Google dzēš atsauces uz Kazaa pirātiskajām versijām

News.com ziņo, ka pēc DMCA spiediena no Google meklētāja tika izņemtas norādes uz 9 lapām kurās varēja atrast pirātisko p2p klienta Kazaa versiju.

Atbildot uz sūdzību, kuru mēs saņēmām saskaņā ar Digital Millennium Copyright Act, no šīs lapas esam izņēmuši 9 rezultātu(s). Ja jūs vēlaties, varat izlasīt DMCA sūdzību par izņemtajiem rezultātiem.

Lieta tāda, ka Kazaa oriģinālajā versijā, kas nāk no Sharman Networks ir iestrādātas reklāmas un baneri kurus nav iespējams atslēgt, bet pirātiskajā versijā Kazaa Lite šīs reklāmas ir izvāktas.

Programmas izstrādātāji ar šiem baneru rādījumiem pelna naudu un vēlas, lai p2p tīkla lietotāji izmantotu tikai oriģinālo versiju. Sharman Networks ar DMCA palīdzību izdara spiedienu uz pasaulē populārāko meklētāju Google, lai no šī meklētāja datu bāzes tiktu izvākti visi rezultāti, kas ved uz pirātisko versiju izplatītāju lapām.

News.com rakstā bija minētas 8 lapas, bet nu jau Google atrod 9. Domāju, ka pēc kāda laika būs arvien vairāk šo rezultātu, jo pirāti nesnauž un veido arvien jaunus spoguļus.

Kazaa

30 thoughts on “Google dzēš atsauces uz Kazaa pirātiskajām versijām

  1. Jhonny

    Parasti p2p tipa programas izmanto lai apmainiitos ar “piraatisko produkciju” un sho p2p programmu “razhotaaji” veelas ar savaam programmaam “legaali” pelniit. Ironiski, stulbi…

    Atbildēt
  2. janks

    tas nav stulbi. autortiesības, galu galā, ir ne tikai tam stafam, ko tu atvelc, bet arī softam, ko lieto, lai to visu paveiktu.
    kādreiz man skita interesanti, kāvarēja rasties direct connect un dc++ kā divas ļoti līdzīgas programmeles, un, kā likās, nekādu lielo konfliktu to starpā nebija. dc++ izskatās pēc _daudz_ privātāka projekta, bet konkureni jau reāli. tomēr abi ar to neuzspiež savas naudas pelnīšanas stratēģijas.

    Atbildēt
  3. daysleeper

    bet tik un taa – p2p kazaa vai DC kas rulle labaak par kazu – vienalga pamatos ir piratisms. 😀 ko gan tur atbalstiit vai neatbalstit no DMCA puses 😀

    Atbildēt
  4. Krotow

    DC++ ierullē izpildījuma dēļ (taisīts C, bet DC – VB, līdz ar ko pirmais ir ātrāks) un banerus jamais arī nevelk. Zurces arī var dabūt (kas ir jau izmantots :).

    Atbildēt
  5. Pow

    Google vareeja buut inteligjentaaka un saprast, ka DMCA attiecas tikai uz ASV. Un kameer mees neesam ES uz mums neattiecas liidziigs EU likums.

    Atbildēt
  6. Pow

    Krotow, nu jaa fantastisks arguments, taisiits c, taapeec labaaks. pirmkaart — taisiits c++, otrkaart ir redzeetas norm progas rakstiitas vb un pilniigi tizlas c++. un par aatrumu ir pilniigs bullshits

    Atbildēt
  7. neadequac

    hohma. googlee iepeistoju to linku un taisni virs taa “In response to a complaint we received under the Digital Millennium Copyright Act…..” ir “Download Kazaa Lite K++ 2.4.1 – Improved version of Kazaa LITE !” mirorri forever! 🙂

    Atbildēt
  8. dunduks

    Kazaa oriģinālajā versijā ir piedirsts ar spyware, kuras crk versijā ir aizvāktas(varbūt ne visās). Kazu pats jau sen nelietoju, bet agrāk, ja spywares novāca, kaza org.ver nestrādāja. Labākais šo mēslu aizvācējs man šķiet Lavasoft Ad-aware 6 . Pēdējais references _http://www.lavasoft.de/update/refs/reflist.zip
    Iesaku visiem HDD noskanēt antispyware skaneri. Atradīsiet daudz mēslu, kas lien tīklā bez atļaujas kopā ar oficiālo progu. Piemēram MS IE ienes reģistrā tādu spiegu atslēgu, kā Alexa, kas ir tīrā spyware. To novācot IE strādā tālāk bez problēmām, bet mans popup killers reģistrēja mazāk nokautos popup logus.

    Atbildēt
  9. Kheps

    Nu, ja iekš ‘meklēkļa’ iebaksta ‘kaza lite’, nevis ‘kazaa’, tad izmočī ārā visu ko vajag 🙂
    Mudaki prasīja lai ieliek ruli, šie arī ielikuši ruli (priekš citiem mudakiem 🙂 )

    Atbildēt
  10. Imis21

    Man ir pilniigi pie kaajas par kazaa. Daudz biedējošāks ir pats fakts, ka Googlei paluudzot taa tomeer kaut ko dara lai rezultaati netiktu paraadiiti. Tad iespeejams ka pienaaks laiks kad Googlei paluudzot lai rezultaatos neparaadaas lapas ar piraatisku/nelegaalu/neveelamu saturu, un vienu dienu ar Googli vairs ne suuda nevarees atrast.

    Atbildēt
  11. Mulders

    Imis21… varees atrast visu, bet par naudu un taadaa formaa kaa onkuls Sems gribees! piekam tikai caur regjistraaciju, kur tu pieraxti savas koordinaates un krediitkartes nummuru!

    Atbildēt
  12. Kheps

    Da neko google netaisiis ciet, un arii shii prasiiba manupraat izpildiita tikai taa, lai vispaar buutu. Un kaa jau mineeju, atrast var to pashu kazaa tikai ierakstot mekleejamos vaardus mazliet citaadaak. Un google nav ieintereseeta aizveert kaut kaadas mekleeshanas sadaljas ciet, jo tad mees saaksim izmantot kaut kaadus altavista, go, u.t.t.

    Atbildēt
  13. InDOOM

    vispaar p2p jau nav nekas piraatisks. Tas jau domaats, lai firmas izplatiitu savu produkciju :] Rekaa, arii Microsofts taisa kaut kaadu p2p systeemu.

    Atbildēt
  14. entropy

    nesparatu īsti šī krutuma jēgu, ja gribu meklēju “Kazaa lite” un googlis priecīgs izspļauj čupām derīgus rezultātus 😛

    Atbildēt
  15. GonZOo

    Da nah vipar ta Kaza ir vajadziiga ja ir DC, pietams kadu laiku atpakaj dzirdeeju ka 95% kazas mashinu ir viirusainas, pac esmu redzeejis ka vienam draugms kas par security ipashi neaizdomajas, bija uzseedies kautkads paraziic un vienkaarshi noblokjeeja datoru darbiibu uz 5min ikpa laikam.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *