1 aprīļa gļuki un ne tikai

Vimba atsūtīja bildi ar ass.lv. Principā jau problēmas nekādas, ja nu vienīgi 2. aprīļa dienas bilde ir pieejama jau 1. aprīlī. Bet tā visā visumā jau OK. Bildi var aplūrēt šeit savukārt dzīvajā (ekslkluzīvi 1.aprīlī) var redzēt šeit.
Pēc manām domām tā ir normāla parādība, ka saturu (šajā gadījumā bildes) sagatavo jau iepriekš, vienīgais šis tehniskais risinājums varēja būt labāks un neļaut lietotājiem apskatīties nākošās dienas bildi iepriekšējā dienā. Bet nu var jau būt, ka tas ir tikai 1.aprīļa joks…

Olegs savukārt iepriekš bija atsūtījis dažas bildes no pāris saitiem kuras publicēju šodien, lai gan tās neattiecas uz 1. aprīli.

Sāksim ar www.ltv.lv saitu. Šajā bildē ir redzami divi dažādi skati, kas ir redzami ar diviem dažādiem pārlūkiem. Augšējā daļā mēs redzam banerīti, ko mums rāda Internet Explorer pārlūks un tieši zem tā var redzēt iztrūkstošu bildi, ko rāda Netscape. Vēl nevajag satraukties un bļaut, ka Netscape sux, jo tieši šādās lapās arī parādās Netscape spēks, jo šis pārlūks daudzos gadījumos parāda to, ko IE pats pielabo. Šajā gadījumā bildes nav ievietotas atbilstoši standartiem, jo nosaukumā ir atstarpe, kas nav aizvietota ar %20, kas atbilstu w3 noteiktam standartam. Bildes apakšējā daļā ir iezīmēta tā vieta, kur nosaukumā ir atstarpe jeb tukšums, kas būtu jāaizvieto ar speciālo simbolu.

LTV

Nākošais saits ir www.muzikas-video.lv. Šajā saitā tiek apspiesti kā minimums visi Netscpape lietotāji, jo viņiem tiek liegta iespēja ievietot komentārus. Diemžēl man pašam neizdevās apskatīties šo gara darbu, jo ar izslēgtu JavaScripts šajā freimu lapā man tā arī neizdevās ieiet. Tā kā nāksies iztikt bez komentāriem un aplūkot tikai bildi.

muzikas-video.lv

3 thoughts on “1 aprīļa gļuki un ne tikai

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *