Apache 2.0.39 un Apache 1.3.26

Noteikti, ka lielākā daļa jau ir informēta par caurumu populārākajā webserverī Apache. Ir iespējams ar speciālu pieprasījumu nogāzt Apache serveri. Patiesībā tas vairāk attiecas uz Windows versijām, bet nav izslēgta iespējamība, ka tas tik pat labi var darboties arī uz unix/linux tipa serveriem. Tapēc laikam nāksies vien atjaunot Apache versiju.
apache_1.3.26.tar.gz 2.2Mb vai httpd-2.0.39.tar.gz 4.2Mb Linux/unix versijas
apache_1.3.26-win32-x86-src.msi 3 384Kb vai apache_2.0.39-win32-x86-no_ssl.msi 3 236Kb Windows versijas.
Žēl vienīgi ka Micro$oft nevar salāpīt savu programmu caurumus, jo trūkst speciālistu un naudiņas arī praktiski nav, pirāti maitas jau visu nozog. Nevis tā kā Apache – par velti piedāvā savu programmatūru, jo darīt jau viņiem tāpat nav ko un naudiņu nemaksā, attiecīgi aiz gara laika lāpa caurumus.

15 thoughts on “Apache 2.0.39 un Apache 1.3.26

  1. coolynx

    laacz: ghhh, nepadomāju, jo nelietoju 🙂 patiesībā jau apache uz win32 ir nenopietni, bet nu lab ša uzmetīšu bināros. gygy

    Atbildēt
  2. Janiz

    huh, nu vai tad tieshaam ir tik traki, ka apache uz win ir nenopietni???? naz, man liekas tiiri ok, un par iis ir labaak, tas imho, un nekaadas probleemas lietojot apache uz win neesmu jutis, ne jams karaas, ne ko citu. atbildes uz pieprasiijumiem aatras, viss normaali nokonfigureejams utt utjp. naz.

    Atbildēt
  3. coolynx

    JaniZ: ja jāizvēlas starp IIS vai kādu citu webservera softu un Apache, tad divu domu nevar būt – tikai Apache. Bet, ja jāizvēlas starp win un unix, tad pats saproti 😉
    Testēšanas vajadzībām windoziskais apache ir +/- ok, jo ne jau katrs var atļauties sev testiem turēt atsevišķu kasti.

    Atbildēt
  4. laacz

    nu .. par to apaci uz win32..
    nepiekritiishu, ka tas ir nenopietni.
    a) nav nepiecieshamas padziljinaatas zinaashanas ieksh linex/unix/bsd/whatever
    b) nez vai teu buus saits, kursh tiks noslogots tik speeciigi, ka tu jutiisi sevishkju performances zudumu starp *ix un win32 platformu nu parastu webserveriiti 🙂 c) caurumi? caurumu skaits uz win sisteemaam ir tieshi proporcionaals roku izliekuma raadiusam 🙂
    d) un nevaig teikt,ka win ir jaakopj u.t.t. tieshi taapat ir jaadara ar jebkuru *ix sisteemu 🙂
    teiksim taa – zinnu vairaakus (tiiri nopietnus) kantorus, kur webs griezhaas uz apaches un tieshi uz win32, jo admins speej ideaali noadmineet sho opsisteemu. un paariet uz unix – liekas galvassaapes un potenciaali vieglaak uzlauzhams buus tieshi admina nepieredzeejushaa deelj. un sevishkji plusu nav (ne no lietotaaju skatu punkta, ne no admina vai priekshnieciibas) *ix sisteemai.
    p.s. tas, ka admins kaads nezin *ix, imho, nav uzskataams par miinusu. driizaak, tas ka jamais *ix zin, vareetu tapt uzskatiits par plusu 🙂

    Atbildēt
  5. Janiz

    es piem nesen paarliku no iis, veul pie tam jams bija vecaa versija, uz apache, un taga apmekleejot lapu no citurienes, ir krietni aatraax response laiks, un pie tam, lapai nau nekaads milziigais apmekleetaaju skaits, paaris 10 hitu dienaa 🙂 prieksh apache taas ir pupu mizas 🙂 katraa zinjaa ja ir visi vajadziigie patchi windozei salikti, tad imho tas ir okei 🙂

    Atbildēt
  6. coolynx

    laacz: tas ir tavs viedoklis, kas ir atšķirīgs no manēja. Man šķiet, ka tu vienkārši kul sviestu šobrīd.
    Es atšķirībā no tevis neliekuļoju, jo saku kā es domāju un uzskatu ir labāk, bet tu te stāsti kaut kādas pasakas un pats dari pavisam, ko citu. Uzliec cietnis.lv serverim Windows OS ar Apache for win32 un, tad turpināsim šo tēmu. Pretējā gadījumā tas ir bulshits.
    P.S.
    Un nevajag stāstīt, ka apstākļi tevi piespieda izvēlēties kādu no unix/linux OS, bet tu ļoti, jo ļoti vēlējies M$ ar windowzisko apachi…
    Win32 Apachus liek tikai tāpēc, ka vai nu jāizmanto kaut kas īpašs, kas varētu negriezties zem linuxiem, lai gan nezinu uz sitiem, kas tas varētu būt vai arī nav admina, kas varētu noadministrēt linuxus un win32 iznāk vienkāršāk, jo it kā windows adminu atrast ir vieglāk. Pēdējais gadījums ir visbiežāk sastopamais.

    Atbildēt
  7. noisex

    Njus. njus….palasiju Jusu izteikumus..un ja godigi, tad nu katram ni jUms ir taisniba zinama, jo jamais darbaa saskaras ar *nix tipa web serveriem un citiem nix veidigiem, bet maajas…heehe majas gan man stav windowziskais apache…un jasak, ka nekadu problemu vai ipasho caurumu nava..protams neesmu jau jautajis, lai kads ipashi megjina lauzt, bet nu pec logiem secinu, ka tomer ir paris cilveeku, kas ta vien alkst ko uzlauzt.. :))) … tapee piekritishu tam, ja saitam ir liels pieprasijums un uz kasti tiek likta liela slodze, piekam, ja veel griezzas mySQL, tad nu es esmu par *nixiem, bet ja tas ir majas PC, ar suckainu mDSL connektu, tad nu pietix ar to pashu WinNT….nu taa patesteet savu webu utt… Piekam, ja tas NT ir normali nokonfigurets+Apache normali nokompilets…es nesaskatu ipashus caurumus tajaa.

    Atbildēt
  8. noisex

    mani vairaak uztaruc, vai jaunas versijaas ir izlaboti bugi, piemeram, kompileshana ar PHP moduljiem….jaunajiem 4.2.x. Ja kads jau ir uzlicis un nokompilejas ar PHP moduli, ludzu pasakiet, ka viss rukaa, jo es tagad negribu sakt testeties…jo ar 2.0.36 bija lieli suudi.

    Atbildēt
  9. UL

    A es, a es .. a es NT un IIS lietāju… un man ir strādājis IIS ar >100 000 hitu dienā un dienas trafiku pāri 10 Gb, i nabija mēnesi serveris jārestartē… un esmu tikai nieka MCP, pat ne MCSE… cieņā pret Apache tomēr laikam būs *ix jāapgūst, jo triviālam webam IIS pēc 4 versijas jau ir par līku… a tā nekas, mani apmierina. Kā lietotāju.

    Atbildēt
  10. coolynx

    Ar ļoti spēcīgiem dzelžiem, protams, ka var arī IIS griezties, bet teiksim dzīvs piemērs ir kaut vai dpa.lv saits pa vakariem. Laikam viņi katru rītu pārstartē savu nabagu 😉
    Apache ir cits gadījums, bet tāpat tas griežas uz Windows un windows, lai arī nav caurs, tomēr ir jāpārstartē, jo pie slodzēm aiziet ciet daudz ātrāk nekā unix kastes.

    Atbildēt
  11. ZBH

    laacz: nju, nju… protams, muusdien dzelziem sis keisu pulee, bet nu ne viens vien vaajaaks blekis lielaak slodz dabon tureet. tas gan iekseejos tiiklos.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *