Valsts Obligātais Militārdienests – par un pret

Jebkuram Latvijas (banānu) Republikas pilsonim, kas ir sasniedzis 18 gadu vecumu ir jāstājas fakta priekšā – laiks izpildīt savu pilsoņa pienākumu un iet armijā, kalpot dzimtenei.
Tas, kas notiek tālāk jau ir atkarīgs no katra indivīda. Vieniem veselības stāvoklis neļauj, citiem mācības, vēl citiem bagāti vecāki nu un tādā stilā. Pāri paliek tie, kas no tāliem laukiem vai vienkārši finansiālu apstākļu dēļ nevar atļauties *atpirkties* no armijas. Katrā gadījumā visiem šī lieta vairāk vai mazāk uztrauc.
Es visu laiku esmu bijis un arī būšu par profesionālo armiju. Šī iemesla dēļ arī uzticējos “Tautas partijai” un pat nobalsoju par viņiem vēlēšanās. Nu jau ir pagājuši vairāki gadi, bet no profesionālās armijas ne smakas. Zināms progress, tomēr ir un nu jau būs iespēja (visticamāk, ka par papildus samaksu, jo pie mums valstī ir tirgus attiecības ;)) *izvēlēties* alternatīvo dienestu. Kas būs tālāk nav zināms, bet spriežot pēc politiķu vēlmēm iestāties NATO, visticamāk, ka haļavā armija būs tīkamāka, jo profesionālai armijai mums budžets par īsu – viss jau ir sadalīts brālīgi.
Katrā gadījumā, ja arī tevi uztrauc jautājumi, kas ir saistīti ar “obligāto militāro dienestu”, tad droši vari iegriezties speciāli šai tēmai veltītā saitā armija.serveris.lv.

98 thoughts on “Valsts Obligātais Militārdienests – par un pret

  1. Njerga

    Lai nu kaa, armijaa es sau’ muuzh’ nav gaajs’ un neies’

    nu vismaz kameer tur liidz maniem 27 kaukas nemainiisies uz + pusi.

    Atbildēt
  2. DeenRave

    Pāri paliek tie, kas no tāliem laukiem vai vienkārši finansiālu apstākļu dēļ nevar atļauties *atpirkties* no armijas.
    Nu nez, ir jau arii taadi, kas iet armijā neskatoties uz to, ka var atļauties atpirkties, mācās, utt. Personīgi mans viedoklis (un tikai mans, es to nevienam neuzspiežu, tikai paužu) lai būtu par veci, ir gadu jāpapišās ar večiem`.

    Atbildēt
  3. Armijā bijis Lasītājs

    Tādi iet arī uz aizsardzības akadēmiju, ja jūs redzētu viņu garās sejas ( gan to kas akadēmijā, gan to kas iet brīvprātīgi), kad viņi ierauga ka armijai ar mākslas filmām ir ļoti mazs sakars.

    Atbildēt
  4. coolynx

    DeenRave: par *veci* iespējams, ka armija tevi arī pataisīs, bet par cilvēku mūsu armija nespēs.
    Līdz šim vēl neesmu saticis nevienu paziņu, kas būtu atgriezies no armijas un pateicis – jā es kļuvu par cilvēku, jo armija man padarīja par tādu. Vienīgais, ko esmu no viņiem dzirdējis ir lieka laika izšķiešana un gumijas stiepšana. Tas ir sākot no perioda, kad Latvijas armija pārņēma padomju armijas pamestās telpas līdz pat šodienai. Tiesa gan ir arī tādi indivīdi, kam ir nepieciešama armija, lai kļūtu par cilvēku.
    Starp citu es tā arī neuzprasīju kuros spēkos tu dienēji un ko ieguvi no tā? Varbūt būsi vienīgais paziņa kuru armija būs padarījusi par cilvēku? 😉

    Atbildēt
  5. gludeklis

    taa arii neesmu kaapeec Lv buut vajadziiga sava armija, jo IMHO ja kaads censtos Lviju iekarot, tad tas vinjam prasiitu 5 min.

    Atbildēt
  6. DeenRave

    Ir būtiska motivācija, kādēl iet uz armiju, diezgan loģiski, ka ja kādu tur iesauc piespiedu kārtā, tad šim kādām ir visnotaļ negatīva attieksme pret armiju.
    Personīgi es gāju, lai pats sev pierādītu, ka spēju pārvarēt arī, dažādas teiksim “fiziskas neērtības” :c). Tā kā pie Pc sēdēju no kaukādiem 11 gadiem, tad bišķiņ piegriezās. Fiziski vārgs, pa nakti iet raustījos utt.
    Tagad uz ielas varu par sevi pastāvēt, pret tādiem, kam IQ ir kaut kur pie taburetes, cik no Jums, dižie sysadmini un citi datoriķi to varat? man ārkārtīgi nepatīk tie cilvēki, kuri noliedzot īstenībā vienkārši raustās no tās, un nespēj būt godīgi paši pret sevi un citiem.

    Atbildēt
  7. coolynx

    DeenRave: šajā ziņā es tev pilnīgi piekrītu par fizisko sagatavotību, bet tāpēc jau nav jāiet uz armiju, lai iemācītos par sevi pastāvēt. Ir tāda lieta kā sporta zāles, kur var apgūt dažādus cīņu veidus. Un es teiksim uzskatu, ka pāris gadi labprātīgu tenniņu kādā no austrumu cīņas veidiem ir daudz lietderīgāki nekā gads armijā. Nav jau obligāti jācīnās par jostām vai daniem, var taču vienkārši veselības pēc to darīt. Cilvēks pēc šādām nodarbībām nobriest gan morāli, gan fiziski un nevis degradējas kā tas notiek armijā.
    Es gan pats neesmu labāks, jo kopš piesēdos pie kompja pirms pāris gadiem tā visu pametu. Tagad pat alus vēderiņu esmu uzaudzējis 😉

    Atbildēt
  8. DeenRave

    To coolynx, ar to degradēšanos tā ir kā ir, kā jau teicu, ka viss ir atkarīgs no motivācijas, ja tevi tur ieliek kā krātiņā tad jā, bet ja iet armijā tikai sevis dēļ kā es un viens mans draugs, tad viss ir kārtībā. Jo ejot es zināju, kas tur būs, līdz ar ko es biju morāli (fiziski gan ne :c) ) gatavs.

    Atbildēt
  9. DeenRave

    To lasītājs, jā bet, bez kartupeļu mizošanas notusējos Norvēģijā mācībās 2 nedēļas, pašaudījos no visādiem ieročiem, palēkāju ar izpletni utt.
    Protams, kamēr biju duhs arī paris reizes pisuārus mazgāju (precīzi 2) :c)

    Atbildēt
  10. Lasītājs

    Bet Norvēģijā var arī patusēties pirmstam nemazgājot pisuārus un nemizojot kartupeļus, bet par to duhs, man personīgi smadzenes armijā nesačakarēja, un mani īpaši nečmorīja, tad beidzot dienēt es cilvēkus neiedalīju duhos, dembeļos vai ofiņos, bet gan novērtējot to cik labi viņam strādā “tā ķermeņa daļa kas no pleciem uz augšu”.

    Atbildēt
  11. noisex

    Jamais arii jau n-to gadu cinas ar Hospitalju ie. 55 tanteem par to , lai neietu taja miskastee….ak, Dievs, lai es pavaditu gadu, ar nepatestiem, degradejushiem cilvekiem, varetu pat teikt atmorozkiem, nu nekad….pashreizeja momentaa jamais atkasaas a skolu, nezin, kas buus talak…mosh kadam arstam iebarot kadu ciparu, nezinu, bet nu iet toch negribas. vesels gads pa pipeli..atnac, kaut kads lunis, nodzeries, nopipejies, mosh arii bez zobiem :))). Es arii esmu pilnibaa par profesionalo armiju.

    Atbildēt
  12. DeenRave

    Dzīvē nevar darīt tikai to ko gribās. Un ja tu esi spējis sevi pats pārvarēt vai arī kāds ir *palīdzējis* jebkādā veidā to darīt to ko tev toč negribās, pret ko ir riebums, tad pēc tam dzīvē tev ir vieglāk darīt darbus, kuri tev nešķiet tīkami.
    Īstenībā pēc armijas daudzas problēmas, kuras pirms tam bija būtiskas, sāka šķist vienkārši smieklīgas.
    P.S. tjipa beztēma, te reku, studenti plosās par cilvēktiesībām, cieņas un goda aizskaršanu utml. Es arī pirms armijas to darīju, tikai armijā vispār sapratu, kas tās cilvēktiesības, gods un cieņa vispār.

    Atbildēt
  13. DeenRave

    to noisex .. vesels gads pa pipeli..atnac, kaut kads lunis, nodzeries, nopipejies, mosh arii bez zobiem ..
    a tu ir tik garā vārgs, ka tevi par piespiest nopīpēties nodzerties utml? bez tam, armijā pa seju tāpat vien nedod, ja tev strādā galva un neesi idiots, tevi neaizskars.

    Atbildēt
  14. noisex

    DeenRave..man vairaki pazinjas pirms armijas likas sakarigi dzzeki, pec armijas, es nezinu, ko ar vinjiem tur dara, bet ta domashana izmainijas pilnigi noteikti, bet ne jau uz to labako pusi…pimeram, saka sist sievietes, un meitenes!!!

    Atbildēt
  15. DeenRave

    Protams, sist meitenes ir slikti, Bet ar viņām taču vajag kaut ko darīt! Jox
    Piemēram es meitenes nesitu, pašam šķiet, ka neesmu īpaši agresīvs vai ko, reku coolynx var dalīties iespaidos, vai es atstāju psihopāta maniaka atsaldētā iespaidu vai ne …

    Atbildēt
  16. DsfgGfsd

    Cik zinu no 18 gadiem ejot armijaa var izveeleeties kur dieneet. Neviens neliek iet uz obligaato dienestu. UN imho churinja ta visus parauj pirms armijas – negribas dabut pirmor reizi pa muti u.t.t un taadeelj lipina taadas atmazkas ka armiju nevajag u.t.t

    Atbildēt
  17. DfgsSgfd

    Un neviens no armijas veel nav nomiris. Pie tam daudzi saka ka armija cilveku izmaina uz slikto pusi, bet taa labi apdomaajot iespeejams cilveks kljuvis veel normaalaaks neka ieprieksh tikai tie kas neiet armijaa to nesaprot, jo baidaas

    Atbildēt
  18. The|Me

    es ten ta tos likumus papeetiiju un 22. pantaa 2. daljaa atradu ka dienestaa var neiesaukt: Latvijas Nacionālās operas baleta māksliniekus; – taatad ejam dejot baletu 😀

    Atbildēt
  19. coolynx

    DfgsSgfd: tev ir pilniga taisnība, jo no armijas tik tiešām vēl neviens nav nomiris. Vismaz es nezinu tādus gadījumus. Nomirst jau no lodes pakausī, ko ielaiž ierindas biedrs neuzmanīgi rīkojoties ar kalašņikova automātu… no tuva attāluma.

    Atbildēt
  20. DeenRave

    bet daudz vairāk cilvēku nomirst no tā, ka dzerot kompānijā kāds noslīkst tāpēc, ka pārējie ir pārāk piedzērušies lai palīdzētu.

    Atbildēt
  21. DfgsSgfd

    coolynx un nav izsleegts ka kaads tev neieshauj ar kalashnjikovu pieree no tuva attaluma arii sabiedriskaa vietaa. Taadi incidenti notiek ne tikai armijaa

    Atbildēt
  22. coolynx

    DeenRave: tu mēģini salīdzināt nesalīdzināmas lietas. Armija tā ir disciplīna, kārtība un ierinda, kam būtu jāstrādā kā vienam veselam organismam. Salīdzināt šīs lietas būtu tas pats, kas salīdzināt slaucējas ar teiksim speciālo uzdevumu vienību “Omega”. Slaucēja Zariņa ar spaini pāršķaidīja slaucējas Krūmiņas degunu… speciālās vienības kareivis nošauj savu biedru strīdā par neizdzerto pudeli. Vai šīs lietas var salīdzināt?

    Atbildēt
  23. DfgsSgfd @ DeenRave

    Kaa jau tu teici Deen ja cilveekam ir gribasspeeks neviens vinju neliks dzert piipeet zaali un tamliidziigi. Taa kaa tas ir katram atsevishkji

    Atbildēt
  24. @

    DeenRave, peec visa tava tektaa tu esi ljoti labs Latvijas armijas patriots, par to tev medalja. Un par to: ja tef ir galva uz pleciem – viss buus ok. Nu, nu – mana drauga brachku taa atdauziija, ka 4 gadus ne grama alk. nedriiksteeja dzert – nieres. Dzjeks bij ljoti pat sakariigs – nu un atnaakot no armijas, vinja vaardi bij apm. taadi “Es nozjeeloju ka aizgaaju dieneet” Nu un kur tur var rasties labs iespaids par armiju, ja tef shitaa pasaka. Vinsh jau naf vieniigais, kursh taa domaa [peec dieneeshanas] Par fizisko pilniigi piekriitu, bet tad jau coolynx i labaaka metode, kaa panaakt to.
    Tako armija sux – vienoziimiigi [vismaz pastaavoshaa] 🙁

    Atbildēt
  25. DfgsSgfd

    Un tam labvelim kas skaisti izmanto citu nikus – Tu draudzinj ar pasha galvu maz domaa. Ja tavi info avoti ir dzeltenee prese tad manaac aciis tu esi kritis cilveeks. Es varu uzraxtiit ka trolejbusaa kaadu noduura – no taa briizha tu beigsi lietot sabiedrosko transportu ?

    Atbildēt
  26. coolynx

    DfgsSgfd: kur tad tu tik sapņaini stāsti – “neviens vinju neliks dzert piipeet zaali un tamliidziigi”. Vai tu maz zini, kas ir ar tiem, kas iet pret “baru”?
    Tu jau nu galīgi sabrauci auzās…

    Atbildēt
  27. Benvenuto

    ko noziimee “ja tu nebuusi kretiins neviens tevi neaiztiks” – tas ko noziimee ka kaadam bailiigaakam 18gadiigam zeeninjam 26 gadiigs aapsis ir tiesiigs izsist zobus? respektiivi tas viss tiek attaisnots jo tas luuk bija “kretiins”. Shitik idiotiskas atzinjas speej no sevis izdabuut tikai taads cilveeks, kursh armijaa mazgaajot pisuaarus ir izpratis kas ir cienja (peec vinja pasha teiktaa). Dzimtenes miilestiiba? Yebal v sraku ha.

    Atbildēt
  28. DfgsSgfd

    coolynx imho tev ir spilgtas atminjas par “dedovshinas” laikiem. Zheel ja taviem pazinjaam taa ir sanaacis, bet piedod es zinu daudzus kas atnaak no armijas necik nekljuvushi sliktaaki

    Atbildēt
  29. edrij

    DeenRave, vot ja dieneetu visi (nu vismaz lielaakaa dalja) taadi kaa tu – patrioti un ar galvu uz pleciem, tad tas buutu cita lieta… 🙂

    Atbildēt
  30. DfgsSgfd

    edrij tas noziime ka armija vinjus nesabojaaja. idiotus var atrast visur arii armijaa, taadus kas sit tikai taapec ka tu esi mazaaks kroplaaks vai liikaaks, bet ne jau taadeelj viss sux un tas ir stulbums dieneet armijaa

    Atbildēt
  31. Meat_Beat

    Dibenaa to armiju. No armijas daudzi ir nomirushi. Tur vinji kaa mezonji njemaas. Sit viens otru nost. Tapeec, ka uz turieni iet apdauneeti cilveeki, taadi, kuri skolaa nav gaajushi, bet seedeejushi savaas cuhnjaas un bljet pizdu nahuj dzeerushi, lamaajushies un situshi viens otru. Zinjaas raada tikai tad, ja kaads ir nosists, bet ja gandriiz liidz naavei piekauts, tad viss ir oki.

    Atbildēt
  32. @

    Un tur jau dabuu tie pa seju, kuri kaut kaadaa veidaa neiederas baraa. No seerijas: Neesi kopaa ar mums, taatad esi pret mums. Beediigi 🙁

    Atbildēt
  33. coolynx

    Tur jau tā lieta, ka daudziem nav normālas izglītības un salaiž kopā tādus ambāļus ar 3 klašu izglītību un 8 gadu stāžu spirta lietošanā un rezultātā baltos cilvēkus noēd. Tas protams nav visur. Man kā baltam cilvēkam ejot uz komisiju jau paziņas piedāvāja *vietu* štābā (otsidetsa), jo tik tiešām viņiem nav speciālistu, kas kaut ko cērt. Tapēc uzskatu, ka daudz lietderīgāk būtu neliela, bet profesionāla armija. Ja tu gribi kļūt par vīrieti ej dienē armijā. Tevi tur apmācīs profesionāli un par to vēl samaksās, jo tu būsi speciālists – profesionāls kareivis.

    Atbildēt
  34. noisex

    Nu protams. man ir pazinju lokaa tadi atmorozki, kas ir ar visu savu ES par armiju, pat palikas virsdienestaa..redzejies vinjiem patik sist kadu, respektivi, vardarbiiba. Protams, veel jau ir liela nozime kada fiziska forma tu aizej uz turieni, par piemeru mans bralens, visu muuzzu ir gajis austrumu cinjas – vinjam ir vairaki dani, pec armijas kljuva veel kausligax, beidzas ar to, ka kljuva par eiropas chempionu kickboxaa, stradaja par apsargu pepsi forumaa, daudziem vienkarshi taa pa muti deva, bet ta jau sakarigs dzzeks….ir vismaz uzprasit kadam, lai sadod kadam :)))

    Atbildēt
  35. DfgsSgfd

    @ es neuzskatu par lielu maaku izmantot citu nikus lai paustu savu viedokli -tipo domaa shajaa gadiiijumaa par savu intelektu. Un coolynx ja buutu profesionaalaa armija tu pats personiigi ietu ? Esmu paarliecinaats ka atrastos gudriishu barinsh kas arii to noliegtu

    Atbildēt
  36. dx

    Es labaak vienu gadu paklausos lekcijas un paskraidu pa poligonu, kameer maacos un iestaajos rezervee. Man gan lielaakaa dalja kursabiedru domaa maaciities liidz magistram. Yeah sure.

    Atbildēt
  37. edrij

    to coolynx: Vot tikai viena probleema, ko dariit ar tiem “ar 3 klašu izglītību un 8 gadu stāžu spirta lietošanā” peectam, kad buus profesionaalaa armija?

    Atbildēt
  38. @

    Neesmu iisti informeets, bet muusu dizhie valdiibas viiri vai nu pienjeema/vai pienjems grozijumus, ka dieneet neiesauks tos, kuriem naf pamatizgliitiibas – taatad, iespeejami nieciigi uzlabojumi tur.

    Atbildēt
  39. @

    DfgsSgfd – ko tu vari njemties ap manu niku, es vienmeer Podaa, Cietnii un visur citur raxstu tikai ar sho – taka viens luugums, atshujies ar sho te savu probleemu no manis.

    Atbildēt
  40. coolynx

    DfgsSgfd: profesionālā armija jau ar to arī atšķiras no obligātā dienesta, ka iet tikai cilvēki, kam tā ir sirdslieta. Es noteikti, ka neietu, jo mani tas nesaista. Ir citi naudas pelnīšanas veidi. Pie tam dienēt iet cilvēki neatkarīgi no tā vai viņiem par to maksā vai nē, bet viņiem tas patīk. Katrs cilvēks izvēlas to ceļu pašizpausmei, kas viņam ir tuvāks.

    Atbildēt
  41. MacDemon

    Doma par armiju ir sekojosha: “lai es pavaditu gadu, ar nepatestiem, degradejushiem cilvekiem, varetu pat teikt atmorozkiem, nu nekad….” pilniibaa piekriitu, bet tieshi tas man bija vajadziigs lai saprastu to, ka ir jaamaacaas un ja es to nedariishu tad driiz vien buushu taadaa liimenii, kad man pajautaas par naakotnes plaaniem mana atbilde buus: “Nu mums tur Jeecii (Jeekabpilii) ir viens taac gaters ja, un tur 300Ls meenesii var iehavot, baigi kruta ja, saproti ja?” Un veel pie tam 1 meenesi maaciibas Lietuvaa – tu toch dziivo mezhaa, visaadas interesantas lietas ierochi, paraugdemonstreejumi, nezinu kur civilajaa dziivee vareetu taadu lietu izmeeginaat! Btw atnaacu uz armiju briivpraatiigi – no universitaates, pashlaik paliku dieneet virsdienestaa un man tiiri labi patiik. Mans viedoklis – obligaatajam dienestam jaabuut, bet vajag cilveekiem mozgas iekrukjiit taa lai nevis ar varu jaaved bet pashi lai naak. Ja tu atnaac pats ar domu vai nu fizisko uzkachaat vai pashaudiities (nav vairs taaa kaa CCCP ka dabuuji 6 patronas pa gadu izshaut) vai patriotisku juutu vadiits tad tevi sheit nechmorii un viss ir ok, vajadzeetu veel kaadus bonusus tiem kas pashi naak un viss buutu ok! Kursh tur teica ka armijaa notiek dziivoshana CCCP laiku gruastos? Es piem seezhu shobriid darbaa (armijaa) pie jaunaakaa compa un eiroremonteetaas telpaas? Kaada vaina? DeenRave: tas ka es pa ielu nebaidos naktii staigaat tas toch ir pareizi:) Nu ko daargie syadmini ko teiksiet?

    Atbildēt
  42. DfgsSgfd

    NU savaaktos profesionaalajaa armijaa 50-60 cilveeki. Pats par sevi saprotams ka kara vajdziibaam armija nav nepiecieshama. bet pienjemsim ikdienishkja lieta – saakas pluudi vai mazums kas, dienestaa esoshie var shajaa gadiijumaa paliidzeet. Es neesmu patriots bet uzskatu ka tomeer ja es te dziivoju barojos esmu uzaudzis tad kaut kadi minimaali pienaakumi man tomeer ir pret sho valsti. Ja kaadam nepatiik neviens te juus netur. UN muljkjiigi ir domaat ka 10 gadu laikaa sakaartos armiju, izveidos cilveeciigas telpas, abriivos armiju pilnibaa no mordabojiem

    Atbildēt
  43. @

    MacDemon – baigi labi ka tu seedi pie superkompja un eiroremontaa, un tas tef ir veel virsdienests. Bet cik Juus tur i taadu kas seezj un dara papiira darbu ? Labi ja kaadi paaris pa visu Latviju.

    Atbildēt
  44. coolynx

    MacDemon: tas ir tas, ko es teicu, ka man piedāvāja atsēdēt štābā. Tie ir padsmiti no tūkstošiem, kam ir tāda iespēja. Bet es varu pasēdēt arī bez formas un man ir izvēle, kur to darīt.
    Bet tu esi šeit pirmais, kas izsaka kaut ko sakarīgu par to, ko vajadzētu izdarīt armijas labā. Būtu ļoti lietderīgi valstij noalgot kādu mārketinga kompāniju, lai tā veic pasākumus jauniesaucamo aģitācijai. Es domāju, ka tas būtu daudz progresīvāk nekā tas, kas šobrīd notiek – par izvairīšanos no iesaukšanas komisijas tev jāmaksā soda nauda, var savākt piespiedu kārtā utt.

    Atbildēt
  45. MacDemon

    coolynx: zemais izgliitiibas liimenis valstii te ir neprichom – bet tas ka armijaa ir zems IL ir taapeec ka visi gudrie un biezie ir pratushi no vinjas izvairiities!

    Atbildēt
  46. coolynx

    edrij: esi dzirdējis par tādu lietu kā “Public Relations”? Tā ir tā lieta, kas šobrīd valstij pieklibo, jo līdz tam, ja arī kāds ir aizdomājies, tad līdzekļus atrast nav spējis. Un armija ir kā produkts, kas ir jāpiedāvā patērētājiem, kas šajā gadījumā ir jauniesaucamie. Tā ir alternatīva smēķēšanai, dzeršanai, narkotikām utt. Ja armija būtu tāda kā to stāsta MacDemon, tad mārketinga jeb sliktākā gadījumā publisko attiecību nodaļai būtu jābūt, kas šos jautājumus risinātu.
    P.S.
    Ja gadījumā tāda nodaļa ir, tad silti iesaku atlaist visus tās darbiniekus un savāk profesionāļus.

    Atbildēt
  47. MacDemon

    edrij: neredzu patiesiibaa par ko tur reekt? Armijaa ir nepiecieshami cilveeki kas domaa ar galvu – kaa tev patiktos ja tevi kara gadiijumaa aiztaaveetu totaali atmorozki un cilveeki kuri patiesiibaa to dara piespiedu kaartaa???

    Atbildēt
  48. edrij

    tieshi par liidzeklju truukumu es arii domaaju… a par maarketingu… piemeeram baltkrievijaa uz armiju agjitee ar reklaamaam televiizijaa (bet tur jau laikam televiizija “pod kontroljem”)… Bet ir viens mazinjsh “BET” rezultaatus tas dos tikai peec paaris gadiem…

    Atbildēt
  49. edrij

    MacDemon: Iereekt ir par ko tu kaut nojaut cik izmaksaa maarketings? “Armijaa ir nepiecieshami cilveeki kas domaa ar galvu” – pilniigi piekriitu… citos apstaakljos es pats tur dotos… Vot tikai kara gadiijumaa diemzheel mani tieshaam aizstaavees galiigi atmarozki piespiedu kaartaa… a vispaar tas buus neilgi…

    Atbildēt
  50. MacDemon

    coolynx: taada nodaļa existee – vinja saucas Civilmilitārās sadarbības nodaļa, bet vieniigais ar ko vinja shobriid nodarbojas ir vissadu viesu uznjemshana un skoleenu viziishu organizeeshana, bet ar to ir smagi par maz!

    Atbildēt
  51. mezhonis

    varbuut vareetu shito spamu spamot armija.serveris.lv, jo tad tas tur saglabaatos, citi vareetu izteikt savu komentu. Sheit driiz visi taapat apklusiis un aizmirsiis

    Atbildēt
  52. MacDemon

    DeenRave: rajevs jau paspeeja nomainiities uz Dilānu, kursh savukaart uz Nagli kursh ir arii pashlaik! edrij: nu bjaa – neilgi tas buus tikai taapeec ka tie buus atmorozki kas to dariis (tjipo aizstaavees). Un vispaar runaajot par kara gadiijumu, ja muus no augshas nomeetaas ar bumbaam tur lai kaadi nebuutu muusu kaajnieku speeki tam nav noziimes bez tehniskaa nodroshinaajuma, bet ja naak virsuu lieshi vai igaunji tad veel ir ko domaat!

    Atbildēt
  53. Lasītājs

    MacDemon: Cik man zināms OMD iet vai nu uz Rīgu sargāt cietumus, vai Alūksni darīt visu pārējo. Ja tu sēdi štābā, tad varbūt esi lasījis apmācību programmas abām šīm vietām. Ja tā, tad pasaki kurā brīdī pirmajos 2 mēnešos no jauniesauktā prasās kaut elementāras pamatskolas zināšanas? Manuprāt jo dumjāks cilvēks (kas mazāk piekasās jēlajam, pretrunīgajam reglamentam) jo labāk.

    Atbildēt
  54. coolynx

    mezhonis: taisnība, bet nu mēs sarunāsim un gan jau, ka copy/paste nostrādās. 😉
    Galvenais, jau ir diskusija kā tāda, ka cilvēkus tas, tomēr uztrauc un mēģina rast risinājumus.

    Atbildēt
  55. zilons

    Neliels rakstiņš (http://e-dimensija.rvrt.lv/docs/studbat.htm) par ZS Studentu bataljonu (iespēja iziet militāro apmācību paralēli studijām). Raksts bija publicēts šogada FizMatu dienu avīzē Fizmatziņas un tā autors viens no fizmatiem, kurš, tā pat kā es, izmanto iespēju iziet obligāto militāro dienestu studiju laikā. Pastaigā 2 gadus uz nodarbībām un vairs nav nekādu problēmu ar militāristiem..

    Atbildēt
  56. MacDemon

    Lasītājs: OMD cietumos ir garaam, bet Alūksnē notiek vienkaarshs sagatavoshanaas kurss kur nav vajadziiga izgliitiiba, bet veelaak kad tevi apmaaca specialitaatee – tb darboties ar tehniku 100- un vairaak tuukstoshu latu veertiibaa, tur vajag smadzenes!

    Atbildēt
  57. DeenRave

    Thx, MacDemon, bet tas nebiju es, kam bi`ja jāstāsta par Rajevu, tas bija ZBH.
    nu nezinu, nodienēju, un nepamanīju tādu fišku, ka tiem kas nedzer dod par to pa galvu…
    armijā ir pietiekami daudz normālu cilvēku, kā reiz tie, kas bija no saucamajām “čuhņām”, tjipa Latgale vai pierobeža, bija ļoti normāli cilvēki – strādīgi, godīgi, bez īpašiem disciplīnas pārkāpumiem. Vislielākās problēmas bija ar 2 grupām – Daugavpils un Rīgas krievi. Kā reiz tie cilvēki, kuriem tjipa bija vismaz nepabeigta vidējā.
    Čuhnju iedzimtie bij stulbi kā zābaki, bet viņi spēja iemācīties labāk kā 2 iepriekšminētās grupas.

    Atbildēt
  58. MacDemon

    zilons un visi paareeji kas domaa taa: MILITĀRISTI nav problēma – problēma ir juusu domāshanā. Tā ir jaamaina! Nevis jaaizvairaas!

    Atbildēt
  59. Dreef

    Bljee spameri ;-))). Uz beigaam jau apnika lasiit ;-).
    Vispaar es esmu neitraalaa staavoklii. Uzskatu, ka zeenus jaasuuta dieneet, bet tikai viena iemesla deelj – lai vinjus padariitu pastaaviigus, tobish atrautu no mammaam. Ljoti labi, ka suuta uz sibiiriju teiksim kaadaa universitaatee pamaaciities kaut vai ;-). Es arī tādu kā dienestu izgāju – tipa 10 mēnešus vācijā rukāju un paralēli mācījos. Atbraucu pavisam cits cilvēks. Un man vispār paveicās, jo tam nebija vajadzīga mūsu kropļotā armija. Es it kā no vienas puses to gadu zaudēju, bet no otras puses es daudz ko ieguvu kā dzīves skolai. Ja jūs domājat, ka es tur kaut ko nopelnīju, tad maldaties ;-). Maksāja kaut kādu stipendiju aptuveni 60Ls nedēļā, bet tas knapi pietika hiēnai apģērbam, ceļošanai un izklaidēm nelielām. Strādāju lauksaimniecībā un arī raku tranšejas, aru zemi, sūdus vadāju, cēlu kaut kādas būves, krāsoju utt. Pie kartupeļu tīrīšanas un podu mazgāšanas gan netiku. Saimnieks arī bija tāds, no kura visa apkārtne baidījās un kad jamais nobļāvās, tad ciema otrā galā dzirdēja ;-). Nu tipa es ar savu itelekta līmeni biju formā un šis mani pēc pus gada vēl ekskursijās vadāja ;-). Strādāja pa māju arī viena zeltene no Latvijas, bet to ekskursijā reti ņēma līdzi ;-). Es jau arī īpaši nerāvos līdzi un pie izdevības laidu pats ar vilcienu kaut kur. Arī pie saimnieka darba mašīnas tiku un varēju vietējos latvišus visur vizināt ;-). Tādēļ man nebija jāiet armijā un jādeģenerējas vēl vairāk. Es saprastu, ja armijā būtu arī tādi normāli keksi ar augstāku IQ, ar ko varētu parunāties un satusēt. Piemēram, tie kam armija ir sirdslieta arī nemaz tā nepaliek Latvijaa. Ar vienu keksu pat divas reizes kopā braucu uz Vaaciju un tas tu jau kaut kaados komandieros izsities. Tur ir pavisam cita tehnika, cita attieksme utt. Mums ir tā, ka tiko no Rīgas izbrauc kaut kur uz laukiem, tā sākas. Gandrīz runājam divās dažādās valodās. Uh, es arii spameris. Gribeeju tikai pateikt, ka dieneet vajaga, bet meegjinaat to izdariit peec iespeejas nesaapiigaak ;-). Es atbraucot atpakalj uzreiz sapratu, kas dziivee jaasasniedz. Un pirmais meerkjis bija augstaakaa izgliitiiba, ko esmu jau shobriid sasniedzis ;-). Lai arii paareejiem taa veiktos, kaa man un tam kas izdieneeja, izmazgaajot tikai divas reizes pisuaarus, pat veel paliekot apmierinaatam.

    Atbildēt
  60. coolynx

    @: manuprāt diezgan normāla diskusija par tēmu, ja neskaita maziņas novirzes ar personīgiem apvainojumiem, bet visādi citādi to var uzskatīt par rekordu…

    Atbildēt
  61. jan09

    Priecaajos, ka armijas teema izraisa tik daudz komentaaru :)) Tikai kaa vienmeer aiziet galeejiibaas 🙁 Uz kaa baazes domaajat veidot profesionaalu armiju, ja PSRS mantojums tika aizlaists postaa (laikam jau apzinaati), sabiedriibas aciis militaarists asocieejas ar shauro pieriiti, vienmeer iereibis u.t.t. ??? + veel nabadzinji, kas peec gada dienesta sakropljoti u.t.t. ? Negribat dieneet, tad maacieties, 2 gadu laikaa buusiet rez. leitnanti, arii armijas IQ paaugstinaasies un dzert neviens nespiediis – bet vismaz nenjaudiet – dariet pashi ko lietas labaa !!! :)) Armijaa straada daudzi patriotiski noskanjoti cilveeki, tb ne jau naudas deelj te seezjam – privaatfirmaa vareetu pelniit vismaz 2* vairaak :)) Sorry par spamu – tik daudz ko teikt, mazliet skumji par muuzjiigajiem uzbraucieniem armijai :(( (raudu :)) Jaanis no ZS

    Atbildēt
  62. Hamas gunman

    Citāts no Kristīnes Lindes (iesaukšanas centra profesionāli psiholoģiskās prognozes sektora vadītāja) teiktā kādā žurnālā:
    “Biežākais iemesls, kādēļ tiek atlikta iesaukšana, ir nepietiekamas intelektuālās spējas. Tas nozīmē, ka puiša intelekts nav pietiekami attīstījies un viņa personība nav emocionāli nobriedusi.”
    Ko tur vēl piebilst.

    Atbildēt
  63. zilons

    MacDemon: škiet nedaudz pārprati – neuzskatu, ka militāristi ir problēma – drīzāk kā sīks obligāts apgrūtinājums. Nu teiksim, kā skola. Noderīga, nepieciešama, tas jā, bet nevar teikt, ka arī 100% patīkama.
    Personīgi man nav problēmu paskraidīt piemēram pa purvu, bez tam daudz kas atkarīgs no instruktora – vai ir tāds kas dižojas ar savām pakāpēm vai arī cilvēks, kuram patiešām interesē savs darbs.
    P.S Varētu ierosināt atcelt maģistru neiesaukšanu – galu galā šiem bija 6 gadi doti, lai visu nokārtotu 😛

    Atbildēt
  64. MR.LSD

    Armijā esmu bijis 1993g. iesaukums un dienēju Ventspilī robiņos, tas ir ostā ARKP, ja kāds tādu zināja.
    Es domāju, ka šī verdzība Latvijā ir jāizbeidz. Pietiks valsitj haļavu dzenāt, neviens nav tik muļkis, lai pa velti straadaatu pie mūsdienu ekanomiskās situācijas… Gribi kvalitatīvu pakalpojumu maksā!!!
    Lai gan šo to arī tur iemācījos un varu teikt, ka 1,5 gads bija pietiekoši, lai padomātu, kas man dzīvē ir vajadzīgs un pat arī pamainīties nedaudz pašam.
    Latvijai ir nepieciešama profesionāla armija un neviss zaļu zēnu bars.
    Un godīgi sakot būtu zinājis, ka Latvijā sēž valdībā pilns ar piderasiem un zagļiem, tad būtu tajā laikā uzspļāvis visam virsū un aiz patriotisma jau nu toča 5ls mēnesī 1,5 gadu nebūtu.

    Atbildēt
  65. DeenRave

    Iisteniibaa tas spams bija arri diezgan bezjeedziigs, jo tos, kam armija shkjiet nevajadziiga un atbaidosha par prteteejo nepaarliecinaaja, savukaart (nu vismaz taa jaacer) tos, kas saskatiija kaut ko labu tajaa neaizbaidiija …
    Peace motherfuckers!!! ;))))

    Atbildēt
  66. Geez

    coolynx, izskatas ka tema aktuala, varbut vajag ielikt linku uz armija.serveris.lv poda pirmaja lapa, lai cilveki tur turpina apspriest?

    Atbildēt
  67. Lasītājs

    Par spamu. Komentāru skaits tikai liecna par to ka cik daudziem šamais ir līdz saknēm piegriezies. Paveroties poda arhīvos, līdzīgu vilni izraisa arī Lattelekom HDSL, kas principā ir tāds pats “obligātais militārais dienests” Lattelekomā.

    Atbildēt
  68. IMAGin

    Kautkaads sviests… militaarais dienests… iet te visaadas runas par to un shito armija + un – Murgs kautkaads juus taadi kaa DeenRave esat aizdomaajushies nafig vispaar taada smirdiiga padariishana kaa militaarisms nepiecieshams? Runaa te par to ka nekur nav ideaalas armijas – vai tieshaam to teikdams pats neaptver ka militaarisms sux? Vai piemeeram esi padomaajis kaadeelj tieshi ar militaarismu un cita veida sadismu nodarbojoshies grupeejumi nekad nemeedz buut ideaali atschiriibaa no citiem??? Vai tev tas neko neizsaka?!?! Runaa te politikji par humaanismu un ko tik vien veel ne kas latvijaa truukstot… tpfuu… a pashi tikmeer dzen cilveekus obligaataa dienestaa nemaz neprasot vai vinja ieksheejaa paarlieciiba pieljauj taadu domu kaa militarisms??? Kretiinu bars… Visaadus maitas, slepkavas, narkomaanus, degradeejushos cilveekus nenjem armijaa a tos kuri uztur valsti – aci nepamirkshchinot *** idiotisma kalngals… Vai tieshaam lai cilveeks speetu pastaaveet par savu iekseeho paarlieciibu ir jaakljuust taadam? Jaakljuust narkomaanam, jaalauzh kaaja, jaakljuust tiesaatam, jaaiestaajas sektaa, jaatsakas no pilsoniibas… Ufff…
    Derdzas tas militaarisms ar savaam totalitaariskajaam rokaam kuras kjer ikvienu un dazhu labu paljauj sev…
    Un ko dziivee sasniedz tie kuros ir iedzita ierindas bezierunu paklausiiba? Vai nu aiziet taadaa pashaa garaa militaaraa karjeraa vai arii kljuust par kaada padoto…
    Aciim redzot daudziem taadas veertiibas kaa radoshs praats un intelekts neko neizsaka tikai banaali un brutaali – shagom marsh…

    Atbildēt
  69. zilons

    Hmm drīz tās prasmes ar AKM var arī noderēt – protams iespēja maza, bet nu tomēr: “Miļutins norādīja, ka patlaban nacionālboļševiki vēl negatavojas izmantot ieročus savu mērķu sasniegšanai, taču, kad Latvija novembrī, iespējams, saņems uzaicinājumu iestāties aliansē, aptuveni pēc pusgada varētu sekot arī protesta akcijas, kuras atbalstītu bruņoti nacionālboļševiku pārstāvji.
    Miļutins uzsvēra, ka nacionālboļševiku Latvijā patlaban nav tik daudz, lai viņi paši Latvijas teritorijā uzsāktu bruņotas akcijas, taču, Latvijai iestājoties NATO, nacionālboļševiki paredz lielu iedzīvotāju neapmierinātību, kas vēlāk pāraugs plašos nemieros, kuros varētu piedalīties arī bruņoti nacionālboļševiki.
    Nacionālboļševiku pārstāvis norādīja, ka mūsdienās nav problēmu iegūt ieročus un iemācīties ar tiem rīkoties. Visa nepieciešamā informācija ir pieejama internetā. “

    Atbildēt
  70. Drums

    Hm..spriezaat..jauki..patiikami lasiit…sakiet ko izveeliesies sieviete ar beernu uz rokaam ja vinnai visapkaar ssaus…pacifistu ar pukkiti rokaas kas paliidis zem kaada akmens veel joprojaam klaaree par mieru uz zemeslodes, vai virieti kam ir rokaas ierocis un vinss vismaz zin kaa ar to riikoties nelasot instrukcijas un neapjuukot kriizes situaacijaa…:)

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *