Datoru cenas pirms 12 gadiem

Nenoturējos un nolēmu nopublicēt datoru cenas 1990.gadā.
Es toreiz vēl laikam tikai ar bekaškām biju spēlējies. Ā, laikam arī ar 286 jau biju ņēmies un kaut kādiem tur kompīšiem ar monohromiem monitoriem arī.
Bet nu cenas jaukas.
Dreef iesūtīja no uteņa listes.
Teiksim spēcīgākais procesors:
CPR-387-20 !>?@>F5AA>@ 80387, 20 MHz $1092.00
Elītais saraksts ir apskatāms šeit.

9 thoughts on “Datoru cenas pirms 12 gadiem

  1. Wiseguy

    Nja, tak manu kompi ap to laiku varēja pārdot CIP par pāris ļimoniem.:))) Nē nu tik traki nau, gan jau, ka viņiem ap to laiku bija kas krietni niknāks par manu low-end sistēmu, bet nu kādam bagātam ierindas cilvēkam gan varētu par ļimonu iegrūst, plus spēles par pāris štukām katru. Ā, un vēl OS, jo tad takš neviens OS nesaprata, ka atmiņu var mērīt megabaitos, nevis kilobaitos. Aizšaujiet man kāds laika māšīnu, apsolu, ka uzsaukšu pusRīgai alu. A moška arī visai Rīgai.:)))

    Atbildēt
  2. JG

    Nu šitās cenas gan nebūtu ņemamas par kaut kādu atskaites punktu. Rietumos tās mantiņas tik daudz nemaksāja tajā laikā. Šitās ir ar vismaz 100% spekulatīvo uzcenojumu. Toreiz te datori bija eksotika un tāpēc arī tādas cenas.

    Atbildēt
  3. Maiklz

    Gadu vai divus pirms šī ceņņika publicēšanas (gads 1988. vai 1999.) mans fāters atveda no austrijas Intel 8088, 2x 360kb floppynet, bez cietaa diska ar CGA monitoru, 640kb RAM un 9 adatu printeri paardeva par 150 algaam, ko sanjemtu sheit straadaajot. Piedevaam kompis jau 1/2 gadu bija lietots.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *