Cik blogu vai weblogu ir Latvijā?

Gandrīz katru dienu Latvijas interneta plašumos parādās kāds jauns un interesants saits. Lielākā problēma ir tā, ka tie nomirst tā arī nesagaidījuši savu apmeklētāju, jo saita veidotājs, nesasniedzis vēlamo rezultātu, nolemj pamest savu aizraušanos.
Gribētu dot iespēju atrast savu lasītāju visiem tiem, kas veido savu weblogu vai blogu, vai labāk sauksim to latviski – dienasgrāmatu un nopublicēt šos saitus.
Tā kā, ja tu veido saitu par sevi un savu suni Reksi, 😉 bet labāk par kaut ko, kas varētu ieinteresēt arī teiksim mani, tad varbūt padalies ar adresīti un atpūt man uz emailu to, ja:

1. Saits tiek atjaunots ar informāciju vismaz 2 reizes nedēļā pēdējo divu nedēļu laikā (atskaites punkts šodiena)
Izņēmums varētu būt arī saiti kuros ir nopietni autordarbi, jo tie top daudzreiz ilgāk
2. Saitā ir informācija, kas nav nočiepta no kāda cita saita
3. Domas, raksti, faili utt., kas tiek piedāvāti saitā ir pieņemamas ierindas lasītājam
4. Viss cits, kas netika pieminēts iepriekšējos 3 punktos

Pirmdien mēģināšu apkopot iesūtītos saitus, ja tādu nebūs, tad nopublicēšu tikai tos kurus esmu atradis pats 😉

P.S.
Komentāros variet nemaz nespamot, jo visas adreses, kas nebūs ierakstītas tām speciāli atvēlētajā lauciņā, tiks ļoti vēsi izdzēstas kopā ar komentāru. Tāpat arī jebkāda veida reklāma izdzēsta + IP adrese nobanota 😉

[papildināts]
Lapas vizuālais izskats šoreiz nav galvenais, jo visu izšķir saturs. Tā kā nevajag pārdzīvot, jo jūsu saits netiks iztirzāts un nolamāts tikai tāpēc, ka tas it kā nav tik elīts kā gribētos. Šobrīd galvenais uzdevums ir apzināt visus saitus kuros ir kādas dzīvības pazīmes.

14 thoughts on “Cik blogu vai weblogu ir Latvijā?

  1. fff

    Heeh, coolynks taads paskarbs. Es par to P.S. :))) Laikam jau uz miegu Tevi dikti vilka. Nav jau joka lieta liidz pustrijiem seedet.

    Atbildēt
  2. JarX

    Ugu… coolynxam akal lapas idejas… vienreiz jau bija apspriesta taaada lieta kaa poda speeks… 🙂
    Reaali vareeti tieshaam atveert taadu sadalju podaa kur buutu linki uz regulaari paarbaudiitaam un interesantaam lapaam 🙂
    Bet poda kaka (aka gada balva) tieshaam buutu veertiiga lieta…
    P.S. Es kaa apvainojies Mozillas lietotaajs netieku vairaakos saitos jo tie lopi domaaka mans NN nevar atteelot to shitu kas taisiits prieksh IE5+ grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr SAAX

    Atbildēt
  3. delfin

    jaa jaa, lai ir mazaak taadu, kas taisa tikai prieksh IE, piemeeram tagad populaarais FADEefekts uz bildeem, un javascripti (-: .. nafig vajag .. lapaak tajos kilobaitos kaadu info ieliktu …

    Atbildēt
  4. PoRToSS

    Latvijas internetaa uzcelt nekomerciaalu saitu ir liela proba, jo ir jau divi monstri – cietnis & pods ja lielaakie saiti neatbalstiis tiko radushaas lapas ar potenciaaliem autoriem tad latvijas inets attiistiisies tikai komerciaalaa virzienaa…:(

    Atbildēt
  5. BigUgga

    portoss: a kaa tu domaaji – vaita cietni un podu kaads reklameeja? manupraat, popularitaate sasniegta tieshi ar intresantu infu.

    Atbildēt
  6. PoRToSS

    To BigUgga: vinji bija pirmie un vinji bija kaa viens liels saits uz dazhaadiem urliem(cietnis, coolynx weblogs un dreef weblogs). Piemeeram banner.dpunet.lv ir bagains bet populaars jo bija pirmais. TOP.lv ir liiders jo vinjsh bija pirmais. Tomeer pirmie savaa jomaa vienmeer kljuust populaari. Un vel. Liela probleema ir _hostings_ priekh labu lapu attiistiishanaas.

    Atbildēt
  7. coolynx

    PoRToSS: atļaušos tev nepiekrist 😉
    pagājušajā gadā uz pāris mēnešiem mans saits bija down. Tad 19.10.2001 sanāca tas joks ar hakošanu un saits lēnītēm izauga no 150-200 apmeklētājiem toreiz līdz nu jau pāri pa 500 šobrīd. Nedomāju, ka tas bija tāpēc, ka mēs bijām pirmie (joprojām esam vienīgie, jo nav konkurences), lai gan taisnība, ka apmainījāmies ar trafiku. Manuprāt noteicošais faktors kapēc tauta nāk ir informācija, kas tiek piedāvāta un jaunumu biežums. Varu pierādīt šo apgalvojumu izveidojot citu saitu, bet tas prasīs laiku, kamēr saits *aizies tautās*.
    Hostings + saita dzinējs kā arī domēns ir ļoti svarīgs faktors. Pagaidām man ir labs domēns, kas nu jau manuprāt ir samērā populārs 😉 un knapi dzīvs dzinējs ar tik pat vārgu hostingu, bet elpo.
    Lai uzrautu labu saitu ir vajadzīgi fanātiski veidotāji, kādu šobrīd Latvijā diemžēl nav. Ir vārgi tādi, kas baidās no visa kā un tapēc nekas nenotiek. Bet tas ar laiku var mainīties. Iespējams, ka nebūs tik skarbi kā mēs =) bet būs daudz mazu saitiņu aka weblogu, kas jau lēnītēm sāk parādīties. Nu un, tad jau būs interesanti – cīņa par apmeklētāju un konkurence savā starpā.

    Atbildēt
  8. PoRToSS

    To coolynx: Es arii atljaushos drusku nepiekrist un izteikt dazhus komentus. Taatad:
    Jaa protams peec tava saita reanimeeshanas tauta naaca lasiit rakstus, bet netikai. Pirmstam tu jau biji paziistams. Par tavu atgrieshanos pazinjoja cietnis teikdams – coolynx hacked. Daudzaas vietaas par tevi panjirgaajaas mol coolynx kas visiem brauc augumaa deelj bagiem vinju saitos – hacked. Un visi metaas uz tavu lapu lai paskatiitos kaa tas izskataas. Tas bija lieliskas triks. Protams veelaak vel arii dreef tev pienesa trafiku.
    Nesen paraadiijaas digitaltower vai kautkas tml – cietnja konkurenc. Kaadeelj vinjsh nekljuva populaars?! Vinjaa bija sameera daudz rakstu, biezhs update. Pods un vel kautkaadas lapas uz vinju suutiija trafiku, bet nekaa, jo pirmos monstrus kaa cietnis, pods paarspeet ir _ljoti_ gruuti, ir jaavelta milziigas puules.
    Taadeelj man liekas, ka ir pat jaaizveido iipasha sadalja podaa kuraa buus linki uz jaunajaam .lv lapaam. Un pac galvenais nebraukt augumaa taas autoriem jo lai pashi komenteetaaji pameegjina kautkaadu projektu pavilkt. Tas ir _ljoti_ gruuti, bet veelaak jau kaa dziives stils, dienas sastaavdalja.

    Atbildēt
  9. coolynx

    PoRToSS: esmu “par” šādu sadaļu. Tikai man vēl jāpiedabū dzinējs savādāk šitais pods pievērsies, jo neizturēs gan no hakiem, gan no rakstiem. Un ar braukšanu augumā ir kā ir. Privātos saitus neaiztieku izņemot gadījumus, ja saita autors mēģina pretendēt uz kaut ko vairāk nekā patiesībā var reāli izdarīt, mētā pirkstus un tādā stilā.
    Es esmu ieinteresēts konkurencē, jo, tad būs interesanti un varbūt varētu nolīst maliņā, jo es pats labprāt paslinkotu un palasītu kādu citu.pods.lv :). cietnī, diemžēl nav tās rozīnītes, kas mani interesē un tapēc es to neuzskatu par tiešo konkurentu.

    Atbildēt
  10. Juris

    Principā piekrītu coolynx, katram sava vieta nekomerciālo logu netā ir jāizcīna, ko var panākt tikai ar ievietotās informācijas biežumu/kvalitāti. Papildus tam daudzi joprojām uzskata LV internetā nav nekomerciālu projektu… vismaz tāds secinājums radās pēc tam kad devu interviju Sakaru Pasaulei un intervētajai bija acis platas kad pateicu ka par zit.lv veidošanu neviens nevienam neko nemaksā! Lūk tā….

    Atbildēt
  11. noisex

    Es atrisinaju pavisam vienkarshi >>> mana merkjauditorija nav Latvija, bet gan visa plasha pasaule….btw >>> esmu apvienojies ar paris cilvekiem no Anglijas un Vacijas un iegadajushies domeinus( .com; .net; .org; .de)Tie kas ir apmeklejushi manu saitu zin, ka visa infa tiek atspoguljota in english…varbuut pat ne parak laba lexikona, jo neesmu jau nekads english vecis, bet nu tomer, sava kustiba jau ir…tape tie ljautinji, kas piedalas jama saita updeitaa ir gandariti par savu darbu…un domaju, ka ikdienas apmekletajs ir gandarits par sanjemto infu, jo redzejies esmu savervejis paris cilvekus no lielakiem tada pasha veda portaliem…zinu, zinu..dazzreiz tas infas prklajas, bet vai tad riekshtam nav inets domats, lai varetu populirizet kadu lietu..mana gadijuma Trance muzons..zinu, ka Latvijaa tas nav tik aktuals, ka .de. .uk, .nl utt…tape jau ari neaxtu latviski neko :)))
    P.S ceresim, ka jaunizveidota V2 bus daudz specigaka par patreizejo…vismaz mes centisamies :))) BTW >>> ja kads velas kada veida atbalstit, vai palidzet..vai arii kljut par vienu no saita editoriem vai news raxtitajiem laipni lugti..raxtiet uz mailu
    Noisex

    Atbildēt
  12. laacz

    Quoting coolynx:
    Un ar braukšanu augumā ir kā ir. Privātos saitus neaiztieku izņemot gadījumus, ja saita autors mēģina pretendēt uz kaut ko vairāk nekā patiesībā var reāli izdarīt, mētā pirkstus un tādā stilā.
    Un kā lai saprot šitote? 🙂

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *