Jauns W3C validators

Zeldman informē par jaunu W3C validatoru 0.6.5 Beta #1 – “Zeldman Made Us Do It!”. Pieminēšanas vērta šī ziņa ir tāpēc, ka šajā beta versijā ir nākuši klāt kļūdas paziņojumu skaidrojumi. Tagad katrai kļūdas paziņojuma rindiņai ir cilvēcīgs kļūdas paziņojuma izskaidrojums, kas ļoti atvieglos cilvēka dzīvi meklējot skaidrojumu W3C dokumentācijas arhīvos.

Bez tam ir iespēja iesūtīt arī savu skaidrojumu, ja esošais variants šķiet nepieņemams.

If the explanation is not to your liking — «Who the heck *writes* this stuff?!?!» — you can now submit your Nobel-nominate suggested replacement text through a handy-dandy mailto: link right next to the error (make sure to note the error number!). No reason to constrain yourself to Weblogs any more…

Nākošā lieta, ko vajadzētu pieminēt un kas varētu dažu labu nedaudz pārsteigt, ir tā saucamais «Fussy Parsing».

Šajā režīmā validators informēs par visām kļūdām un/vai nepilnībām, kas tehniski ir legālas HTML kodā, bet reālajā dzīvē ir problemātiskas.

When the W3C Markup Validator is running in «Fussy Parsing» mode it will complain about all sorts of things that are technically legal in HTML, but which is known to be problematic in practice and probably not what you wanted.

Tāpēc nevajadzētu brīnīties, ja ar *normālu* validatoru viss izskatās labi, bet «Fussy Parsing» režīmā rādās paziņojumi.

Manuprāt šīs jaunās W3C iespējas tikai veicinās jauno izstrādātāju tieksmi veidot labas un standartiem atbilstošas lapas.

Jaunais beta validators ir atrodams zem citas adreses – http://validator.w3.org:8001/.

5 thoughts on “Jauns W3C validators

  1. takuzinis

    Zinu, ka esi jau par to rakstījis, taču esmu to palaidis garām. Kāpēc pods.lv spītīgi atsakās no standartizācijas?

    Atbildēt
  2. takuzinis

    coolynx: W3C izstrādā standartus (svešvārdu vārdnīcas tulkojums: paraugus, normas, kodeksus, noteikumus, likumus). W3C izstrādā validatoru (atbilstības novērtētāju), kas pēc Tavām domām, un varu tikai piekrist, “veicinās jauno izstrādātāju tieksmi veidot labas un standartiem atbilstošas lapas”. coolynx lapā pods.lv aktīvi informē citus par W3C aktivitātēm (ar lielu interesi lasu šo informāciju). W3C validators (atbilstības novērtētājs) lapu “pods.lv” atzīst par neatbilstošu W3C standartiem. Jautājums: Kāpēc pods.lv spītīgi (atzīstu, apzīmējums nedaudz emocionāls) atsakās no standartizācijas (atbilstības W3C izstrādātajiem standartiem)? Ar savu roku līkumu esmu samierinājies, taču dažkārt tomēr cenšos no speciem mācīties. Tāpēc arī jautāju, varbūt kāda fiška tomēr ir.

    Atbildēt
  3. coolynx

    takuzinis: negribu un netaisos atkaartoties. atbildi var mekleet pirms gada ap augustu un septembra meenesi, kad lapa tika sleegta uz kaadu laiku – tika uzsaakts dzineeja paarrakstiishanas process, kas veel nav pabeigts.
    rupji sakot – ja suu* ietin smukaa papiiriitii, tas joprojaam buus tikai un vieniigi suu*… attieciigi nekaadu jauninaajumu nebuus, kameer nebuus pamata uz ko to visu balstiit.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *