Apollo portāls tiek slēgts

Apollo Jau kādu laiku klīda runas par to, ka top jauna Apollo portāla versija. Jāpiezīmē, ka pirms tam jau tika komplektēta jauna autoru komanda, kas rakstīs radošus rakstus un veicinās portāla izaugsmi un cels tā popularitāti. Vienīgais, kas izpalika bija jaunā portāla tehniskais risinājums. Lai arī kā neizprašņātu zinātājus, tomēr neviens neko daudz par jauno Apollo portālu nestāstīja.

Bija zināms tikai tas, ka esošais portāls kā tāds tiks slēgts un jaunā adrese būs Otrapuse.lv, dzinējs tagad būs pilnībā pārrakstīts un griezīsies tas viss uz MySQL nevis Oracle datu bāzes kā tas bija līdz šim. Šī informācija arī nav oficiāla, bet gan tikai apkopota no nostāstiem.

Pēc manām domām Apollo portāls bija viens no nepievilcīgākajiem portāliem Latvijā. Laikam vienīgais portāls kuru vispār nevarēja aplūkot ar antikvāriem un ļoti ilgi lādējās uz visiem pārējiem pārlūkiem dēļ tā, ka lapas kods bija neoptimizēts un diezgan briesmīgs. Briesmīgs bija ne tikai HTML kods, bet arī PHP daļa. Par to varēja un joprojām var pārliecināties ierakstot neparedzētu parametru adreses lauciņā. Kā rezultātā parādīsies aptuveni šāds paziņojums.

Apollo

Acu liecinieki stāsta, ka jaunā versija būšot laba un piedāvās jaunas iespējas. Vienu vārdu sakot viss būs baigi forši. 🙂

Šis raksts, kas ir atrodams Apollo portālā ir tikai tā saucamais “mārketinga triks”, lai uzzinātu potenciālā lasītāja reakciju. Ja es būtu viņu vietā, tad arī tieši tāpat rīkotos, jo samelojuši jau viņi nav un Apollo tik tiešām slēgs, lai atvērtu pavisam jaunu portālu tikai zem cita nosaukuma.

78 thoughts on “Apollo portāls tiek slēgts

  1. daysleeper

    pac tikko izlasiju komentaarus par apollo sleegshanu jo biju parsteigts ieejot pie vinjiem ciemos. mani visvairak parsteidza tieshi links uz to otru pusi .lv Ja jau taa visa plashaa kampanja ir APOLLO nevis Forum Cinemas, tad vinji ir saravushi auzaas. pamatigi …… 😀 nu dziivosim redzeesim. Bet man ir taadc chujs ka tochna sarauc dziljaas bizees ar shito visu… chau apollo

    Atbildēt
  2. dadzis

    a es domaju kas taa par otrupusi.lv…domaaju ka tas ir forum cinema, nekaa izraadas ka apollo.portaals jaunaas skanjaas…pzdec :o)

    Atbildēt
  3. efix

    AB: nu tur tak skaidri raxtiic raxtaa. ibio

    P. S. “Apollo” bezmaksas e-pasts tiek saglabāts un būs pieejams adresē www.e-apollo.lv.

    Atbildēt
  4. jnk

    159.148.108.6 = www.ltn.lv 😉 taakaa.. tas teksts augstaak bij vienkaarshi tuksha muldeeshana nepadomaajot+veel sho to nezinot

    Atbildēt
  5. LaacisBomzis

    Nu pareizi vien ir, ka tiek slegts tas Apollo 🙂 Vienigais ko daris tie cilvecinji kam meili ir uz apollo ? 😉 Atversies taa otrapuse.lv valja, tad varees jau luukot kaa uzlauzt 😀

    Atbildēt
  6. reiny

    Ja godīgi, tad apollo bija labākais no portāliem (3 gab) satura ziņā un sliktākais vizuālā. Tā ka, ja uzlabos vizuālo izskatu, tad varbūt Latvijā būs viens normāls portāls pieaugušiem cilvēkiem.

    Atbildēt
  7. j

    coolynx, varbuut tu vareetu pastaastiit kautko par “optimaalo HTML kodu”. principus utml.. varbuut ir kaads links uz kaadu labu referenci par sho teemu? google tur neko taadu super mudru uz pirmaa acu uzmetiena neatgrieza..

    Atbildēt
  8. Jesus

    Hā-hā, drukas kļūda! Bwahaha!
    “Jau kādu laiku klīda runas par to, ka top jauna Apollo portāla versija. Jāpizīmē, ka pirms…”

    Atbildēt
  9. K|NG

    Brīvais apcerējums: he he viltnieki nameserveris ta uz šito 159.148.108.6 te rakstīts tb teitan , tapēc jau to vienu dienu un ciktur sekundes līdz 1.novembrim /puse2/ gaidīs ;), tad tā otrapuse atkal pārvērtīsies par apollo un aizbrauks kaut kur citur (piemēram tur pat kur tagad;)), jo uz ltn.lv jau nu nepavilks tādu monstru starp e-pasta klientiem 😉

    Atbildēt
  10. Mārtiņš

    To J: optimālāks kods būtu kaut vai tad, ja rakstītu nevis pilno ceļu, piemēram “td background=”http://www.apollo.lv/include/pictures/new/dd_strip.gif” vietā – “td background=”/pictures/new/dd_strip.gif”. Iedomājies, cik tur daudz linku un bildīšu – ja uz katru no šīm lietām tiek rakstīts pilnais ceļš – tas taču vien rada briesmīgi lielu un nevajadzīgu apjomu.

    Atbildēt
  11. zupchix

    Nja jnk tagad droshi vien juutas varens un ceels, piekjeeris manu kljuudu. Taisniiba ir naakusi paar pasauli un mana kljuudainaa informaacija ir operatiivi izlabota, un, es -melis pielikts pie vietas. Apsveicu tevi ar paveikto darbu un turpini taadaa pashaa garaa. Kaa zinaams citu kljuudas ir vieglaak atrast, nekaa pasham kautko izfishkot.

    Atbildēt
  12. Anonīmais

    kas tad tas taaads? taksh ne apollo
    C:>nslookup www.otrapuse.lv
    Server: ns10.lattelekom.net
    Address: 80.232.169.11
    Non-authoritative answer:
    Name: www.otrapuse.lv
    Address: 159.148.108.6

    Atbildēt
  13. jnk

    zupainais: ja, es juutos kruts, ka pateicu teu, lai pieturi muti, ja kautko nezini. gribeeju pateelot gudro, bet nesanaaca, ne? un tagad gaaziis savas qaqas man virsuu? f u :P~

    Atbildēt
  14. URLa

    noisex, tu runaa(raxti) taa, itkaa buutu piedaliijies izstraadee ;), nu staasti nu, kaa ta tur iisti ira, ko izmantojat utml. un vai lielaa bremze arii ir iekljauta “fiichaas”?

    Atbildēt
  15. zupchix

    jnk: Atshchiriibaa no tevis es neizjuutu vajadziibu shaadaa veidaa pashapliecinaaties. Tas vienkaarshi bija mans subjektiivais noveerojums, kursh zinaashanu truukuma deelj neatbilda patiesiibai, piekriitu. Bet tu vareetu meegjinaat izteikties korektaak, un iztikt bez shaadiem ziidainju izteicieniem kaa qaqas, tas man kautkaa asocieejas ar bu bu, gaga vai vauva.

    Atbildēt
  16. Guigo

    Autors: j :: 30.10.2003 / 14:56 = sāc ar tooli, kas paarbauda tavas lapas kodu, teiksim validator.w3.org vai kā tur bija links. viš tev parādīs, kurā vietā kods ir līks.

    Atbildēt
  17. zmb

    visā šitajā otraspuses kontekstā vissmieklīgākā bija tvnet (nekādas infas) un delfu (maziņš rakstiņš, ka Delfiem tāpat garāks) reakcija :). Izskatās, ka coolynx nebaidās pazaudēt savu auditoriju 😉

    Atbildēt
  18. coolynx

    j: galvenaa probleema vecajaa apollo portaalaa bija taa, ka tika izmantotas nevajadziigi daudz tabulas – vairaakos liimenjos, kas vecaakos paarluukus vienkaarshi nogalinaaja, bet jaunaakiem lika padomaat. cik noprotu, tad tas bija deelj tiem neskaitaamajiem blokiem, kas tika iekljauti visur, kur vajag un nevajag.
    vareetu paariet uz css jeb bez tabulu dizainu, bet tas buutu liels solis un jaaapsver viss taa kaartiigi. lai gan shajaa gadiijumaa tas visticamaak, ka nederees, jo saits jau ir pabeigts. vai ne taa? par to bija jaadomaa pirms tam. 🙂
    tas, starp citu, buutu bijis ljoti liels pluss, jo visi njemtu otrupusi par piemeeru, ka latvijaa beidzot arii komercportaali tiek veidoti bez tabulaam. jeb citiem vardiem sakot – web guru vienkaarshi nebeigtu staipiit gunaarinjus ar sho projektu, jo vinjiem tie buutu visgaraakie latvijaa 🙂

    Atbildēt
  19. hmnc

    otrapuse tiesham nav forum cinema???
    man liekas ka tieshi 5dien 16:30 veers valjaa jauno forum cinemas. un kapeec vajadziiga otraspuses reklaama uz ielaam??
    saturiski apollo tieshaam bija labaakais, bet tur iegriezos reti jo drausmiigi leeni laadeejaas.
    + tvnet arii nav bez greeka… laadeejas vienkaarshi pretiigi ilgi.
    delfu dizains manupraat ir sakainaakais starp trim portaaliem. cerams ka kkas ies uz labo pusi ja izdosies paardot tos delfus.

    Atbildēt
  20. hvz

    Apollo maina izskatu un koncepciju jau nez kuro reizi.
    Pagaidām tas viss ir bijis apmēram tā – ja ne labāk, tad savādāk 🙂
    Nu cerēsim, ka šoreiz būs citādi.

    Atbildēt
  21. j

    coolynx: ar to css pagaidaam jaapagaida :), bet bez tabulaam pagruuti iztikt, ja dizaineris prasa visu biidiit pa pixelim. btw, man ar jauno saitu nau nekaada sakara, pajautaaju tikai taapat-sakaraa ar darbu, par tabulaam man jau bija taada aizdoma, ka tas ir viens no galvenajiem procesora noslodzes radiitaajiem..

    Atbildēt
  22. volzha

    HEHE, a es staigāju pa ielām un skatos plakātus par otraspuses vēršanu 31 oktobrī, tad vēl pa rādžiņu iet reklāma par otras puses atvēršanu, vai tad tās visas reklāmas ir par vienu portālu, vai arī par ko ???

    Atbildēt
  23. Anonīmais

    Nu riebelji! panjeema un izrubiija 17:58 nevis 18:00 ;D Bet vispaar apollo bija palicis par tizlu portaalu. Jaacer, ka jaunaa versija buusi inchiigaaka.

    Atbildēt
  24. rumpels

    Nju ja incanti gan neko nebiju dzirdejis par shadu paversienu, tikai baumu limeni, bet laiks gan parsteidza:)Ka Jus cilveki domajiet vai latvieshi piedalas pie lapas uzbuves?! Kadelj lai LTK neaizsutitu pieprasijumu un kaut kadu Indiju lai shamie uztaisa superportalinju un butu baigi labzs – brends un stils ir jau baigais priekshnosacijums lai visi saktu lietot pilsetas netu:-D Okey lai ka ari nebutu rit redzesim:)btw Martinj man iepatikas Tavs spriedums par web portalu uzbuvi un Tavam piezimem par source kur atrodas piem., image:)))Tas viss notiek caur administracijam un veci tici man ja administracijaa ierakstaas pilna adrese (izveloties bildi no thumbnailiem) uz direktoriju tad viss portals ta bus veidots!!! Man ar Mozillu vai ar Operu labi brauzejas apollo portals vienigi ta izvelni bija garam uz MSIE toch:)ak jaa sms senders bija vajprataini gljuckains:))

    Atbildēt
  25. sorehead

    a man te uz ielas dod visaadas novelcenes no otras puses.. a es nezinu, ko ar samaam dariit, un kas taas taadas.. kaa izraadaas portaals;PP

    Atbildēt
  26. redbox

    Nu Apollo portāls tā ka būtu modernizēts, bet pati Lattelekom mājas lapa priekš “Latvijas telekomunikāciju giganta” gan tāda pašvaka izskatās

    Atbildēt
  27. anti ZBH

    Starp citu, kāpēc tads prieks par to, ka no Oracle pāries uz MySQL? Ja ir līkas rokas, tad bremzēs abas no tām, bet Oracle un MySQL iespējas nemaz nevar salīdzināt- oracle ir 100 km priekšā MySQL’am.

    Atbildēt
  28. drformat

    To CLX:Laikam vienīgais portāls kuru vispār nevarēja aplūkot ar antikvāriem
    Nav viebiigais. Pods.lv arii neraadaas uz 3 explorera kas w95 komplektaa naaca. Pats paarbaudiiju :)))

    Atbildēt
  29. morphium

    Nesen “Sakaru pasaulē” lasīju par visu šito Apollo padarīšanu. Bij daži interesanti vārdi par Mājas Dsl, citēju : … papildus tam, tiks palienlināts mDSL ātrums līdz 512kbit/s ienākošais un līdz 128kbit/s izejošais..
    Es tā skatos, Jūs te visi dikti gudri. Bet vai tā ir taisnība par to ātruma palielināšanu ?

    Atbildēt
  30. Djuke

    tas iespeejams ka taa buus, jo man viens paziistams cilveeks no ltk ieteicaas ka novembrii buushot kautkaads labums saistiibaa ar inetu (bet nevareeja teikt kaads – ligums neljauj)… vinji ar tur nedaudz domaajot kaa patureet lietotaajus, jo kriitoties ltk popularitaate

    Atbildēt
  31. Delf

    2 anti ZBH : nu aatruma zinjaa oracle nav labaaks par mysql. prieksh web-lapaam vismaz 🙂 portalam pietuiks ar mysql jo nekas dizhs tur naf

    Atbildēt
  32. rumpels

    a kuram tagad mdsl kacha failus ar mazak ka 30kb no normaliem portaliem vai no dc???Man piemeram iet nost ar 40kb/s un ja panjemu vel vienu failu tad katrs iet ar aptuveni 35kb/s ar nosacijumu ka ir prastais internets izveletcs un no manis viens kjems njem taja laika failu ar 38kb/s. Vai kads var atspekot shos pienjemumus?!negribas izteikties kadi atrumi ir ar t2000:-D piebildishu ka filma ~700mb nonak 40-50min…..cena ir par augstu…tai vajadzetu but 14-18 ls…

    Atbildēt
  33. eermaniitis

    a xy-i vam gospoda – bljurks!!! lieliities jau forshi, bet counteris jau paaris minuutes raada 00:00:00 un njakas nenotiek ;-D

    Atbildēt
  34. jnk

    HDSL aatrums tiks palielinaats(liidz pilniem 2Mbit) uz apollo portaalu un citaam ltk lapaam. taksh tak bija raxtiits jau pirms paaris meeneshiem www.apollo.lv. lasiit vajag 😉

    Atbildēt
  35. eermaniitis

    mua-ha haa – lai nenokarinaatu serveri saakumaa shie autorizaaciju iemetushi vai arii kas cits … iii-bio … nu nav tachu smuki!

    Atbildēt
  36. Delerium

    Apollo meitenes atkal aplauzās – portāls sūkā jau no pirmās sekundes … To autorizāciju viņi prasīja jau no paša sākuma, kad mēģināja vērt vaļā www.otrapuse.lv/index.htm vai ko tamlīdzīgu …

    Atbildēt
  37. Edgars

    Patiesībā ar leilu interesi gaidiju mirkli kad nodzēsīsies pēdējās sekundes un kaut kas negaidīts notiks, bet nekā…

    Atbildēt
  38. rumpels

    eu kur ir charset=windows-1257″ ?????? man kjiburi:)))bus jaatkode laikam ar browseri:)))ermanitcs: Tu jau 16.26 rakstiji ka pulkstens apstajies un tas JavaScripts skaitija to pulksteni kas Tev uz datora uzstadits:))Tev laiks skrien uz datora vismaz par piecam minutem:))

    Atbildēt
  39. Vaards

    Rumpel-
    Kas buus vainiigs, ja podam peekshnji apmekleetaaju skaits kritiisies?
    Tu…
    Jo pastaav risks, ka dalja no lasiitaajiem, kas apstiisies tavu Metalurgjisko Sarkankraasoto lapu, kas izlec pa visu ekraanu vienkaarshi guus nelabu galu…
    Rmpel – nezinu ko shamais skaitiija, bet maneejais compa puukstenis nu dikten sasinhronizeejies ar atompuuksteni kautkaadu tur…
    Un pasties poda laiku tur augshaa, zem banera – tas arii rullee taapat 😉
    V.

    Atbildēt
  40. dhl

    vispaar man jau patiik. izskataas taads viegls , paarskataams. pilniibaa portaalu varees laikam izjust veelaak kad noskries tas uzbraucienu vilnis 🙂

    Atbildēt
  41. hvz

    Nu jā, jāsaka ka ar Apollo viss ir kārtībā – mainījušies nav ne par kripatu un viss notiek kā iepriekš (gļuki, sakuči, bremzes).

    Atbildēt
  42. j

    njemot veeraa, kas tur tagad gaazhas par tautas masaam, bremze ir passhaprotama. kautgan kautko jau ar dzelzhiem izdomaat vareeja …

    Atbildēt
  43. Janeks

    izskatās, ka visa Latvija iebrūk Apollo portālā 🙂 cepuri nost apollo marketingam, žēl, ka tehnika nepavelk. Cik izdodas redzēt saturs ir OK, redzams, ka veidotājiem ir viedoklis

    Atbildēt
  44. Anonīmais

    Vaards: tas skaitija laiku bet laiku njema no ta datora kursh piesledzas shai lapai:)nu tas jau nebija popularitates triks ar to metalurgjisko lapu:))taa ir fanu lapa liepajas metalurgam…fans paludza lai uzshauju kaut ko tadu nju savadaku:))…veci ta lapa netaisas pa visu lapu ja Tev ir MSIE 6.0 ar administrative tools:))ieej windows update vai varbut esi baigais zikjeris un lieto redhat???:-D…okey ka lai nebutu negribu te baigi kahkjeties…lapa ir tada nju kada vareja but ieprieksheja apollo versija…vajadzeja kaut ko tiesham progresivaku…esmu vilies…

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *