Meklētāju cenzūra

Palasījos ziņas portālos un uzskrēju uz šīs te iekš compulenta.ru par to, ka Google.com ir nobanojuši šo adresi xenu.net, jo saita īpašnieki ir mākslīgi cēluši tā reitingu meklētājā.
Es tādos gadījumos parasti saku: “tā viņiem visiem spameriem arī vajag” 🙂
Lai gan es neesmu spamojis meklētājos, tomēr mans saits arī ir nobanots. Ne jau google.com, bet tepat vietējie mAistari ir pacentušies. Slavenie darboņi no internet.lv un tiem pievienojušies arī dex.lv. Šajos meklētājos saitu pods.lv nevar atrast. Var atrast ļoti daudzas norādes no citiem saitiem, bet pašu saitu nea. Tā viņiem arī vajag…

5 thoughts on “Meklētāju cenzūra

  1. Dizz

    Vecas ziņas. [xenu.net] ir back Googlā kā [#4] ieraksts. Un iemesls, kāpēc xenu.net sākumā tika izcenzēts nav vis spamošana, bet tas, ka Google saņēmis no scientologiem sūdzību par copyright pārkāpumiem saskaņā ar bēdīgi slaveno Digital Millennium Copyright Act. xenu.net kritizē scientologu baznīcu, un šamie visiem spēkiem protams cīnās pretī. Vairāk par šo sāgu var palasīt [šeit]

    Atbildēt
  2. JarX

    mde… taaaaaaads sviesc! Ja par DMCA paarkaapumiem bannotu saitus tad google mekleetaajaa driiz vairs nebuutu ko mekleet!
    SUXXX!
    Bet internet.lv un dex.lv = sux

    Atbildēt
  3. Dizz

    :Pow
    > Pirmoreiz dzirdu par taadiem liikiem mekleetaajiem
    Cik zinu, visi lielie meklētāji ir līki. Vai nu ekonomisku apsvērumu dēļ, vai aiz bailēem no tiesu procesiem par copyright pārkāpumiem. Saskaņā ar DMCA, mājaslapa nav atbildīga par copyright pārkāpumu, ja tā aši noņem materiālu (vai linku uz tādu materiālu), uz ko norādījis copyright īpašnieks. Īstais sviests ir tāds, ka nevar nemaz zināt, vai tiešām noticis copyright pārkāpums (to var noteikt tikai tiesa), bet search engini drošības dēļ tomēr novāc tos linkus.
    >Who cares anyway.. Principā varētu taču satraukties, ja zini, ka search engini tev iebaro sagrozītu informāciju

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *