Kā padarīt drošāku Microsoft Outlook

Gribēju ielikt divas norādes uz rakstiem, ko daudzi noteikti nebūs izlasījuši, jo mērķa auditorija šiem rakstiem, manuprāt, ir cilvēki, kas neapmeklē šāda tipa lapas, bet tiem, kas apmeklē, tiem atkal šie raksti nemaz nav vajadzīgi.

Tātad raksti ir par to kā pareizāk nokonfigurēt savu e-pasta klientu, kas ir pats populārākais pasaulē – Microsoft Outlook, bet diemžēl ne drošākais.

Securing Outlook, Part One: Initial Configuration
Securing Outlook, Part Two: Many Choices to Make

Es gan pats šos rakstus neizlasīju, jo tie ir ļooooti gari, bet mans e-pasta klients ir The Bat! vai sliktākā gadījumā Mozilla un šie abi klienti ir neievainojami pret e-pasta vīrusiem vai trojas zirgiem, tāpēc arī esmu tik mierīgs.

Pārskrēju ar acīm šos rakstus un vislabāk man patika tā daļa, kur ir pieminētas citas alternatīvas 🙂

Consider Other E-mail Clients

Finally, if Outlook’s history of problematic security concerns you, then perhaps you should consider switching to another e-mail program. Eudora is a fine program with a strong community of users. Mozilla and Netscape both offer an excellent e-mail program (Mozilla and Netscape are essentially the same program; AOL, which owns Netscape, periodically uses the latest open source Mozilla code as a base for a new release of Netscape). Pegasus Mail has a devoted user base that swears by it. All of these clients are free, although Eudora also offers Eudora Pro, a version of the software that includes additional features, for a modest price.

Some e-mail clients require you to buy them. The Bat is a relatively little known program that is well loved by its users. Mulberry is available for Mac, Windows, and Linux, one of the only truly cross-platform clients mentioned here (the other is Mozilla/Netscape), and it supports IMAP beautifully, as well as POP.

19 thoughts on “Kā padarīt drošāku Microsoft Outlook

  1. Heremit

    Diemžēl ne bat ne mozilla neatbalsta exchange serveri tā, kā outlook. Daļējus exchange style priekus var izbaudīt lietojot pop3 vietā imap, vai arī vispār lietot lotus notes….
    Ja Outlook sako kā pop3 klients, tad kā exchange klients viš rullē!

    Atbildēt
  2. coolynx

    st00rm: naakoshreiz nelieto bold tur, kur to nevajag.
    The Bat! jau lietoju kopsh 1998 gada un tas IR droshss – viirusi, trojas zirgi un cita draza atpuushas… Par Mozillas e-pasta klientu veel vareetu pastriideeties, bet caurumi tiek salaapiiti neilgi peec tam, kad tie tiek atrasti.

    Atbildēt
  3. aiks

    pilniibaa piekriitu Hermitam, lai cik leens,tups (lasi: nedroshs, durvis trojas zirgiem atveroshs) nebuutu outgljukz, tomeer ir lietas (pirmamkaartam jau exchange briinumi), kurus vinjsh vieniigais _normaali_ supportee; jaa ir redzeeti briinumi kuri it kaa speej aizvietot dalju no outgljuka komunikaacijas ar exchange bet Neviens no vinjiem Nav lietojams biznesa vajadziibaam.
    Jaa arii pats Exchange, taapat kaa notes ir totaali leens un milziigs zilonis, kuram apakshaa esoshaa datustruktuura ir uztaisiita tik liiki cik liiki vien iespeejams, bet cita risinaajuma, kursh nodroshinaatu pilnu sho funkcionalitaati nav (Ja tuulinj saaks breekt Suse fani, ka Susei taads briinums naak liidzi – jaa, naak; diemzheel nav sanaacis notesteet, jo man darbaa warezainas versijas netiek atljautas, maajaas truuxt resursu lai to izdaritu)
    Visi paareejie softi a/k/a Exchange, Notes, Outlook cloni ir un paliek vaarga funkcionalitaates atblaazma.
    Otrkaart – es outlooku lietoju jau 4 gadus: ne1 reizi neesmu uzkjeeries uz kaada no trojas zirgiem, viirusiem deelj outgljukez. Gan lietojot darbaa kur meilus antiviiruss filtree jau serverii gan maajaas.
    Viirusu skaits ir tieshi proporcionaals roku liikuma koeficentam, arii pilniigam idiotam !bat un jebkursh cits e-pasta klients nav garantija tam ka vinjam neiebaros kaadu nebuut trojas zirgu. Peec defaulta – nav ne1 sekjuuras programmas, nav ne1 sekjuuras vides: jaa outlukam gljuku ir daudz vairaak, vinjsh ir shausmoniigi leens un nezheeliigi rij resursus, bet vinjhs piedaavaa neaizvietojamu funkcionalitaati.

    Atbildēt
  4. Djuke

    Manupraat, ja grib milzoniigu funkcionalitaati, tad buus arii milzoniigi bugi… (Notepad – visdroshaakais failu redaktors :)) …tas ir jebkurai sisteemai. Nu ko lai dara, ka man vaig taas Exchange fiechas :(…

    Atbildēt
  5. coolynx

    nesaprotu par ko juus tik traki satraucaties, jo raksti ir, lai paliidzeetu ierindas lietotaajam?
    lai arii cik daudzfunkcionaals nebuutu outgljuks, tomeer tas joprojaam, vismaz es taa domaaju, pilda e-pasta klienta funkcijas, vai es kljuudos? peedeejaa laikaa, vispopulaaraakais viirusu, trojas zirgu un citas drazas izplatiishanas veidz ir tieshi e-pasts. pie tam esmu noveerojis, ka 90% no tiem, kas iegazhas manaa pastkastiitee ir tieshi shis te f(*^*&%* outgljuks!!! taatad taa ir probleema lielaakai daljai. tas nav buutiski vai juus saakumaa inficeejat visus lokaalaa exchage servera klientus un tikai peec tam globaali floodojat, bet tas notiek pateicoties m$ windows + outgljuka iespeejaam, kas nav raksturiigi alternatiiviem e-pasta klientiem + windows. un raksta meerkja auditorija ir tie, kas nemaak pareizi nokonfigureet savus otulook klientus.
    taa kaa variet salociit savus izverstos pirkstus un atslaabt.

    Atbildēt
  6. coolynx

    aiks: tev ir taisniiba par to roku liikumu un viss ir atkariigs no lietotaaja zinaashanaam. tieshi taapeec arii ir jaaizlasa shaadi raksti, lai arii liikrochi taptu apgaismoti.
    runaajot par alternatiiviem e-pasta klientiem, The Bat! vienkaarshi neatbalsta tos exploitus, kas ir outgljukam un automaatiski nav iespeejams palaist kaadu viirusu atverot e-pasta zinjojumu. taapeec, lamerim, ja nu gadiijumaa kaads vinjam ir uzlicis The Bat! tiiri fiziski buutu jaapiepuulas, lai palaistu kaadu viirusu, jo programma veel iipashi briidina par to, ka tas ir exe vai kaads cits aizdomiigs fails.
    jaa, protams, man ir paveicies, jo man nav nepiecieshams darbaa lietot exchange, bet pietiek ar parastu e-pasta klientu. bet man vienkaarshi ir izbesiijushi viirusi un visu pastiprina tas, ka e-pasta klienta laucinjaa ir rakstiits, piemeeram,
    X-Mailer: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400 (no peedeejaa viirusa izraavu)
    vai arii tas ir kaut kaads exploits, kas paredzeets shaada tipa klientam. ja outgljuks buutu tik *labs* un *droshs*, tad manaa pastkastiitee neienaaktu desmitiem inficeetu zinjojumu ar visaadiem iframe, sound utt. papildinaajumiem, ko neviens no maniem e-pasta klientiem vienkaarshi neraada.

    Atbildēt
  7. aiks

    coolynx – nu zinu ka Outglukz un windowze ir liiki produkti – pasham briizhiem liidz aarpraatam besii, uismaz reizi trijaas dienaas vilkt patchu, instaleet un peec tam restarteet sisteemu, kuraaa tajaa briidii ir atveerts viss darbam vajadziigais – zinot, ka atkal visu piestarteet buus vismaz 20 minuutes, besii tas ka katram meilam kas man outgljukaa iekriit un liekas kaut nedaudz aizdomiigs taisiit viewsource pirms atveershanas … bet nu nav nekas cits kas to nodroshinaatu … un tapeec thx par linkiem lai lasaas cilveecinji, zheel ka tikai shitaadus raxteljus delfi esplaneedee neviens nekad neraxtiis un nenobublicees.
    ——
    lettting the cables sleep

    Atbildēt
  8. coolynx

    aiks: diemzheel view source vai view headers un plain txt arii man ljoti pietruuka ieksh outgljuka. ieksh mozillas diemzheel tas arii ir diezgan neeerti realizeets. shas uzcepshu veel vienu rakstu par teemu. jau paspeju 3 viirusus sanjemt. 🙁

    Atbildēt
  9. Heremit

    coolynx: izbeidz lūdzu publikai jaukt galvu – “Outlook” un “Outlook Express” ir divi dažādi produkti. Tā vien liekas, ka lielā puse Tevis velto akmeņu uz M$ adresējami Outlook Express (bezmaxas produkta) virzienā. Outlook kā klients tiek plaši pielietots lielās organizācijās, kur parasti ir vismaz puslīdz sakarīgi admini, kas to lietu uzmana. Diemžēl Outlook Express ir bezmaxas trojas dāvaniņa visiem…

    Atbildēt
  10. coolynx

    Heremit: lai taa buutu kaa tu saki. es gan esmu pavisam citaas domaas par shiem abiem klientiem, jo HTML parseris un kodols ar visaam no taa izrietoshaam sekaam, tad abiem viens… buus jaapakraaj versijas statistikai, lai buutu uzskataami argumenti 🙂

    Atbildēt
  11. Heremit

    Nu ja Outlook lieto tikai kā pop3 klientu, tad gan marazms tik sanāk (līdzīgi, kā OE). Bet ja lieto kombinēti abus, tad parasti izejošais serveris ir exchange, ne parasts SMTP, līdz ar to pat ieraujot vīrusu, normāli tam nevajadzētu iet tālāk. Turklāt Outlook XP (arī Outlook 2k+SP) ir jau iestrādāta aizsardzība pret vienu daļu marazma.

    Atbildēt
  12. noisex

    coolynx: me nav ne MO, ne The Bat aizstavis, bet nu varu pateikt par MO to, ka ieksh XP un nu jau NGO, daudzi no tiem virusiem, trojas zirgiem u.c fignjaam ir pasargaats -vismaz nu izplatitakajiem…piekam lielakais virus palaidejs ir .exe, .bat, .pif u.c executable faili, kas by default ieksh jaunakajiem MO ir aizliegts, kaa suga…protams to var atslegt…Un tad tu man droshvien piekritis, jo abi juzajaam vienu un to pashu FW (Outpost FW) uz windowza, ka tur ir tada baigi labaa fichaa, kaa Atachment Filter ,kur var sadefineet kaa vien veelies tos paplashinajumus un lidz ar to darbiibas…by default protams staav renaming..me piemeeram lieto MO, jo nakas stradaat ar exchange serveri..un zini virusu neesu redzejis savaa PC nu jau kadus paris gadus

    Atbildēt
  13. janis

    “lietotaalam parastajam” maajaas MS Outlook vairaakumaa gadiijumu nav vajadziigs, kaut vai taapeec ka lietot to kaa pop/smtp klientu nav jeegas. Shis aparaats ir radiits lietoshanai kopaa ar exchange serveri un ne tikkai ka e-pasta programma, bet ka liidzeklis darba organizeeshanai uznjeemumaa nodroshinot vienotu vidi informaacijas apmainjai. Jaatdziist gan fakts ka vairaakumma gadiijumu cilveeki nemaz nemaak (jeb negrib???)izmantot shi produkta piedaavaataas iespeejas.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *