Safari pārlūks priekš Mac OS X

Leeds informēja, ka priekš Mac OS X ir parādījusies pirmā publiskā versija jaunam pārlūkam Safari.

Safari

Vēl no sevis tikai piebildīšu, ka ir arī pārlūks, kas balstīts uz Gecko dzinēja, kas ir Mozillas radinieks – Chimera.

Lai gan pats es nelietoju Macus, tomēr pēc bildēm spriežot esmu izdarījis savus secinājumus, ka tā OS nav priekš manis, jo programmas izskatās tik krāsainas un iespējām apdalītas, ka man tur būtu garlaicīgi. Reklamē tādas elementāras lietas un piedāvā tās kā ekstras… Pirms pāris gadiem, kad spēlējos ar vienu Macu, nevarēju saprast kā var strādāt ar programmām kurām ir tik maz iespēju, lai arī labi izskatās, bet funkcionalitātes nekādas. Šis pārlūks ir tam labs piemērs.
Varbūt es kļūdos, bet PC man šķiet daudz nopietnāks, pat ja būtu jālieto tikai Linux ar X-logiem. Iespējams, ka māksliniekiem, kas strādā uz Maciem ar to pietiek un vienkāršam lietotājam arī.

Starp citu, vienreiz man atnāca e-vēstule, kurā kāds 16 gadus jauns jaunietis izteica vēlēšanos kļūt par hakeri strādājot uz Maca 🙂
Neatminos vairs, ko es ieteicu, bet ar PC to būtu daudz reālak izdarīt – “maki dlja hudozhnjikof”.

papildināts
Alex atsūtīja bildi ar Safari 209KiB. Bilde iz dzīves.

20 thoughts on “Safari pārlūks priekš Mac OS X

  1. zhj

    Par ko Macus apdirst? Photoshops uz Maca ir tieši tik pat iespējām bagāts, kā Photoshops uz PC. Var jau, protams, salīdzināt Wordu ar SimpleText un ņaudēt, ka iespēju pa maz – bet tās ir dažādas svara kategorijas.

    Atbildēt
  2. MaxDam

    patik man shitie bljaaveeji kas rakstu liidz galam neizlasa vai arii izlasa bet no taa neko nesaprot un tik bljauj taapeec vien lai kautko pabljautu

    Atbildēt
  3. uldy

    vai kaads var saprotamaa valodaa izskaidrot maca un pc fundamentaalas atshkjiriibas. piem. kapeec uz maka iet macos un uz pc neiet un otraadi…
    buuut baigi prieciigs kau ko taadu uzzinaat.

    Atbildēt
  4. juris

    nu shis browsers izskataas daudz maz normaali, ja tas uz maka straadaa aatraak un stabilaak kaa IE (kaa tam vajadzeetu buut jo izstraadaataajs ir tas pats kas MacOS) tad shis browsers ir OK. Ieksh apple ir pat grafiks kur saliidzinaata aatrdarbiiba (nu labi varbuut paarspiileejushi vinji ir tachu aatraakam tam jaabuut par citiem browseriem uz MacOS)
    Jo tas ka te paraadiitas pashas elementaaraakaas lietas tas ir normaali, jo tieshi taas izmanto 90% un vairaak gadiijumos un diez vai parastiem lietotaajiem vajadzeetu uztraukties ka browserii nav iebuuveets personal firewall vai kas taads – parastiem lietotaajiem ar taadaam lietaam nav jaaciinaas, to dara profesionaali, un vini ir tie kas risina visas “advanceetaas” probleemas
    tad runaajot par pashu browseri, uzskatu ka tuulbari un adressbaaari ir labi apdomaati, jo sameeraa nelielaa laukumaa ir ievietotas visas ikdienaa lietojamaas un nepiecieshamaas lietas ieskaitot speciaalu search logu.
    Turklaat kuulinks mazliet taa spiez uz to ka maks nau domaac iistiem viiriem (pats es to nelietoju, tachu ja teiktu ka ta un shitaa tagad tev buus maks nevis pc – iipashi nesatrauktos, jo kaste paliek kaste un OS paliek OS un ja pierod un iemaacaas, tad straadaat var it labi uz visa kaa). Turklaat neuzskatu (no pers pieredzes) ka maks buutu “iespeejaam apdaliits” un tikai kraasainu bildiisu salikums

    Atbildēt
  5. alex

    Lhoti zhel ka cienijamam coolynx nav bijusi iespeja (ka vinjsh pats apgalvo augstaak) paspeleties ar MacOS X. Ka jau ists virs butu priecigs stradat no komandu rindas. Izmantot visu to tiklu un programmatuuras potenciaalu kuru dod tev UNIX. 🙂
    Gribetos dzirdet kura bija ta programma uz Mac ar tik ierobezhotaam funkcionalitaates iespejaam?
    Pat Microsoft atziist ka produkti kurus vinjash sagatavo prieksh Mac ieklhauj iespejas kas tikai buus nakamajas versijaas uz PC… (Office es te domaju)
    Web lapu renderings bija vaaja vieta un Apple nekas cits neatlika kaa dariit to pashai. (SAFARI)
    Kas attiecas uz MacOS X interfeisu, vajadzetu palasiit ko par to teica Linux teetis… 🙂
    P.S. Kad vajadzeja palidzet pazinjai pirkt PC nevareju atrast nevienu kasti Riigaa, kura negrabetu ka dzelzs bundzha nerunajot par izskatu, bet tas jau cits stasts. Vienkarshi stiliga daamite bija… 🙂

    Atbildēt
  6. coolynx

    alex: vai nevareetu paluugt kaadu normaalaaku bildi no Safari. skatos paarluuka versiju:
    Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X; en) AppleWebKit/48 (like Gecko) Safari/48
    par interfeisu es neko nesaku, jo macam taa ir speeciigaakaa puse, bet runa iet par taa konfigureeshanas iespeejaam un funkcionalitaati. nevaru iedomaaties kaa var nomainiit kaut vai taas pashas pogas, ja vispaar to var izdariit. uz PC ir pelei 2-3 pogas kuraam ir labaa funkcionaalaa poga uz mac cik zinu tikai 1 poga. kaa es ieksh taa pasha Phoenix vareetu izsaukt “Customize” izveelni, ja nav ar ko? 🙂
    un taadu fishku ir veel daudz. varbuut mac os x ir daudz atshkjiriigaaks no ieprieksheejaam versijaam, kas veel nebija x ‘iskaas, tad, protams, ir atshkjiriiba, jo cik nopratu, tad tur apakshaa ir Unix.
    es jau varu te murgot bez sava gala, bet neiztaustot to mantu taapat gudraaks nepalikshu 🙂

    Atbildēt
  7. me

    Nu tas par peles pogaam gan ir miits, jo macam to pashu vieniigo pogu pieturot nospiestu izlec paziistamais “labaas” pogas menu.
    un galugalaa, kas liedz piespraust ps2 vai USB peli ar 16 pogaam?
    Macs ir laba manta, bet diemzheel maajas lietotaajam (latvijaa) par daargu…

    Atbildēt
  8. karlos

    sen neesi coolynx ar macu straadaajis. Peedeejiem jau ir ljoti pat normaals npogu pelju atbalsts un iespeeja taadas arii piespraust.
    IMHO maks ir baisi jauxs – jo iipashi kopsh maxOS X iznaakshanas, kas beidzot tieshaam ir pilnveertiiga opereetaajsisteema, nevis piem tas pac macos9, kas – gluzhi kaa windows garaa – pusi lietu veel no 7.5 bij paarnjeemis.
    IIsumaa sekojoshi – ja gribi kasti kuru lietot diendienaa bez galvas saapeem un vari to atljauties – njem mac, un lai naak pie tevis luureet uz tavu uber_sljauku 🙂
    Ja gribi buut uz edge – ar visu jaunaako, gameem, etc – paliec vien pie piisha.
    Ljoti laimiigs lietotu mac. Un tagad izskataas ka tas vareetu buut arii iespeejams – jaunais powerbooks izskataas man perfekti piemeerots gan peec fiichaam, gan peec cenas (1799$).

    Atbildēt
  9. Anonīmais

    par funkcionalitaati – kameer taa kas man ir vajadziiga ir tur kur es veelos vinju atrast UN (atskjiriibaa no PC pietiekami biezhi) arii STRAADAA. Esmu apmierinaats.
    Un vispaar man riebjas peeecee paradums konfigureet visu, ieskaitot kaadi procesora regjistri tiks izmantoti kaadiem mainiigajiem manaa iemiiljotajaa texta redaktoraa – ir lietas kas ir jaaizdomaa programmas developeriem, nevis jaatrtaaj juuzerim – lai jau izdomaa vai to vajag. Ja fiichu var izsleegt – tad taa arii ir pelnijusi palikt izsleegta. Tikai lai piem. MS WORD sekmiigi atsleegtu visas liekaas fiichas, paiet diena. Apmeeram. Par windows konfigureeshanu nerunaashu.

    Atbildēt
  10. Nodeveejs

    Nav jeega striideeties, kas labaaks. Ilgus gadus lietoju tikai PC, bet nu jau nedaudz vairaak nekaa gadu lietoju ari MAC. Starpiiba ta nekaada, ja negribi buut hakeris vai dienaam ilgi laiku pavadiit tikai pie compja.
    Ja kaadu interesee, varu aizsuutiit vienu Word failu, kuraa ir aprakstiita MAC un PC rashanaas veesture un galvenaas atshkjiriibas. Varbuut vismaz peec taa var spriest, kas kuram labaak derees. Neatceros gan vairs no kurienes to novilku. :((
    P.S. Bet vien lieta gan – MAC noteikti ir krietni klusaaks par PC (vismaz darbaa uz sava MAC CD-ROM ir kluss kaa peliite, savukaart maajaas ieksh PC briizhiem ir sajuuta, ka tur tuuliit viss izshkjiidiis). Un veel… MACiskaa klaviere, kas man ir – BAUDA (gan sisteemas, gan softa skaljumu reguleeju tikai ar tastatuuru). :))

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *