Microsoft izstrādātāji strādā pie bilžu bāzētām parolēm

Bija tāda filma Johnny Mnemonic tajā tālajā 1995 gadā. Ja nemaldos, tad šajā filmā galvenais varonis pārnēsāja informāciju konteinerī, kas atradās viņa smadzeņu podā. Lai piekļūtu pie šīs informācijas bija nepieciešama parole un tā nebija vis tekstuāla, bet gan grafiska. Precīzāk – tās bija noteiktā secībā sakārtotas bildes. Nu vai kaut kas tādā stilā.
Tad lūk Microsoft darboņi laikam ir safanojušies par šāda veida aizsardzību, ka izstrādā jaunu sistēmu, kas balstīsies uz bilžu bāzētām parolēm. Lietotājam tiek piedāvātas vairākas bildes, uzklikšķinot konkrētās vietās attiecīgie pikseļi tiek konvertēti uz skaitļiem un saglabāti datorā. Lai ievadītu pareizu paroli ir jāuzklikšķina uz bildēm pareizā secībā un noteiktajās vietās kā tas notika pirmajā reizē.
Galvenā doma šādas tehnoloģijas ieviešanā balstās uz faktu, ka simboliskās paroles ir ļoti vājas, jo cilvēki visbiežāk parolēm izvēlas vienkāršus vārdus vai frāzes kuras ir viegli uzlauzt.
Sīkāk Reuters
Nedaudz cits viedoklis ir aprakstīts šeit newsfactor.com.

One thought on “Microsoft izstrādātāji strādā pie bilžu bāzētām parolēm

  1. Guru

    Domaaju , ka arii shiis paroles vareetu izraadiities vaajas. Juuzeriishi taapat jau skaidrs , kaadas bildes izveeleesies un attieciigaas vietas, kur klikaat arii ir paredzamas. Un snifoshanai arii visi celji valjaa, monitoram taksh virsuu negulsies
    Buutu labaak bugus paizkjeerushi. Bet nu jauki, ka tiek piedaavaata alternatiiva jau apnikushajaam ****** Lauzties iekshaa vismaz buus jaukaak.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *