FSMLabs uzlabotā linux versija ielādējas zem 200ms

Linuxdevices.com raksta par FSMLabs izstrādāto speciālo linux versiju priekš ierīcēm, kas darbojas ar integrētu IBM PowerPC 405GP procesoru. Optimizējot kodu un izravējot visas liekās pārbaudes tiek panākta sistēmas ielāde zem 200ms.

Real-time Linux vendor FSMLabs reports that it has created a version of Linux that radically speeds up system boot time — to less than 200 milliseconds (ms) from power-up to application code startup. The techniques are processor independent, and boot times of under 100 ms are expected in the future.
The first FSMLabs product based on its new fast boot technology is an RTLinux developers kit for a single-board computer from Embedded Planet based on IBM’s PowerPC 405GP embedded processor. That board can boot in less than 200 ms from flash memory onto a very basic RAMdisk that includes bash, mount, ls, psutils, and GNU libc (not uclibc or diet-libc).

Detalizētāks apraksts par specifisko procesoru linuxdevices.com un ibm.com. Citu arhitektūru atbalsts tiks nodrošināts atkarībā no pieprasījuma.

20 thoughts on “FSMLabs uzlabotā linux versija ielādējas zem 200ms

  1. ui

    brr, vai ta nevareja kautkadu sakarigaku subjectu uzrakstiit!? a to jatere laiks lasot tekstu svesha mele un meklejot, kas ar “zem 200ms” ir domats. varbut 200m zem sea liimenja 🙂
    es piem. rakstiitu: “FSMLabs uzlabotā linux versija ielādējas sekundes piektdaļas laikā”

    Atbildēt
  2. coolynx

    uz IBM PowerPC griezhas arii sadziives elektrotehnika. taa kaa sisteemas ielaades laiks ir diezgan buutisks. ir atshkjiriiba vai TV saak raadiit bildi peec 0.2, 0.5, 1sec. vai 5sec…

    Atbildēt
  3. hvz

    moš norādi linku uz vismaz pāris televizoriem, kuros ir tas procis? Lai nebūtu tukša muldēšana.
    Un man jau nu iekš TV nevajag nedz linux nedz microsoft OS, lai programmeri vispirms sev sakodē diršanas interruptus, tādejādi optimizējot savu darba laiku, nevis bāz savus linukšus kur vajaga un kur nevajaga.

    Atbildēt
  4. coolynx

    hvz: nezinu pat kaa, lai tev atbild. par google.lv esi kaadreiz dzirdeejis? varbuut internetu vakar tikai saaki lietot? ja taa, tad iesaku aiziet kaut uz elkor hi-fi tehnikas veikalu vecriigaa vai kaadaa citaa vietaa, kur uz tiem pashiem TV griezhas linux. pajautaa paardeveejiem, lai pastaasta, kas un kaa. tiesa taada TV cena saakas no 700ls un uz augshu. tas, tomeer nav nekaads leetais gals.
    bet ja nu tieshaam pirmaa dzirdeeshana, tad te kaut vai ljooti vecs raksts no 2001.gada.
    http://zdnet.com.com/2100-11-503461.html?legacy=zdnn
    un taada kaste uz kuru linku te ieprieksh iemeta tieshaam griezhas uz linux.
    te vinju maajas lapa
    http://www.dream-multimedia-tv.de/cat_eng/produkte/boxfeatures.php4
    te savukaart screens no pashas Dreambox kastes:
    Satellite City welcomes you to your dreambox! – Kernel 2.4.21-pre4 (0).
    BusyBox on dreambox login: root
    Password:
    BusyBox v0.60.5 (2003.05.18-16:25+0000) Built-in shell (ash)
    Enter ‘help’ for a list of built-in commands.
    ~ > uname -a
    Linux dreambox 2.4.21-pre4 #72 Sat Mar 22 16:42:23 CET 2003 ppc unknown

    Atbildēt
  5. nop

    get real, elcorsux vecriigaa tirgo 5gadiigus modeljus par tikizlaisto praisiem sakeri, un tie hvz kaadas orientaacijas paardveeji-konsultanti skaitaa 4uzkvmetru nu njifiga nenokaa nerubii. sorre nenotureejaas elcorsux

    Atbildēt
  6. Grrr

    Lasīju pirms pāris dienām. Ja pareizi atceros, tad tad bija tā:
    1) ja pareizi atceros, runa ir nevis par to, ko parasti saprot ar visu “boot” procesu (tb uz runlevel 2,3 vai 5) bet par kernela ieladi.
    2) tas ir Linux embedded devicēm (lai mobilie telefoni nelādētos 20 sekundes :]). Uz desktopa nav patlaban domas, ka to īpaši varētu izdarīt, jo tas ir optimizēts uz specifisku hardwari.
    Tas, ka tagad viņi apgalvo, ka to var izdarīt jebkuram procim? nunu.. redzēsim.
    P.S. RTLinux (RT= real-time) ir visai specifiska Linux versija tomēr.

    Atbildēt
  7. ms

    Ko juus te raudiet…..priecaajaties, ka progaam nav haedware aizsardziiba, kaa autodesk, vai tad tev traucee, ka vinsh aktivizee kaut ko, neviens jau nesuuta tavu hdd saturu uz dev HQ 🙂

    Atbildēt
  8. flipo

    Hvz, ja tevi aizskar ka postee ar vien biezhaak rakstus par linux tad pastaavi klusu nevis komentee kaut kaadu bullshit! Atradies te auditors

    Atbildēt
  9. broadcast255

    nu un kapeec tadi advanceeti cilveeki, kas savu lietu zin, neievieto uberkruto performances zinjaa un linux paaraako braali – bsd ?

    Atbildēt
  10. coolynx

    broadcast255: shobriid nav runa par to cik kura OS ir laba vai slikta, bet gan par konkreetas OS pielietojumu sadziives elektrotehnikaa.
    es personiigi neesmu saskaaries ar tehniku, kas grieztos uz kaada no bsd paveidiem, lai gan zinu, ka netbsd ir noporteeta uz visu, kas kustaas un nekustaas, bet nezinu nevienu aparaatu uz kura tas masveidaa tiktu izmantots.
    varbuut ir veerts paanalizeet kaapeec tehnikaa izmanto linux clonus nevis bsd un uzraksti analiitisku rakstu par sho teemu. vai arii kaapeec vienaa tehnikaa izmanto linux, bet citaa bsd, ja izmanto. kaadi plusi un miinusi. domaaju, ka ne man vienam buutu interesanti palasiit shaadu rakstu.

    Atbildēt
  11. ndqc

    kiss dvd playeri itkaa uz linuxa griezhas. bez dvd speelee arii divx, xvid, mp3, ogg… riigaa laikam vismaz viens kantoris tos tirgo.
    jaa un kapeec sadziives tehnikaa nedzird par qnx izmantoshanu? pati niknaakaaa os realtime performances zinjaa… 🙂

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *