Latvijā savs Livejournal – Sviesta Ciba

Tā izskatās, ka Latvijā beidzot ir parādījusies neliela interneta lietotāju kustība.

Sākumā parādījās Cietņa Blog kurā katrs var pavēstīt pasaulei savu ziņu, bet tas nav gluži tas, kas manuprāt, pietrūka Latvijas interneta lietotājiem. Tagad kaut kas, kas sen jau bija vajadzīgs, bēt dažādu apsvērumu dēļ netika realizēts.

Daudzi no jums apmeklē kādu no weblogiem, kas ir izvietots livejournal.com saitā, kas ir bezmaksas webloga serveris kurā katrs var izveidot savu publisko dienasgrāmatu.

LiveJournal

Nu lūk ir pienākusi tā diena, kad arī Latvijā ir šāds serviss. Tagad katrs no jums varēs izveidot savu virtuālo dienasgrāmatu kurā varēsiet padalīties ar savām domām ar apkārtējiem.

Saits ir veidots izmantojot izejas kodu no augstāk minētā Livejournal, nedaudz latviskots un atrodas tepat Latvijā.
Šo saitu izveidoja kā arī par to pavēstīja watt.

Lai veidotu savu interneta dienasgrāmatu tev principā pat nebūs nepieciešamas zināšanas HTML, lai gan tas varētu arī noderēt, tomēr tas nav obligāti. Viss, kas vajadzīgs ir vēlme kaut ko rakstīt.

Un visa šī pasākuma adrese ir journal.bad.lv.

Sviesta Ciba

Ceru, ka šis pasākums izdosies un turpmāk šajā saitā varēs atrast daudzas interesantas dienasgrāmatas.

Nu, ko – laiks parādīt sevi pasaulei 🙂

22 thoughts on “Latvijā savs Livejournal – Sviesta Ciba

  1. MF

    Man arii neveras valjaa. Bet izskataas ka tur kaut kas nobiris, jo arii citas Watt lapas nerubii. Kaut gan tur arii nekaa nebija. http://www.industrial.lv

    Atbildēt
  2. Lasiitaajs

    Un ko tā pasaule zaudē, pat grūti iedomāties o:) Bet par to nokāršanos: ko’ ta’ varēja gribēt, tas būtu tas pats, kas paziņot “Un tagd visi tie, kam vēl nav savs auto var nākt pie mums un mēs to jums iedosim par brīvu, un lai brauktu nevajag ne autokursus, un medicīnisko komisiju iziet, un ne pat autovadītāja apliecība!”

    Atbildēt
  3. laacz

    kad pats testiem uzliku livejournal izraadiijaas, ka jamais shausmoniigi daudz rij visa kaa. ieskaitot atminju. uz 128 metriem pat mazinjsh stresstests (apaci tuulji) paceela loadu uz kaadiem 30-40. uz p3 350mhz, 128m, 2.418kern, apacis peediigais (modulji daudz maz standarta), perlis arii. tad naacaas vien mest pie malas ideju 🙂

    Atbildēt
  4. Valts

    intereses peec patesteeju saveejo servahu – k6-2-300/128 2.4.x kernels, reaali kaadus klientus 15 velk labi bet response times peecaak saak krist, pie 50 klientiem response times jau nokriit liidz ~5-6sekundeem. Mashiina tiesa swapoties nesaak, loads gan uzkaapj liidz 20-30…

    Atbildēt
  5. Valts

    P.S. Ir gan liela starpiiba kaadu kontentu servee, taa ka es pie sevis esmu visai slinks un razhoju lapas caur php+mysql nepatraukti bez ebkaadas cachoshanas tad nogruziit serveri ir viegli. Servejot statisku kontentu to izdariit ir manaami gruutaak.

    Atbildēt
  6. coolynx

    Valts: bet ņem vērā, ka šādā saitā būs ļoti daudz jūzeru kuriem būs savi apmeklētāji… IMHO te jādomā par kādu 500Mhz ar RAM 512mb.

    Atbildēt
  7. Valts

    to coolynx:
    nu kaads hardware ir liekams uz taa proekta tas jau ir pavisam cits jautaajums, atminju var sarekinat apskatoties cik eed katrs httpd childs, es domaaju ka taa atminja vareetu buut ar kaartu 1mb uz childu (atkal pamatiigi atkariigs no kontenta ko servee un kaa servee). CPU loads atkal no kontenta atkaraajas…principaa lielaaka dalja web portalu cik esmu redzejis veido sev statisku lapu cache.
    P.S. Ja servee statisku kontentu (no web servera izpratnes vismaz) var iejuuzot arii khttpd, es gan to darijis neesmu, bet ganjau kaadu effektu tas dotu.

    Atbildēt
  8. laacz

    Ja nemaldos, tad LiveJournalam bija cache plugins, vai kā nu jamie to sauc.
    Valts: Nu, LiveJournalam khttpd nederēs, jo tur lielāko slodzi dod perls 🙂

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *