Apollo konkrēti atliecies

Latvijas internetā pēdējo nedēļu laikā notiek lielas pārmaiņas. Visi lielākie interneta pakalpojumu sniedzēji lēnā garā pārslēdzas uz LIX tīklu. Par LIX parādīšanos var palasīt sīkāk arhīvā. Tagad viņiem ir arī kaut kāda mājas lapa – lix.lv.

Es gan nemācēšu teikt vai šodien problēmas Apollo bija saistītas ar pāreju uz LIX, par ko es stipri šaubos, bet katrā gadījumā problēmas viņiem bija konkrētas.

Apollo

Grafiku paņēmu no Rozes. Diezgan spēcīga bilde. Cerams, ka Apollo portālā būs paskaidrots, kas notika.
Dzīvajā Apollo pieslēgumu ar citiem ISP var apskatīties net.apollo.lv.

29 thoughts on “Apollo konkrēti atliecies

  1. coolynx

    man no riita jau tiikls negaaja vieniigi laika nebija paarbaudiit, kas pie vainas. atnaacu maajaas un joprojaam neiet.
    pat otru tiikleni disabloju un dsl mudeemu izrubiiju/ierubiiju, lai paarbauditu, kas par vainu. pilniigs bezpregjels.

    Atbildēt
  2. efix

    tas laikam riigaa. ogree gan mdsl nebija tikai kaadu pusotru h. visu dienu gaaja sameeraa ok. iipashi lagus nejutu, bet vakaraa ircaa smux skats;)) vieni pingviininji.

    Atbildēt
  3. Zavals

    Telekomaa bija liels, ljoti liels pliisiens. Tuvaakas info nav. Zinaams tikai tas ka dalja ar konfigiem bezmazvai ar rokaam tiek vadiiti iekshaa. Nospraaga saakotneeji aarzemes (diivaini nospraaga – dazhiem provaideriem gaaja bet dazhiem ne) un peec tam nospraada VISI DSL (arii aarpus Riigas), ieskaitot VBT un taa taalaak. Uz briidi pat optikas noraustiijaas. Kopeejais lielais pliisiens ilga aptuveni pusotru stundu.
    Taa kaa shoreiz Apollo nau pie vainas. Shis izskatiijaas peec kaartiiga disaster kaadu es nevienam nenoveeleetu. Es pats arii meedzu LTK lamaat shad-tad, bet shoreiz izsaku vinjiem liidzjuutiibu – taa VAR gadiities IKVIENAM.
    Avaarijas sekas tiek likvideetas joprojaam, taa kaa dazhi DSL joprojaam veel nestraadaa normaali. Cilveeki tur pashii patreiz putainaam pakaljaam, taa kaa atliek tikai tureet iikskjus un cereet ka avaarijas sekas neuzpeldees veel tuvaako nedeelju laikaa.

    Atbildēt
  4. ManInBlack

    Mja, tikko atcerejos, ka mans ultra dsl pa dienu it ka gaja. Tik bija reali lens. Typemaster pat nevareju normali paspelet :((( Par to japiesuta soda kvits apollo. 😉

    Atbildēt
  5. Rukicc

    Kaa ir ar taam suudzibaam par mdsl darbiibu ir kaads izkodis kaa ir jasuudzaas lai dabuutu kaadu kapeiku nost no reekjina…..

    Atbildēt
  6. Didulis

    Pierasts jau drusku pie shitaa. Taadeelj vairs nezvanos vinjiem, jo no taa tik un taa nav nekaadas jeegas. Parasti pusstundas laikaa vinji saved visu kaartiibaa. Ja nemaldos rekord laiks vinjiem ir bijis 15 minuutes. ;-))

    Atbildēt
  7. daysleeper

    man jau aizvakar nobija internets ari mdsl useris esmu taa kaa. vakar atkal – tieshi tad kad jaraksta kursa darbs njem no pazud nec… bljaaviens, seedi un cheko tik vai nav paraadijies. par shitadiem pigoriem tiesham japrasa lai nomet maksu zemaak.

    Atbildēt
  8. Valmiera

    Valmieraa MDSL nekusteeja visu vakaru no kaadiem 19 liidz pat 1 naktii.
    Pamatzinjojums – DHCP server nav sasniedzams, itkaa Apollo probleema tomeer.

    Atbildēt
  9. Budzis

    Njaaa. Man vakaraa ar bij taa, ka 45% taimauti un 45% notrechabls un 10% pat aizpingojas… Gandriz vai jau zvaniiju lamaat savu ISPu 🙂

    Atbildēt
  10. Pow

    nezinu gan kaadas aarzemes nospraaga. tas laikam kaa kuram. Skaidri ir zinaams ka telekoma dsl sakkoja nevaldaami. Man uz provaideri viss iet caur telekomu (ultradsl). Pings uz telekoma ruuteri bija galiiga pakaljaa (ar mazaam pakaam 70% loss, ar lielaakaam vispaar 100%), bet aarzemes gaaja (jo tas nebija atkariigs no telekoma).
    To make long story short: lattelkom sucks.

    Atbildēt
  11. Pow

    Jaa aizmirsu veel piebilst, ka telekomu, protams, sazvaniit nebija variantu. Zvaniiju savam ISP, un tas pateica, ka telekoms sakko.

    Atbildēt
  12. Djuke

    Nu ir jau tas, ka Lattelekom sux
    bet interesantaakais jau ir tas, ka ja kautkas noiet greizi Lattelekomam – tad ir liela bljaushana “lattelekom sux” utt
    ja kaadam mazajam provaiderim notiek lazhas, tad vairaak vai mazaak visi ir vairaak vai mazaak saprotoshi
    bet nu anyway lattelekom sux by default 🙂

    Atbildēt
  13. Djuke

    es tikai nevaru iebraukt vienaa fiskaa…
    kaa tas naakas, ka Lattelekom 256 uz leju un 64 uz augshu var piedaavaat pa ~20 , tai pat laikaa ir provaideri, kas var piedaavaat 10Mbit down un apmeeram tikpat up pa 12Ls
    jaaiet studeet ekonomiku… 🙂

    Atbildēt
  14. HELDON

    Djkue: ltk bizness joprojaam balstaas uz to, ka daudziem joprojaam vienkaarshji nav citas izveeles, nu nav vienkaarshji pieejami citi ISP. tikliidz manaa uukjii buus kaada alternatiiva, ltk varees iet 999999 maajas taalaak..

    Atbildēt
  15. Djuke

    nu tad netaalredziigs ir tas vinju bizness – buutu piedaavaajushi cenas taadas pashas kaa citi ispi(aatrumu atstaajot kaa ir) un cilveeki chupaam njemtu to dsl-u
    tad jau redzes…

    Atbildēt
  16. _RoZiJs^

    Ko tu pird Valmiera ! nets bija pazudis uz kaadu stundu maximums divaam es arii 4ekoju tiikleni vadus. Taakaa ieprieksheejaa dienaa man bija nosvilusi tiiklene nebiju paarliecinaats via tas nav noticis atkal, bet atkal pie vainas ir LTK. Samaksu gan vinji prasa lielu bet pienaakumus pret klientiem gan nekadus lielos neizjuut ;-(

    Atbildēt
  17. The Mad Dog

    Nu neviens cits tik tizlus pakalpojumus nesniedz kaa telekoms ar mdsl. Gljuko jau neganti. Peedeejas dienas kaut kaa nav un tad atkal ir. Tad atkal raustaas u.t.t. Un par to veel TAADA maksa. Toch vajag pieprasiit atlaides par katru nojaato dienu…

    Atbildēt
  18. Zenofex

    Baigi nosleepumaini… man dsl meenesii labi ja 2 reizes nobruuk un i to uz kaadaam 20-30 minuuteem. Es ti neuzskatu par katastrofu vai par kaut ko taadu par ko man buutu ar ltk jaatieleejas par soda naudaam… Dziivoju mezhciemaa, varbuut tur ir krutaa centaale vai kas, nezinu. Suudzeeties nevaru.

    Atbildēt
  19. eenimaa

    to djuke: taapec ka mazie pipelshtoki nemaksaa ne nodokljus , ne saskanjo darbus , ne taisa projektus , ne ieveero likumus..citaadi ir ar lielajiem ne tikai LTK.

    Atbildēt
  20. Apollouser

    Starp citu reezeknee bija tas pats, un tas vilkaas pat visu meenesi parasti internets bija tiaki ljoti leens. Man visu laiku likaas ka sheit kaiminji kaut ko ka4aa un pat jau biju saacis mekleet nukus ar ko atrubiit, lai nemaisaas a tagad mazs abloms.

    Atbildēt
  21. heh

    reeka, dsl tehnologjija ir pavisam citaada nekaa radiolinks, optika, nevaig saliidzinaat, mazie provaideri ir gan pilniiga lazha gan labi(kaa noveicas), es uz mdsl pusotra gada laikaa mazaak problu dabuuju nekaa no viena lohkantora meenesha laikaa, labi ka paraadiijaas citi un es fiksi paarlecu, tagad izstaas miljards reizhu labaak.
    p.s. radiolinks suukaa smagi, iesaku 10x padomaat pirms njemiet to peec mdsl, nu buus jums nedaudz aatraak, tachu ja tuvumaa veel kaut 1-2 klienti buus tad neceriet ka aatrums buus labaaks par mdsl, a stabilitaati nemaz saliidzinaat nevar, maksaa 14ls meenesii a uz mobilaam srunaam ar provaideri katru dienu(nu juka katru dienu gandriiz) aizgaaja tikpat, taa kaa labaak mdsl pa 23Ls ar ebzmaksas tehnisko nekaa suudfa radiolinks pa 14Ls kuram katru dienu jaazvana jaasaka ka nec jau 4 stundas neiet, aatrums zem 20kb utt. un beigaas sanaaks vairaak par 23Ls bet veel nestraadaas 10-15% katru dienu.

    Atbildēt
  22. coolynx

    Juu: man ar neiet. uztaisot traceroute no net.apollo.lv uz savu ip saakas karuselis vienaa no rooteriem. no sevis neko nevar izdariit. mosh firewalls uzlikts? es jau zvaniiju, bet tur klusums.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *