RTU hacked

Jānis informēja, ka RTU.lv mājas lapa ir uzlauzta.

RTU hacked

Laikam grūti iet RTU ar personālu, ka nu jau kuro gadu lauž viņu lapiņu. Varbūt speciālistu trūkums? Tad, ko tur māca, ja ne IT speciālistus?

46 thoughts on “RTU hacked

  1. Vistu Zaglis

    Njā.. un vēl tur RTU ir 2 mehāniķi – autoatslēdznieki. Viens, kas taisīja to murgaino flashu un otrs – kurš teica, ka tas ir kruta un to var publicēt.
    Frīkšovs.

    Atbildēt
  2. Aleksejs

    No IT speciālista līdz IT drošības speciālistam ir tāls ceļš ejams. Un šīs lietas Latvijā nekur nemāca (ok BDA ir kaut kāds viens kurss).

    Atbildēt
  3. defekc

    nu maaca gan…. proti ja pac maacies 🙂 nevis kaa skolaa.
    a lapas taisa nevis studenti a sekretaares, tapec jau FP tiek izmantots
    PS: vieniigaa lieta kuru maaca RTU un ir jeega tam, tas ir ORACL. parejais bulshits !!!

    Atbildēt
  4. Aleksejs

    2 defekc:
    Pats, protams, var mācīties. Bet tas nav pats efektīvākais mācīšanās veids. Cilvēks otru cilvēku var iemācīt ātrāk, nekā grāmata (internetā atrasts raksts/ whatever) to spēj. Protams, pie noteikuma, ka tas kas māca zin, ko mācīt; un tas, kas mācās grib mācīties.

    Atbildēt
  5. Stefuks

    Nu nav jau tik traki ar to RTU, gluzhi vienkaarshi tie, kas kaut ko ir veiksmiigi iemaaciijushies, vai filmee taa kaa taa, tur nestraadaa. BTW taa www.cs.rtu.lv ir nezin cik gadus veca un nav kas uztaisa jaunu…

    Atbildēt
  6. r76ii

    Nuuu… RTU uzlausts? Nu tagad tur vairs nekas nav uzlauzts, nu po! Bet to webu tur taisa tiesaam specialistes–sekretares. RTU vairaak maaca teoriju, praktisko pusi mazaak. Ko saprot coolynx ar IT specialistu ir gruuti pateikt? Specialistu tiiklos, struktuurzinaatnees, datu bazees, vai ..? Tos visus specialistus tur apmaaca, bet kaa mes zinaam, jo universaalaaks, jo mazaaks specialists.. Bet RTU ideja ir veidot universaalus IT darbiniekus, kursh nonaakot darba tirguu lai neapmulst, ka zin, tikai DB un neko no kodeshanas utt. So RTU ideja ir let’s make Universal Solders..;)
    So, no more comments, why this page is hacked again. These are poor soldiers.

    Atbildēt
  7. korkijs

    Nu nezinu, var jau buut, ka man radies galiigi kreiss priekshtats par RTU, bet spriezhot peec taa, kaa 4aa kursa students, kursh straadaa taadaa firmaa, kaa “Vide+” bij nokonfigureejis kompi.. 🙁 Nu protams, tas ir tikai viens gadiijums, bet ja reiz es – tobriid LU 1aa kursa studenc saaku reekt shito darbinju ieraudziijis.. sorre, taadaa gadiijumaa lai man pastaasta, ko vinjiem tur iisti maaca… matemaatiku? nu jaa, to maaca arii mums, bet nez vai tad shamie cilveekui buutu jaasauc par datorspeciaalistiem, ja vinji peec 4u gadu studijaam knapi prot Win uzinstaleet.

    Atbildēt
  8. Aleksejs

    2 korkjis:
    Ar visu cienju pret Tavu un manu “Alma Mater” (arii maacos 1. kursaa ;), tomeer man jaasaka, ka ieksh LU esmu redzeejis datorikjus, kas no datora sajeedz veel mazaak nekaa, piemeeram, juridiskaas fakultaates studenti, jo eksistee arii teoreetiskaa datorzinaatne, kas ir visai taala no IT vairumaa savu izpausmju. Un vispaar tas ir atkariigs no cilveeka – taadas lietas, ka konfigureet datorus diez vai maaca kaadaa universitaatee.

    Atbildēt
  9. coolynx

    Aidus: pasveicini to Lorenco Lamasu no manis. Manuprāt interesants hosts… vai arī es neko nesaprotu…
    dorms.koyanet.lv.116.148.159.in-addr.arpa.

    Atbildēt
  10. r76ii

    to korkjis, to aidus: zeel, ka Juus uzskatas kompja uzinstaleeshanu par zinaashanaam. To var iemaacit pat TRAKTORISTAM no rezeknes tris reizes paraadot. Bet izdomaa sisteemu, kaa izstraadat, kaa CASE riikus pielietot, kaa pratigas DB relacijas izveidot, kaa izrisinat to pashu matemaatikas uzdevumu. Neko tas tavs TRAKTORISTS neizdariis. Ja jums ir taada domashana, tad nav ko universitaate dariit, aprobezotie tipi. Zinashanas ir svarigas, praktisko vienmer paspeesi.
    Esmu runaajis.

    Atbildēt
  11. coolynx

    nja, jau izlabots ,-)
    bet bija laps…
    coolynx@dark:~$ host 159.148.116.112
    112.116.148.159.in-addr.arpa domain name pointer
    dorms.koyanet.lv.116.148.159.in-addr.arpa.
    coolynx@dark:~$ dig dorms.koyanet.lv.116.148.159.in-addr.arpa.
    ;dorms.koyanet.lv.116. 148.159.in-addr.arpa. IN A
    ;; AUTHORITY SECTION:
    116.148.159.in-addr.arpa. 10800 IN SOA brake.bf.rtu.lv.
    root.bf.rtu.lv. 2000092780 28800 14400 3600000 86400

    Atbildēt
  12. Kaitnieks

    LU pret RTU taapat kaa LMT pret Tele2 un Audi pret BMW… lol
    Peec manas saprashanas RTU maaca koderus, LU maaca projekteetaajus/projektu vadiitajus. Par RTU daudz nezinu, bet LU paarsvaraa ir nekam nevajadziiga matemaatika, daudz vajadziigas un nevajadziigas teorijas, tachu tas kursa projekts ir galvenais, kas tieshaam iemaca reaali dariit. Liidz kursa darbam gan neesmu veel ticis…
    A vispaar kaads tam sakars ar coolynxa raxtu??? *Iet guleet*

    Atbildēt
  13. Uibis

    1/2 no juusu skaita tur augshaa ir apd**seeji, kas pashi nekko nerubii 🙁 beediigi vispaar. Iisteniibaa ir vienalga, kur tu maacies – RTU, vai sakainajaa un korupcijas paarpilnajaa LU – ja gribi [ie]maaciities, tad arii [ie]maaciisies, ja nee – tinies. RTU gatavo speciaalistus, LU – galda puleetaajus, diemzheel, kaa jau teicu, iznaakums ir atkariigs no katra pasha speejaam un iespeejaam. Gari nemurgoshu… [EOF]

    Atbildēt
  14. docent

    No jebkuras augstkolas labums ir tāds, ka tā tev liek mācīties lietas, ko tu kā autodidakts nekad nemācīsies. Piemēram, es nenožēloju, ka mācos augstskolā, konkrēti RTU DITF, dēļ sekojošiem priekšmetiem: Diskrētās struktūras datorzinātnēs, Datu struktūras, Diskrētā matemātika, Datu bāzu vadības sistēmas, Objektorientētā programmēšana. Varbūt es pirms tam biju izteikti leimāks par citiem (varbūt viņi bez tā normāli iztika, lai kaut ko izveidotu), bet manā uztverē par IT pēc šo priekšmetu apgūšanas daudz kas mainījās. Un man nav pārliecības, ka LU man šos priekšmetus iemācītu labāk.
    No jebkuras pasaules augstskolas var iznākt pilnīgs sava *profesonālās* ievirzes darba nepraša, jautājums ir tikai – cik lielā pakāpē katra augstskola to pieļauj. Es domāju, ka RTU to pieļauj diezgan bieži.

    Atbildēt
  15. cybercannibal

    OMyGosh shito izlasot 1k studentam laikam vajadzeetu ieniegt atluugumu (tb man). Tomeer dzideeju fishku ka RTU sviests esot tikai 1 kursa, pec tam laiki uzlabojoties. Njus redzeesim. Varu visiem patiesham apgalvot ka RTU datorikjiem par datoriem nemaaca. Ticiet man, tur maca fiziku matemaatiku utml. Es saprotu inteligjentam cilveekam tas ir jaazin tachu man arii darbu vajadzees. Es vareeshu robezjas reekjinaat klaviatuuram cik uziet bet bez zinashana IT jomaa s varu iet majaas. Pilniigi piekriitu ka RTU lapa ir pilniigs shits (tomeer mierina fakts ka to taishiijushi LU studenti) :))

    Atbildēt
  16. NewAge

    Starp citu, RTU DITF mājas lapu nav veidojušas nekādas sekretāres, bet gan viens no DITF pasniedzējiem (man pie viņa ir bijušas nodarbības). To cybercannibal: tu vispirms nomācies to 1. kursu un tad dirs, ka “RTU datorikjiem par datoriem nemaaca”. 2. un 3. kursā datormācības par mazs neliksies, tici man 🙂

    Atbildēt
  17. ZBH

    cybercannibal : un ko Tu gribeej 1.kursaa? Oracle? Pirmais kurss buutiibaa iraid prieks tam, lai pacelt zinaasans liidz vaidziigajam liimenim tiem, kuriem ucuks videnee struntiigs gadiijies. Pats maacos 2.kursaa (neaceros, kuru gadu, saaku elektrikos, tagad compuuteristos). Nezinu, kaad taut iraid compuuterist pirmajaa kursaa, bet energeetikos lielai dalai saakumaa nebiij pons par tiir elementaaraam lietaam, teiksim, skaitiitaaj darbiibs principiem. Piektriitu, ka truukst dazs labs prieksmets, bet – nav jau, kas pasniedz. Jaapriecaajs, ka iraid viens otrs sapraatiigs maniaks, kas veel maac.

    Atbildēt
  18. Agris

    Man domaat, ka nevienaa “dator-fakultaatee” (RTU vai LU – vienalga) “netaisas gatavus speciaalistus”, kuri nu tagad buus super IT-speci -labaakie u.t.t. Nekaa nebija – tas atkariigs no pasha _konkreeta_ cilveeka, tas speejaam, gribeeshanas u.t.t. Ja tu esi programmeetaajs, tad tu pats cauraam dienaam buries graamataas un njemies ar programmeshanu (naktiim u.t.t.), a “programmeshanas kursu” maacoties, tik atskrien uzdevumus atraadiit, lai dabuutu “ierakstu” un viss. Dazhs labs seezh lekcijaas un neko nejeedz, bet cits pa to laiku realu darbu dara (darba vietaa), sho pashu lekciju kaveedams. IMHO, augstaakaa izgliitiiba, vismaz “tehniskaa”, pamataa ir “vispaar-izgliitojosha”, taa iemaaca maaciities, attista domaashanu (analiitisku u.t.t.)… Ja nu vieniigi Ekonomikas, Jurifidksaas un liidizigu programmu studenti reaali “peec plaana” maacaas visu to “teoriju” (likumus, teorijas, u.t.t.), kas tik tieshaam buus jaazin darbu darot. Nu, un ja students pat sho neiemaacas, bet visu ko “paarspiezh” un tikai “ieraksta deelj” dabuu gatavu, tad jau arii taads “speciaalists” diez vai kaadam buus vajadziigs…

    Atbildēt
  19. Ruukjis_PO

    Ja kas tad nu man tieshaam ir pamac aizdomaam kaadus “Darbiniekus” vinji tur vareetu sagatavot ja vinji veel joprojaam naf normaalu security system uztaisiijushi un veel arii kas raksta “code” vai arii pat neraksta moshka pat vienkaarshi pievieno fiichas manuaali vai arii juuzo peliiti
    nu godiigi sakot vinji der tikai par e-maila paarbaudei(vinji buutu tam diezgan profesionaali sagatavoti)!!!!

    Atbildēt
  20. PheliX

    Nu es tip maacos RTU DITF… Saakumaa biju bakalauros. Tur pa 2 gadiem ar RTU paliidziibu iemaaciijos bik Pascal un augstaako mateni. Vairaak neko taadu, kas pa teemu buutu neatceros 🙂 Pa sho laiku zaudeeju interesi par elektroniku. kad 2. kursaa panjeemu akadeemisko biju zaudeejis jau interesi par jebko 🙂 Pa akadeemiskaa laiku kojaas Koyanetaa tupot saaku aizrauties ar programmeeshanu. (Pirms RTU programmeeshanu nerubiiju) Saakumaa Pascal, veelaak dabuuju graamatu un meenesha laikaa paargaaju uz C++, peec tam pameegjinaaju php un tagad mazliet arii to zinu (mans php veikums – TeleTubijs (mans nix koyanetaa) 🙂 Prosta lapele ko taisiit. Staav uz mana kompa Koyanetaa un ir pieejama, kad muusu “admins” ir pierubiijis normaalu inetu. Es nedusmoshos ja kaads palauziis – buus mosh interesantaak :))). Peec akadeemiskaa mani izmeta deelj paraadiem un es iestaajos DITF ar saakumposmu koledzhaa. Nu saliidzinot ar bakalauriem man liekas tagad vairaak ir runa pa teemu 🙂 Labaakais priekshmets patreiz – Datu baazes. Vismaz ar interesi varu klausiities SQL un shtukot kaa sajuugt php ar mySQL. Probleema tik taada, ka visu ko taisu netaisu lai dabuutu ieskaites. Ej nu saproti kas labaak – maaciities prieksh sevis vai zubriities, lai ieskaites dabuutu 🙂 Manaa izpratnee speciaalists ar papiiru ir tas, kas zubriishanaas starpbriizhos ir atradis laiku lai maaciitos (paiirs=zubriishanaas, zinaashanas=maaciishanaas). Par RTU varu pateikt tik, ka te bardax valda un ja gribi ieguut papiiru tad labaak neteeree laiku domaashanai. Ieguut papiiru un zinaashanas reizee ir LJOTI gruuti… (vismaz man). Tas kur cilveex maacaas noraada tikai uz to, kas vinjam interesee nevis ko vinjam maaca. Taa ka tas, ka kaads kaut ko nejeedz varbuut noraada uz to, ka vinjam pietika praata lai ieguutu papiiru :)) Visas taas skolas ir fufels… Ja pac urbsi ta arii paurii buus, ja gaidiisi no skolas paliksi pie teorijas. Nez kapee parasti tas stils ir saakt ar abstraktu teoriju un peec tam saakt kaadu konkreetu gadiijumu. Vismaz es teoriju bez piemeeriem nesaprotu. Nu varbuut tiem, kuri pashi neko negrib zinaat, arii skolas paliidz 🙂

    Atbildēt
  21. rukis

    nu paga – tas ko maaca rtu ir viens – bet taapee ka maacaas tur nenoziimee, ka uzreiz visi ir rtu.lv admini un ka par to ir druumaakaa interese 🙂

    Atbildēt
  22. renegade

    aizmirsaat Vidzemes Augstskolu. nav gluzhi, ar ko saliidzinaat, tachu manupraat tur ir daudzkas un nekas. C++, Java, Visual Basic pamati. tie, kuri GRIB maaciities padziljinaati un kam tas patiik – to dariitu taapat pashmaaciibas celjaa un tie, kuriem tas iepatikaas – to turpina pashi urbt tagad. Tiikli – respect, labs pasniedzeejs, interesanti, laboratorijas darbi, etc. Reaali iemaaca… Cisco – par daudz teorijas, prakses nemaz nav. Algoritmi un statistika, well, fufelis manaas aciis, tachu kaadam noteikti noderees. datubaazes buus tikai 3.kursaa, kas vareetu buut interesanti (oraaclis) un info sisteemu izstraade & analiize, kas arii ir reaals teorijas un definiiciju bullshits. par drosiibu vispaar neviens veel nav iemineejies. ok Linux bija lekcijas, iemaacija sho to, padarboties konsolee, tachu arii stipri pa maz. php un mysql kursh grib – maacaas pashi. sadabuu manuaaljus un dur cauri. es php un mysql vareetu izurbt un uzlikt smuku lapinju, tachu kas attiecaas un webserver security – tumsha bilde…

    Atbildēt
  23. Prusux

    Nu varbuut gudrie, kritiskie cilveeki pashi izveidos skolu un maaciis kaa uzskata par pareizu + veel par to sanjems naudinju…tikai nestaasti kad skolotaaji maz pelna…izveido savu privato skolu vai organizejat kursus par savu noteikto maksu…kaapeec jaabrauc virsu skolaam…to taa pat visi saprot nevajag atkaartoties…..Darat kaut ko lai mainiito sho DOGMU Ja taada iespeeja eksisteetu nenoliedzami izmantotu…bez shaubaam par sapraatiigu cenu 😉

    Atbildēt
  24. 4eJI

    Mana saprashana:
    1. Gan LU gan RTU ir zero, ja pats students ne ko ne grib.
    2. Abas skolas strada pasn. no otras universitates.
    3. Lielaka dalja no pasn. strada ne tikai skola, bet ari piestrada, ka sekas -> pasniegta materiala kvalitates pazeminashanas.
    4. Finansejums + laba Darba organizacija -> labs rezultats, kas manuprat pietrukst RTU (par LU ne ko ne teikshu, jo tur ir dazhadi).
    5. LU un RTU nezin kadu iemeslu delj karo sen, gan studentu limeni, gan finansejumu iegushanas limenii no valsts.
    6. Labak ir nevis spriest kas ir “shit”, bet kaut ko izdarit citu laba.
    ——
    secinajumus dariet pashi, bet var but kaut kas ari tika aizmirsts shaja saraksta…

    Atbildēt
  25. Iedzer

    Arii es esmu no DITF ..
    Ko lai saka – sviests tur valda taads, ka tik turies. Kaa es uzskatu – tas, ko dod RTU ir pilniiga nulliite – to visu var iezubriit, bet ja pasam intreses par programmeesanu nebuus, tad nekaads speciaalists nebuusi :(. Bet taa ir visur – tas ir fakts.
    OK – paaris druumi piemeeri:
    Prieksmetaa ‘Opereetaajsisteemas’ taalaak par MsDOS un *.bat failiem netikaam :(.
    Prieksmetaa ‘Mikroprocesoru struktuura’ taalaak par kaut kaadu tur Intel 0086 arii netikaam. Lieki piebilst, ka peec 0086 sekoja .. 286, tad 386, tad 486, tad naaca Pentium, tad Pentium2, tad Pentium3, un paslaik jau ir Pentium4. Tad nu luuk ir jau taa, ka gruuti atrast programmu, kas darbotos ar proci zemaaku kaa 386, tad nahui mums dziit galvaa proca struktuuru, uz kura jau krietnus 10 gadus vairs nekas nedarbojas .. arii pasniedzeejs bij ap 65 gadi vecs un neizskatiijaas, ka vins ciitiigi sekotu jaunaakajiem tehnologiju sasniegumiem :(.
    Prieksmets ‘Civilaa aizsardziiba’ – nu nahui tad taads mums bija jaamaacaas – kaa tagad atceros, reekinaaju kaut kaadu tur spraadiena temperatuuru, brrr, kaads tur sakars ar datorzinaatni !?
    Vareetu turpinaat, bet nu OK – nepaliksu tik banaals, lai paarskaitiitu visus sviesta paveidus, kas tur meedz buut.
    Jaa – Lorenco Lamasi tur patiesaam dazi ir, tacu patiesiibaa tas ir miits, ka visi datoriki ir ar gariem un taukainiem matiem, 15mm necaursaujamaam brilleem un ne par ko citu, kaa vien datoriem nespeej domaat 🙂
    To ka RTU nedod praktiski neko, kaa vien diplomu, es sapratu jau 1. kursa beigaas 🙂
    Luuk taa!

    Atbildēt
  26. Praktiskais

    RTU ir daudz sakarigu pasniedzeju un lekciju (gadas pasneidzeji ar svetigi ‘baudamam’ lekcijam), bet uz RTU bez kaut kadam prieksinasanam vai videjas specialas pec videnes nav ieteicams, jo tur kadi daunji aizgaja, tadi iznaca…tie, kas sapprot RTU macito, tiem smadzenes shanse…… finansejuma nav- pasniedzeji izliekas, ka pasniedz, bet studenti, ka stude.. bet ta jau ir musu valsts izglitibas politika..
    Ari es esmu no RTU, ja ari par hlomiem (0086)tur maca (kaut kadiem krievu 70 gadu supebrinumiem), tacu ir ari ljioti lekcijas laba limeniti (optiskas parraides sist., mobilas parraides sits un citas) ..bet fakts tads, ka RTU domashanu ievirza, ja pats to gribi…

    P.S.- bet lapas tiesham taisa vai nu kada sekretare, vai kads aizgarlaikojies profesors, kas piepelnas ar HTML un JAVASCRIPT macishanu 1. kursiem…

    Atbildēt
  27. Kabis

    Par to lapu neko daudz nezinu. RTU DITF 1.kurss ir tieshaam $h!’ Jo fiziku, kjiimiju, elektrotehniku u.c. 1. kursa studenti gandriiz neceert. Taa iisti noderiigu kaut ku iemaaciijos kojaas. Vismaz kompi normaali var salikt un nokonfigureet pats. Ja pasham nekas neinteresee, tad atvilties uz ekshiem var tikai deelj diploma. Ceram taalaak…

    Atbildēt
  28. zigz

    da kaadus tur veel speciaalustus maaca, es tur macos tieshi ditf, da par taadiem suudiem kaa normaalu lapu izveidi neko nemaaca, kaut kaadus pascalus, daudz mateni, veel shoto, arii delfi, a lai normalu pret hakaiem lapu sataisiitu, oi way too long to wait for this!

    Atbildēt
  29. Leetais

    Zigiz,
    a ko tu gribēji, lai tevi māca hakot iekš rtu? 😀 Lavrīt jevrej! nu moins – ņem grāmatas, manuālus ja gribi ko iemācīties – vidusskola beigusies, nevienam nebērs mutē un par skaistajām acīm neliks atziimes…
    webu tev nevienc nemācīs i nemaz neceri i tas nemaz nav nepieciešams jo nū leita tāda – tehnologijas progresē, bet profesorī arī ir ļautiņi – nesabāzīs visu galvā….

    Atbildēt
  30. Boldrix

    Nezinu, kaapeec taa lap ir tik swiestaina, bet ja jau kaac savu lauzeejtooli ir pret to paceelis tad varbuut buutu vinju uzlabojis vai aisuutiijis atbildiigajam kaadu veertiigu linku.

    Atbildēt
  31. Raitis

    mjaa, tas tachu ir skaidri redzams, ka nav taa lapa uzlauzta. Vienkaarshi kaads idiots Photoshopa kvadratu pa virsu uzlicis … un to neprofesionaali :)))

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *