt, bet funkcionalitāte? Pie noklusētajiem uzstādījumiem galīgi nerullē. Pamēģiniet kaut vai pameklēties iekš www.astalavista.com ar Ēzelīša defaltajiem uzstādījumiem. Sagatavojiet tikai laikus vazelīnu…
    m

    Atbildēt
  30. Knagis

    Krotow, ja tev līkas rokas, paranoiskas bailes no pogas ar tekstiem "Cancel" un "No", tad tu arī savāksies visus tos *wares. Nevajag parastajiem lietotājiem iedot admina permas un pašam nevajag neko no crack saitiem instalēt un nebūs nevienas adwāres. Cik var ņemties ap šo tematu??? Bija protams te tie *.exe, kuri tika palaisti automātiski, bet nu nav tie izplatījušies. Ja tu pats nenospied OK uz logiem, kas tev atveras, tad nekas arī nenotiks. Arī popupi nav nekāda pārākā sāpe – ja saveras pārāk daudz, tad nospļaujies, nokopē linku no address-bar un iekš win taskbar nospied "Close Group" uz IE ikonas… Jau pieminētie Google toolbari utt. vispār šādas problēmas noņem. Vai arī winXP sp2rc1. Velns, nu man IE skaidrs, ka patīk labāk, nav te vēl >10Mb jāinstallē, izskata ziņā daudz lakoniskāks un smukāks (ar to es saprotu, ka pieskaņojas pašam Win, jo izmanto Win API, nevis super duper savas fīčas). Jā, beigu beigās es dabūnu uzlikt arī FF, jo vajag kādas weblapas notestēt, bet tas ir tikai testēšanas nolūkos. Ko man dod tās milisekundes, ko Gecko ātrāk norenderē? Ko man dod tas, ka dažus jaunos standartus IE neatbalsta? Tāpatās nav nevienas lapas, ko nevarētu apskatīt (varbūt estētiskais baudījums samazinās par pāris %), bet tas pats ir arī, lietojot FF, tik tur estētiskā baudījuma krituma procents ir lielāks. Uz linuxa ok, nav labākas alternatīvas, bet man linux tomēr vēl ir tikai serverim konsoles līmenī un tur man ar Lynx pilnīgi pietiek. Katru reizi, kad parādās kāds raksts par Mozilla vai FF vai vispār open-source, uzreiz parādās milzīgi bļāvieni par tēmu IE sux, lietojiet FF. Bet ne reizi te tā arī nav parādījies neviens tiešām sakarīgs arguments, kāpēc. Atskaitot nodrillētos popupus, adwares, tabus un kaut ko tamlīdzīgu, bez kā var iztikt jebkurš normāls lietotājs. Tas, ka par modes kliedzienu daudziem šejienes lasītājiem ir kļuvis maksimāli alternatīvi softi, lai būtu jāmokās ar mežonīgām pārkompilēšanām ik pa laiciņam, nevis aiziešanai uz Windows Update un jaunāko paču novilkšanai, diemžēl pamatīgi samazina attiecīgo personāžu objektivitāti. Lai vai kā, bet arguments, ka MS ir pārāk dārgs lielāko daļu neietekmē, jo mājās neviens tev nebāzīs degunu, bet darbā tev par savu naudu nekas nav jāpērk un, ja darba devējs ietaupīs pāris tūkstošus Ls, nav gandrīz nekādu cerību, ka šie tūkstoši nonāks darbinieku kabatās nevis kaut kur citur. Man vēl palikuši ap 2500 simbolu, bet nekas vairāk nenāk prātā.

    Atbildēt
  31. coolynx

    Šeit no oriģinālā bbcode ir tikai pāris rindiņas tapēc nekas no citiem tagiem nestrādās. Tā kā nav, ko te piedrazot komentārus.

    Atbildēt
  32. ZBH

    Knagis : blin, es velkos no shitaa piegaajien – "nav IE slikts, tikai saliec to, shito un veel shito, pie taadaam situaacijaam spied taa un shitaa, un nebuus jaavelk un jaainstalee nekaadu FireFox" :g:
    cik MB aiznem IE add-ons un apdeit? nez kaadeel neviens neuztraucs par megabaitiem, kad jaavelk jaunaako IE. ak jaa, jaunaaks IE kaad laik neir iznaacs…
    windowsupdate – XP SP2 it kaa buushot uz 250MB…
    vienaa punktaa tev gan taisniib – tas, ka IE neatbalst jaunos standarts, tev tieshaam neko nedod :g:

    Atbildēt
  33. coolynx

    Knagis: To to visu pilnā nopietnībā rakstīji vai vienkārši tādā veidā izklaidējies?
    P.S.
    Ja tu nestrādā M$, tad tiešām smags gadījums. (bez ironijas)

    Atbildēt
  34. Knagis

    Es nestrādāju MS. Un rakstīju diezgan nopietni. Par tiem standartiem, nepareizi biju noformulējis, domāts bija, ko dod tas, ka FF atbalsta tos jaunos standartus, ko IE neatbalsta. Vienkārši man riktīgi besī ārā, ka bez normāliem argumentiem te aģitē, ka FF rullē, bez IE galīgi bezjēgā slikts.

    Atbildēt
  35. coolynx

    Knagis: Tad nodefinē lūdzu, ko nozīmē "normāli argumenti", t.i., kam pēc tavām domām būtu jābūt normālam pārlūkam.
    Tā kā es uzskatu, ka tu jau esi izbraukājis visas auzas un dziļāk vairs nav kur, tad arī neizprotu tavu satraukumu par argumentu trūkumu.

    Atbildēt
  36. Knagis

    Tas nav gluži satraukums… Normāli argumenti būtu parādīt kādu nopietnu iespēju, vai trūkumu, bez kura / ar kuru tiešām ir problemātiski strādāt. Apmēram būtu salīdzinot Outlook Express un Thunderbird nosaukt Thunderbird esošo spama filtru.

    Atbildēt
  37. coolynx

    Knagis: Redzi, tieši tāpēc jau jautāju tavas vajadzības. Es teiksim nespēju iedomāties darbu bez tabiem, view selection source, JavaScript console (ja esi developeris, tad šo noteikti būsi pamanījis), save sessions, izvēlēties teksta linkus un atvērt tos jaunā tabā, middle click to open new tab, utt. Šo iespēju uzskaitījumu varētu turpināt, bet konkrēti šīs lietas man ir nepieciešamas kā ēst. Bez tām es esmu kā bez rokām.

    Atbildēt
  38. Knagis

    Nu redz, tās lietas tev ir vajadzīgas. Neiebilstu, ka noderīgas, bet vai ikdienišķam lietotājam tās ir vajadzīgas?
    Mans viedoklis:
    tabi, protams, ir jauki, bet bez viņiem var iztikt, man ērtāk ir kad ļoti daudzie IE logi tiek sagrupēti vienā uz paša win taskbāra, jo rezultātā uz tā uzspiežot es iegūstu garāku katra loga nosaukumu nekā būtu tabos.
    view selection source: ok, ja milzīgs html blāķis, tad varbūt reizēm noder, lai gan es esmu iemanījies arī ļoti lielā html atrast to, ko man vajag, bet parasts lietotājs tak vispār nezin kas ir source, vai kas ir html.
    save sessions: piedod,nezinu,kas tas ir…
    teksta linku atvēršana jaunā tabā: tas nav tas, ka nospied un tev visi linki atveras katrs savā tabā? ja tas ir tas, tad par šo konkrēto "fīču" FF developeriem sadot pa ausīm – iedomājies vienkāršu gadījumu – man ir bilžu albums, lapa ar preview un es aizsūtu uz listi, ka ir te tādas bildes pieejamas. Uzreiz 3-5 cilvēki atver lapu ar savu FF un nospiež attiecīgo pogu. Un es tikai varu brīnīties, kāpēc man pēkšņi pamatīgi nets sāka serverim bremzēt. Zaudētāji rezultātā ir arī paši vērēji, jo viņiem daudz ilgāk jāgaida uz bildēm.
    middle click to open new tab: kas vainas Ctrl+N ? vai shift+clicks uz linka?
    Visas šīs lietiņas un pārējās, protams, ir interesantas un kādam noderīgas, bet visā visumā nu nav tas nekas tik inovatīvs, lai būtu vērts ar tādu troksni pāriet no IE uz FF.

    Atbildēt
  39. jangs

    Piekriitu Knagjim. Padomaajot ar galvu rodas jautaajumis: kaapeec lietot paarluuku kursh slikti saprotas ar tavu sisteemu (nestandarta API lietojumi, integraacijas truukums)? Kas piemeeram ir taads kas _patieshaam noziimiigs_ ir FireFoxam, bet nav K-Meleonam? K-Meleon lieto to pashu Gecko par ko te visi standartisti staav un kriit, izmanto normaalu API lai sasniegtu rezultaatu ir aatrs un mazs (~4 MiB). Peec manaam domaam ir pat taadi, kas savas lapas dizainee ar domu taas nepareizi atteelot IE vecaakajaas versijaas un piespiest lietotaajus paariet uz alternatiivaam. Veel uz vecaakiem kompjiem ir juutams diezgan liels laika zaudeejums kameer tiek ielaadeets FireFox, taa kaa IE ir integreeta sisteemaa taa ielaadeejas gandriiz momentaani. Runaajot par tabiem – iespeejams kaadam tas shkjiet eerti, bet man jau nu noteikti ne.

    Atbildēt
  40. coolynx

    Knagis: Es nezinu kā citi, bet nu mani reāli rēka parāva. 😉
    Save sessions bija domāts saglabāt visus tabus kurus tu biji aplūkojis pirms aizvērt pārlūku.
    Atvērt teksta linkus jaunā tabā nozīmē iezīmēt kādu tekstu, kas ir kā adrese, bet nav spiežama, jo tai nav a href pielikts. Līdzīgi kā iezīmēt tekstu un uzreiz šo iezīmēto tekstu meklēt googlē.
    Tā vien šķiet, ka tu sēdi logu jūrā un strādā notepadā uz kāda win95. Es, protams, jokoju, jo visticamāk, ka tu sēdi pie m$ .NET un sūri developo. 😀

    Atbildēt
  41. Kaklz

    tabi, protams ir gaumes jautājums, bet man personīgi liekas, ka MS WinXP fīča grupēt līdzīgos logus ir absolūta izgāšanās no lietojamības viedokļa. Vismaz saistībā ar weba pārlūkošanu noteikti. Padomā – visa navigācija tev ir loga augšdaļā, bet lai pārslēgtos uz citu logu tev ir PELE jāpārbrauc pāri visam ekrānam uz leju.
    teksta linku atvēršana jaunā tabā ir tas, ka tu ieraugi tekstā linku, kuram mājas lapas izstrādātājs nav papūlējies uzlikt <a href="">, tb saiti apakšā, lai uz viņa varētu klikšķināt. Tad tu iezīmē to tekstu un atver šo linku jaunā tabā, neskatoties uz to, ka linka tur nemaz nav. Ar ie tev nākas izpildīt kombināciju select, ctrl+c, ctrl+v, enter.
    middle click to open new tab – pavisam vienkārši – tev nav katru reizi jāķeras pie klaviatūras. Kas ir vienkāršāk – viens klikšķis vai taustiņu kombinācija/taustiņu kombinācija + klikšķis ?

    Atbildēt
  42. jangs

    2 Kaklz: man personiigi eertaak ir darboties ar klaviatuuru. Liidziigi kaapeec eertaak ir lietot winfile.exe, nevis Windows Explorer (ikdienaa izmantoju FAR un Total Commander atkariibaa no vajadziibas)

    Atbildēt
  43. Spameris

    Knagis:
    1. Tas ka vairākos tabos atver lapu un serveris saak bremzēt nau nekāds pamatojums, jo droši vien tas ko tu sauc par SERVERI īstenībā ir kautkāda bik krutāk nokonfigurēta kaste ar serverisku softu un KAUTKAADU inet pieslēgumu.
    2. Visi nelieto XP un tādas debīlas (atvainojos par izteicienu) iespējas kā savākt vairākus logus taskbārā kopā uz citiem logiem nau.

    Atbildēt
  44. KSB

    Bez tam viens man pazīstams web developeris (šancē gandrīz tikai linuxaa) savā lapā bij ieraxtiijis aptuveni šādi: "Šī lapa vislabāk izskatās uz paarlūkiem kuri pilnībā atbalsta CSS. IE nav starp tiem…"
    P.S. 69. posts manējais

    Atbildēt
  45. Knagis

    coolynx uzminēji – sēžu pie .NET un sūri developoju. Nu sorry, ja es nezinu, ko nozīmē konkrētās tevis nosauktās fīčas. Tad nu par tiem linkiem – vai tiešām grūti ir Kaklz pieminētā kombinācija "iezīmēt – ctrl+c – f4 – ctrl+v" ? Atkal jau par parastāko lietotāju – ja viņš nebūs spējīgs iekopēt to linku iekš address-bar, tad diez vai viņš būs spējīgs atrast, ka tas vispār ir links, ko atvērt.
    Kaklz, neviens tev neliedz win taskbāru pārvietot uz ekrāna augšdaļu. Un tu esi pirmais cilvēks, ko es dzirdu sūdzamies par to, ka peli jāpārbīda pāri visam ekrānam. Ar win defaultajiem uzstādījumiem uz 1024×768 tev pele jāpārbīda par nieka ~8cm… Šausmas, vai ne? Starp citu, jautājums – kur tu turi kreiso roku, kamēr ar labo browso ar pelīti? Kabatā, zem galda, turi mobilo pie auss, vai tomēr klaviatūras kreisās puses apgabalā? Ja pēdējais variants, tad vai tiešām ir pūles nospiest attiecīgos taustiņus?

    Atbildēt
  46. Knagis

    diez vai serverīti, kas stāv latnetā ar 100mbps pieslēgumu var saukt par nīkulīgu, jā, ir tam parastākā workstation dzelžu komplektācija, bet ne jau tik vārgi tie dzelži.

    Atbildēt
  47. coolynx

    Knagis: Es jau nesmējos par to, ka tu nezināji kādu no iespējām, bet gan par to kā tu *noliki* šīs iespējas.
    Tā kā tu turpini ar putām uz lūpām gvelzt muļķības, tad neredzu īpaši lielu jēgu turpināt šo marazmu, ko nevar nosaukt par diskusiju. Atgriezīsimies pie šīs tēmas, tad, kad m$ būs ieviesis šīs fīčas savos produktos.

    Atbildēt
  48. Knagis

    starp citu, es vismaz pūlējos, nezinu vai izdevās, nenolikt nevienu no šīm *iespējām*, bet gan vienkārši pateikt savas domas, vai tas ir tik ļoti nepieciešams jaunievedums.

    Atbildēt
  49. Spameris

    Atšķirība ir tikai tāda, ka .NET stila developēšana webam ir vairāk front-page līmenī – paņemam kontroli, uzvelkam, kur vajag, pastiepjam vajadzīgajā izmērā, piesaistām datasetam un gatavs.. a tas, ka saģenerētais kods ir noraujams podā, jau mums neuztrauc, jo IE jau rāda visu, kā tiek saklikšķināts. Galā pieliekam pus-megabaitu lielu VIEWSTATE un priecājamies par sasniegto rezultātu :).
    Sorry, bet .NET vismaz webiski (no tā, ko esmu redzējis) ir galīgi garām

    Atbildēt
  50. Knagis

    nu tad tu neesi redzējis pārāk daudz. VIEWSTATE pusmegabaitu ir grūti dabūt, tad tur jāglabā nezin kas. Un ja tev nepatīk uzmest kontroles, pārslēdzies uz html viewu un raksti tak da-jebko. Un arī FF aspx lapas rāda bez kādām problēmām, ja neskaita reizēm, ka izmērus FF neņem no < tag width=’bla’ > bet tikai no stila. ASP.NET webformās ir pilnīgi savādāk pieeja web programmēšanai salīdzinot, piemēram, ar php

    Atbildēt
  51. danila

    kaklz labais!!! vēl tikai jānodefeiso lielie .lv portāli, uzliekot lielus linkus uz manuāli, un varbūt FF iepatiksies ne tikai advanced users, bet arī lamerzzzz 🙂
    2coolynx. labi gan tev, uzliki bļambu "ie ignored" un miers, bet pārējiem jāmokās, jādročī kods, kamēr ie sāk korekti rādīt lapas. bet tāds nu laikam liktens…

    Atbildēt
  52. coolynx

    danila: Nav jau tik labi kā tu saki. Vienkārši tā pišanās ar IE ir tik tālu novedusi, ka vismaz savā privātprojektā to ignorēšu.

    Atbildēt
  53. Pow

    man arii kautkaa nav sanaacis firefox fontus normaali zem KDE piekurbuleet. Piemeeram nezkaapeec tvnetaa vinsh izskataas pilniigi liiki (itkaa nebuutu stylesheeta) a ar konqueror viss iet kedaas. Protams visi ttf ir sainstaleeti. Kautkas nav… Un bold fonts raadaas paaaraak bold (es pat teiktu, ka nevaldaami bold).
    Laikam kautko neieceertu…

    Atbildēt
  54. danila

    2coolynx. par to es arī raudu, privātprojektā var darīt visu, kas ienāk galvā, bet darbā… tu viss ir pakārtots tam, ka 98% lieto ie un līdz ar to ir nepieļaujami, ka lamerim teksta vietā brīžiem ir balti caurumi 🙁
    p.s. tavu lapu vakar skatījos ar m$ie6 un izrādās tev lapā ir izlecošie logi 🙂

    Atbildēt
  55. coolynx

    izrādās tev lapā ir izlecošie logi

    Ko nu muldi. Iztīri savu sexploreri un tad runā. Jau bija tādi paši prātvēderi pirms tevis.

    Atbildēt
  56. ZBH

    Knagis : nu ta man tev paariits jautaajum, tikai uzreiz atrunaasim – nemam tiir produkt, nekaads IE add-ons vai apdeits (attieciibaa pret W2K tas noziimee IE5.0), jo nahh kaadam kauko jaavelk un jaainstalee 🙂 citaad sanaak "zapars iraid aatr mashiin, tikai vaig Ararat kaln, no kur to palaist" (tas nedaudz paarfraazeejot armeen radio).
    1. kuraa browserii man buus mazaak jaabraukaa ar pel un jaaspaid taas batons (nemsim tiirajaa laikaa, un sheit sekunds dalaam jau buus noziim), lai atveert kaad freim kaa vieniigo? noder, lai uz neahuunajaam dimensijaam skatiitos ahuunajaam paredzeets freims. browsers, kas to vispaar nepiedaavaa, uzreiz zaudee.
    2. kaapeec man uuberkuulajaa IE, bradaajot pa astalavista.box.sk iedotajiem linkiem, veraas valaa visaad popup bariem vie? skatiit atrun augsaa. pieziimeesim, ka iespeej darboties ar JS iraid vaidziig, neiru jau Creators.
    3. kaa IE apstiities laps zurc ar shortcut (bez tur kaadiem "view" toolbariem, jo JS popupos tie parast iraid nahrenizeet). it iipas freim zurc?
    pagaidaam pietiks, veel biij padomaa, bet piemirs, kameer sarakstiij shos.

    Atbildēt
  57. ZBH

    Knagis : ak jaa, uzbrauciens – tevs saslaveetie n-tie IE uz viens pass taskbar pogs iraid plagiaats, un pie tam OS liimenii. es shitaad fiic Gnomei redzeej agraak.

    Atbildēt
  58. danila

    loga saturs, bija latviešu valodā un par datortematiku. galīgi garām, jo ja tas būtu veselīgs seX reklāms, tad es neko nebūtu teicis, kailas dāmas tikai izgrezno desktop 🙂

    Atbildēt
  59. Knagis

    ZBH, nebraukā pa astalavistu un nebūs tev popupi un banneri. Gribi braukāt pa turieni, vari uzlikt kaut vai google toolbar. Parasti cilvēciņi neblandās pa tāda rakstura lapām.

    Atbildēt
  60. karuuzo

    Par tabiem, neredzu īpašu fīču sagrupētiem logiem, ja man, lai atvērtu konkrētu "tabu", jābrauc uz ekrāna apakšu, jāklikšķina uz IE ikoniņas, tad jāmeklē kur ir īstais logs un tikai tad uzklikšķinot dabūju īsto. Protam ka mums nav līkas rociņas un protam lietot Alt+Tab, bet tad situācija nav labāka, redzam tikai ikonas un piedevām visiem atvērtajiem logiem, tad tik tik un meklē īsto. Šajā lietā Tabi sit pušu IE + WinXP. Sorry.
    Par linku atvēršanu, nezinu kā FF var atvērt teksta linku, es parasti izmantoju Ctrl+C -> Ctrl+T -> Ctrl+V -> Enter, ātri, vienkārši un saprotami. Paskatījos IE, F4 nofokusē uz adressbar, kas nav gluži tas pats, kas atvērt jaunā tabā, to atmetam. Ctrl+N atver jaunu logu, kurā atver to pašu lapu, kas iepriekšējā, tad iznāk vēl vien apapildus darbība, t.i. Ctrl+C -> Ctrl+N -> F4 -> Ctrl+V -> Enter, piedevām taustiņi nav spiešami ar vienu roku, vismac C un N (var, bet neērti, tātad jāatrauj roka no peles vai jāpavingrina kreisās rokas pirksi nospiežot Ctrl+N) F4 arī izlec no ierastās spiešanas pozīcijas. Plus vēl laiks, kamēr atveras iepriekšējā lapa +, tikko lapa sāk vērties, IE nomet fokusu uz pašu lapu, ja esi paspējis nofokusēt adressbaru. Atkal + FF.
    + Popupu blokeris By default. Atkap + FF
    Pagaidām 3:0 FF labā, kurš labos rezultātu???
    m

    Atbildēt
  61. jangs

    >> Tā kā tu turpini ar putām uz lūpām gvelzt muļķības, tad neredzu īpaši lielu jēgu turpināt šo marazmu, ko nevar nosaukt par diskusiju. Atgriezīsimies pie šīs tēmas, tad, kad m$ būs ieviesis šīs fīčas savos produktos.
    Lai gan tas nebija adreseets man, tomeer nevaru piekrist. Varbuut tu vareetu pameegjinaat nedaudz paskaidrot taas "muljkjiibas"? Varbuut, kad nav ko dariit(nemaz neceru ka taads briidis vareetu aatri pienaakt, vienkaarshs ieteikums 😉 ), meegjini stingri argumenteeti izveerteet FFox un IE pozitiivaas un negatiivaas iipashiibas.

    Atbildēt
  62. Knagis

    #88 – nav jau runa par to, kurš pirmais izdomājis grupēt itemus taskbārā, runa par to, vai tas ir ērti.
    #89 – nu te nu tiešām popupi nav bijuši nekad un zem neviena browsera.
    #93 – 1) atkal jau runa par to, ka jābraukā pāri ekrānam. Karūzo, tev kas, roka ieģipsēta? Un tajā sarakstā, kas tur izlec, nav nekādu problēmu atrast vajadzīgo lapu, jo visām redzams diezgan garš nosaukums. 2) ja vien tev nav tā šķeltā klaviatūra vai 10 gadi un maziņa roka, tad neredzu iemeslu, kāpēc tu nevarētu nospiest Ctrl+N, jā, Ctrl+M jau būs pagrūti, bet Ctrl+N nu nekādas problēmas. Un vienas taustiņu kombinācijas iespraukšanās pa vidam tām trim citām arī ir šausmīgi, vai ne? 🙂 3) jā popup blockeris ir svēta lieta, it sevišķi mums, tiem, kas mīl blandīties pa cracks.am un līdzīgām lapām. Bet attiecībā uz FF bieži vien parādās teksti no tēmas "aizej un novelc attiecīgo pluginu", tad šinī reizē šo ir jāsaka par IE. Bet skatoties no parasta jūzera viedokļa, kurš tāpat tikai pa delfiem un tvnet brien, tas viens popups, kas var izlekt diez vai viņam sagādās tādas galvassāpes. 4) Es neteiktu, ka te būtu vispār kādam pienāktos kāds punkts, ja reiz sākam skaitīt rezultātu. Varbūt par popup-blockeri 0.5 punkti.
    #95 – kārtējais atsevišķi downloadojamais extension, lai arī maziņš, bet tomēr atsevišķi jānovelk.

    Atbildēt
  63. Knagis

    winxp stabils sp1 ir jau ļoti sen (ir arī sp1a, bet tam atšķirība ir tikai tajā faktā, ka tur nav ms java vm, tāpēc nāksies likt sun java). kaut kad vasarā būs arī sp2

    Atbildēt
  64. afigel

    runājot par tabiem un logu grupēšanu – man tomēr liekas ka tabi ir paarskatāmāki nekā tā fkin logu grupēšana.jā – nosaukums ir garāks, bet ar sīkiem burteļie.nu i nah.un popupi u c herņas.

    Atbildēt
  65. ulzha

    Par IE integrētību logos – daži te min pogu krutumu/nekrutumu, bet nez kāpēc nepiemin OLE (vai kā viņu tur) u.tml. noderīgus pasākumus. Tas vienīgais, no kā bija žēl šķirties.

    Atbildēt
  66. karuuzo

    2 Knagis: OK, nospiet jau var jebkuru taustiņu kombināciju, kas atrodas sprīža attālumā, bet cik ērti. Ja vēl salīdzina ātrumu, nesajuti atšķirību Ctrl (turam) -> C -> T -> V un Enter vai Ctrl+C -> N -> F4 -> Ctrl +V -> Enter. Sekundes, varbūt pat daļas, bet… Progs taču domāts lietotāja ērtumam, nevis roku vingrināšanai.
    Par tabiem, kāpēc mēs pērkam mobilos all-in-one?!! Lai viss būtu pa rokai. Tad kāpēc meklēt kabatā piezīmju grāmatiņu un somā fočiku, ja to var iebāzt tajā pašā mobilajā un tas neprasa papildus vietas? Un pieejams uzreiz. Atkal tas pats, ērtums.
    Par popupiem vienojāmies, lai būtu 0,5, bet man stabili 1.
    Tātad, visu nosaka ērtums, nevis tas, vai to var izdarīt. Tātad, 2,5 : 0 :)))
    m
    PS. Kā man patīk :)))

    Atbildēt
  67. japets

    phhh :))
    knagis un coolynx, paziistu abus un personiigi, bet nesaprotu nafig vinjiem vajg shaadi njemties? 🙂
    katram taksh savs jaajamzirdzinjsh, un katrs ar vinju jaaj vai tiek izjaats kaa pasham patiik 🙂
    visas nosauktaas lietas ir vairaak vai mazaak pljaapaashana no abaam striidaa iesaistiitaam puseem, nevar taksh uzspiest citam lietot konkreetu progu tikai taapeec, ka vinjam taa shkjiet eertaaka, ne? par gaumi taksh nestriidaas (par bezgaumiibu gan :)!
    runaajot par IE miinusiem, tad liels miinuss ir (bija? negribas ticeet, ka nebuus 🙂 IE caurumi, gala lietotaajs biezhi vien necheko m$ update lapu un arii automaatiskais update naw uzlikts, kaa rezultaataa var sanaakt diezgan nepatiikami. otrs miinuss ir tieshi sho peed laikaa ljoti apspriesto standartu neatbalstiishana! Ja IE bez workaroundiem pat lapu, kas taisiita uz tabulaam izjaaj, nerunaajot par CSS, tad sorre.. IE ir licis daudz vairaak pasviist lai lapa raadiitos normaali, nekaa FF, vismaz man.

    Atbildēt
  68. shal3r

    Biju nobrīnījies par tik lielu komentāru skaitu rakstam, bet vīlos ieragot šo bezjēdzīgo diskusiju, kurā vairāki cilvēki skaidro zābakam, ar ko FF ir labāks par viņa mīļo _gļuku_ … Lai šis cilvēks lieto savu IE un neplātās ar šādām stulbiibaam.
    Browseeshanai lietoju gandrīz tikai FF, dažreiz Konqueror un Opera priekš WAP brauzēšanas. Arī Konqueror ir labs CSS atbalsts, vismaz labāks nekā IE vai Opera… Es nepētu lietot IE, jo man tas liekas nedroši, neerti un tā ir lieka laika tērēšana. Lietoju un lietošu FireFox!

    Atbildēt
  69. shal3r

    japets: man arii, gandriiz vienmeer, ir liekas probleemas ar lapas pielaagoshanu IE. Rakstot (x)HTML/CSS, es uzreiz zinu, kaa tas izskatiisies uz FireFox vai Konqueror, bet uz IE…

    Atbildēt
  70. coolynx

    Es pirms kāda laika paspēlējos ar to wmlbrowser paplašinājumu. Diemžēl jāatzīst, ka tas ir diezgan zaļš, jo normāli neatbalsta encodingus. Attiecīgi specifiskie latviešu valodas burti tiek atrādīti diezgan līki.
    Bet tas tikai pierāda to faktu, ka uz FF ir praktiski viss, ko var un nevar iedomāties. Un tādēļ arī man patīk šis pārlūks. 🙂

    Atbildēt
  71. ZBH

    Knagis : tev zem #76 sanaac klasisk retireeshanaas, nu gluz kaa fabulaa "un vispaar taas viinogas ir skaabas" 🙂
    pa astalavist ar IE bradaat naacaas taapeec, ka imenno parastam cilveecinam savaidzeejaas Pandai kalendaar piereguleet 🙂 un nahh man kauko likt klaat IE, ja reiz vins tik uuberkruts? 🙂 Jaguar XK8 tak, maig izsakoties, nafig nevaig leeto spoiler 🙂 un nez kaadeel Tu piekasies citiem par to, ka jaavelk extensions, bet pats saveejos iecieniitos reklamee :g:

    Atbildēt
  72. Sherlock

    Moška uzlieciet šiten sākumā: "Ieeja ar IE aizliegta!" Citādi liekas ka visi dikti iespringuši, ka kādam arī patīk normāls browseris IE. Visi tik gaudo par FF… ??? nu tāds mazs nesapratiens. Tā vien liekas ka tas ir "cool" uzbraukt MS, bet beigās piemetināt: "ā. nu vispār jau es ar uz IE eju, jo man tur vajag…bla-blabla."

    Atbildēt
  73. atis

    Bet runājot par raxtu, tiešām noderīgs. Daudz kas zināms, kam pārskrēju fixi pāri, bet piemēram googles toolbaru nemācēju pirms tam pielikt.
    Es arī ilgi lietoju tikai IE, jo neredzēju vajadzību otru browseri turēt uz kompja. Un sieva ar besās, ka atkal jaunas progas salieku, kuras šī nesaprot. Bet nu jau meenesi vismaz ar FF browsēju un nedomāju vairs par IE. Man patika skinus salikt kādus vien vēlos 🙂 , popupi tiek nogriezti, paroļu atcerinātājs, atvēršana tabos u.c. fīčas mazāk svarīgas. Ā un vēl protams kustas drusku veiklāk. Arī nesaprotu, kas tur ar tv.lv par probām. Man rullē smuki viss.
    Pie mīnusiem jāmin tas, ka atsevišķas lapas tā dīvaini izturas. Piemēram www.radioswh.lv menu iet sviestā.

    Atbildēt
  74. coolynx

    atis: Tas ir advancēto "IE only" lapu mīļotāju roku līkums un nekas vairāk. Šī iemesla pēc jau arī visiem daudz maz sakarīgiem developeriem ir tik liela nepatika pret microsofta standartiem, jo dēļ tiem viss internets ir sačakarēts.
    Firefox uzdevums, tēlaini izsakoties, ir atgriezt normālu internetu, lai nebūtu tādu līku lapu un lameri nevarētu teikt, ka 90% lieto līkus pārlūkus, tādēļ viņš arī taisa līkas lapas. Tas skan apsurdi, bet diemžēl ir dzīves realitāte…

    Atbildēt
  75. bljaaviens

    laikam netika piemineetas IE probzas ar izdruku, ka nogriezh malas tekstam. man, piem, baigi noder FF plugins Nuke Anything, ar ko var izmest no lapas gandriz jebkuru nevajadzigu objektu. parasti to izmantoju drukaajot lapas, kas nesalien vienaa A4, bet kuraas vajadziigaais materiaals ir tikai pa pus lapu, paareejais – augshaa visaadi banneri, kreisajaa malaa visaadi includeeti menu etc tabulveida navaroti, ko jamais plugins smuki izgriezh… ja netic, var parbaudit ar PrintPreview

    Atbildēt
  76. bljaaviens

    runajot par XP progu pogu grupeeshanu – sho fiichu (kopaa ar personalized menus un citaam hernjaam) visiem saviem instaletajiem XP uzreizi atsleedzu defaultajam profilam, lai useri nemaz neuzzina par taadu ;))) a to saaks breekt, ja pie win2k naksies down-greid-paseedeet. pieradums ir viltiiga shtuka…

    Atbildēt
  77. Krotow

    Sveiciens FF un IE faniem! =) Un īpaši Karūzo 🙂
    Es kā Operas cienītājs, te jūsu vidū laikam ne pārāk iederos 🙂 No savas puses kā developeris, kam regulāri sanāk mētāties starp C++, VB un webaplikāciju cepšanu, izsaku visu cieņu FF par sakarīgu CSS suportu un tabiem, kā arī par Web Developer pluginu un īpaši par iespēju darbināt Venkman, pie kam ne tikai zem WinXXX (kas zina, ko jamais dara, mani sapratīs 🙂
    Par FF mīnusiem (tikai IMHO un pēc manām vajadzībām):
    – pilnīgi atšķirīgi, kā citiem browzeriem, veido atkāpes no malām listiem (LI) un formu kontroles elementiem (INPUT, EDIT u.c). Šai sakarā sanāk čakars pie CSS veidošanas, jo sākumā attiecīgajiem elementiem nākas margin/padding nomest uz 0 un tad likt no jauna;
    – nav iespējas pēc vajadzības atslēgt peles labās pogas un lapas sources skatīšanās bloķēšanu no JavaScript. Galvenokārt šī iemesla dēļ vēl joprojām esmu Operas pusē;
    – FF konfigurācijā derētu iespēja sources viewerim nomainīt fonta un tabulācijas izmērus (mans ciena 9px / 4, bet defaultā stāv <kautkasriebīgilielāks> / 8). Tas diemžēl atstāj iespaidu arī uz Venkman, kas jamos parametrus grābj no FF defaultiem.
    (protams, ja kāds zina, kur to var ieslēgt/izmainīt, neturiet sveci zem pūra)
    Neskatoties uz pieminētajiem [-], FF man ir labā uzskaitē un pie webaplikāciju testiem pa CSS un JS līniju tiek izmantots ar nevaldāmu jaudu. IE ar saviem CSS gļukiem jau ir izbesījis, pēdējais piliens bija min-height nesaturēšana (workaroundu gan vēlāk atradu) 🙁
    P.S. Sorry, coolynx, bet konfektes man nupat kā beidzās, bet pēdējais alus izdzērās jau sestdien. Ceru, ka tu man piedosi 🙂 Starp citu vēl joprojām ceru, ka tev atradīsies brīvs brītiņš, lai pievienotu Podam lietotāju reģistrāciju vai vismaz kaut kādus cepumus, citādi zjb katru reizi rakstīt iekšā savus "parametrus". Kuģis Cietnī to ir uztaisījis diezgan ekzelenti IMHO.

    Atbildēt
  78. coolynx

    Krotow: Ir taču cepumi jau kādu laiku!

    Atcerēties ievadīto informāciju? Jā Nē

    Uz opeas gan neesmu testējis, bet uz FF strādā.

    Atbildēt
  79. Kaspiic

    …. attieciibaa uz FF, varbuut kaads var paliidzet par vienu gluku ar, noticies tas ir jau vairaakas reizes, respektiivi – palaizu FF, bet nekas nepalaizas, tajaa pasaa laikaa Task’os uzraadaas….
    ir bijis reizes 7-8, paarsartee kompi, arii nekaa, esmu paarinstallejis arii nepaliidz. Help.

    Atbildēt
  80. karuuzo

    2 Kaspiic: Pamēģini palaist no cita dira. Ir novērots ka pat katru nākamo versiju vēlams likt citā dirā, vai vismaz iztīrīt, pirms liek iepriekšējo. Man gan ar to nav bijusi problēma.
    Ir bijis gadījums, kad sakaujas Mozilla ar Firebird (FF priekšgājēju). Viņi izmanto vienu profilu un ļoti nepatīk, ka tiek laisti vienlaicīgi. Man tas arī beidzās ar pilnīgu Mozillas izravēšanu (ar visiem putniem) no kompja.
    m

    Atbildēt
  81. Krotow

    Nupat pārbaudīju – cepumi ir (vesels 1 gab.), bet vārds un adrese editkastēs tā arī nesaglabājās. Starp citu tas tika darīts no FF 🙂

    Atbildēt
  82. KSB

    Ā un vēl: #112 bij minēts ka RadioSWH lapa iet sviestā. Nu tas nau tik uz FF, bet spēcīgus errorus met arī uz IE. Izcili līka lapa.
    EuropeanHitRadio ar pacentušies tikai IE compatiblu lapu uztaisīt.
    Laikam radiostacijām tā sava veida tradīcija.

    Atbildēt
  83. bush

    cik var noprast, tad firefox lietotāji grib, lai visiem būtu labāk, bet ie lietotāji uzskata, ka viņiem ja ir vislabāk. kaukā tā, ja?

    Atbildēt
  84. Decoy

    Nez esu izprovejis dazadus browserus Firefox izmantoju visbiezak un man lielas prieks sevis vislabakais variants. Respect KaKlz!!!

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *