Gribi dabūt miljonus no Nigērijas onkuļa mantojuma?

Šāda veida piedāvājumi par starpniecību mantojuma kārtošanā un % iegūšanu ir iekrituši ik pa laikam arī manā e-pasta kastītē. Teksti ir visdažādākie un iemesli arī, bet doma viena un tā pati. Tēma ir jau daudzās vietās apspriesta un iztirzāta.
Bet joprojām atrodas cilvēki, kas uzķeras. Starp citu no visai ticamiem avotiem man ienāca ziņas, ka atrodas cilvēki pārsvarā gan vecāka gada gājuma, kas pārskaita lielas naudiņas šādiem mahenātoriem un sliktākais ir tas, ka banku darbinieki neko nevar iesākt, lai apturētu šos cilvēkus.
Bet nu labi lasiet tekstu, ko iesūtīja ezis2.

Čau! Iemācījos šodien jaunu angļu vārdu, un pie tam vēl no slenga sērijas. Tas pat nav atrodams Tildes vārdnīcā! ‘Scam’. The American Heritage® Dictionary of the English Language(http://www.bartleby.com/61/90/S0119000.html) saka: A fraudulent business scheme; a swindle. Tātad, krāpšana.

Cik reižu nav gadījies dzirdēt par dīvainām vēstulēm no Nigērijas ar piedāvājumu pārskaitīt dažus milj.$ jūsu kontā, kā arī pašam saņemt tādas vienreiz pa snail meilu pirms gadiem 5, gan pavisam nesen pa e-mail. Kam tad negribas iegūt money par neko, saka, tā ir naudas atmazgāšana utt. Protams, 30% kaut kā bišku par daudz, un kāpēc viņi piesienās parastiem pilsoņiem?
Nu bet, kāpēc lai nepamēģina, no email sarakstes taču nekas ļauns nevar jau iestāties, gadījās runāt par šo tēmu ar vienu bijušo kolēģi, kura sarakstījās ar jamiem kādu pusgadu, cerībā tikt pie $$$…:)

Un tā, sarakste tika iesākta. Bet pirms pāris stundām beidzot atradu laiku tam, ko vajadzēja (un gribējās) izdarīt jau ļooooti sen. Atveru google un pameklēju par šo tēmu (+nigeria +money +bank + transfer +government). Jautrības var sākties!
:))Paņēmu stringu no pirmā viņu meila, un pameklēju pēc tā. Jāsaka, nebiju īpaši izbrīnīts, ka tas teksts tika atrasts,
precīzi līdz pēdējam vārdam. Protams, mani interesēja, kā tas notiek. Īsumā, sarakstes gaitas kādā posmā, aizbildinoties ar grūtībām, viņi prasa pārskaitīt nelielas (salīdzinoši) summas dažādiem mērķiem, kā piemēram dokumentu autorizācijai, ieredņu uzpirkšanai utt. Esot bijuši smagāki gadījumi (death). Bet man pietika ar to, ka atradu visus šos tekstus, t.s. arī savu pēdējo, vārdu vārdā, ar aprakstiem kas notika tālāk. Protams, ka jau nekādā gadījumā netaisījos kaut ko vēl maksāt (simply because i haven’t so much money), bet velti iztērētais laiks un tukšas cerības (tipa no pasaciņas par Buratino) arī kaut ko maksā!!!

Un tagad linki:
http://www.crimes-of-persuasion.com/Crimes/Business/nigerian.htm
http://www.ivan.co.nz/nigerianScam.htm
http://home.rica.net/alphae/419coal/

Starp citu, viņi īpaši neslēpjas, piemēram mans ‘partneris’ izmanto .ng lielākā ISP dial-up pakalpojumus, kā varēja secināt no viņa ip adreses.

A, un vēl personīgi redzēju cilvēku, kas pirms pāris mēnešiem saņēma piedāvājumu braukt uz Senegalu atmazgāt zīmodziņus no US$ banknotēm.

Vēl, pirmajā no šīm lapām ievietota interesanta vēstulīte, kas sākas ar sveicienu YOU A**HOLE, saistībā ar šo te Nigērijas biznesu un rasisma problēmām, gana uzjautrinoša un pamācoša.

Un netērējiet velti savu laiku, kā piemēram es, rakstot šo spamu.

Visu cieņu,
ezis2

3 thoughts on “Gribi dabūt miljonus no Nigērijas onkuļa mantojuma?

  1. Maiklz

    Mūsu ciemā bij līdzīgs gadījums.. Sieva mana, kas ierakstījusies dažādos tūrisma saitos, lai saņemtu spamu (ibo taisamies kur aizšaut), saņem jau krietni ticamāku paziņojumu no kādas tūrisma firmas. Iekāpostojiet 600$ šodien, tad 3-9 mēnešu laikā no iekāpostošanas brīža varēsiet saņemt kruīza braucienus par 600+1100 bekiem. Skaisti tomēr par 600$ aizbraukt tālu, tālu un atpūsties karaliskā numurā. Tad nu aizgāja tik tāļu, ka šie pat piezvanīja uz sievas tel. (darba, kas bija uzrādīts signaturē) un sak’ ka offērs tūlīt beigsies. Lai pasteidzas. Tad nu sieva lūdz mani izvērtēt, iespējams tiešām šāds offēris ir reāls. Kompānija saucas special-t-travel. Es kā ierindas I-neta lietotājs aizgāju uz google un ierakstīju nosaukumiņu lodziņā. Ko es ieraudzīju, varat paskatīties paši.
    Links uz google rezultātu

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *