Krievijā, lai pieslēgtos pie interneta būs jāreģistrējas milicijā?

Pāris dienas atpakaļ es dzirdēju kaut ko apsurdu par to, ka turpmāk, lai pieslēgtos pie interneta Krievijā būs nepieciešams reģistrēties attiecīgajā milicijas nodaļā. Jāatzīst, ka zinot Krieviju un valdību, kas šobrīd ir pie varas tas nebūtu nekas īpašs. Šodien lasu Krievijas portālos rakstus par šo pašu lietu Internet.ru un Compulenta.ru. Kā izrādās vienā preses izdevumā “Novije izvestija” ir nopublicēts raksts par to ka Krievijas specdienesti grib kontrolēt virtuālo pasauli. Īsti nav skaidrs, kam bija izdevīgi šādi *jociņi*, bet nav jau nekur teikts, ka tā nav taisnība, lai gan it kā oficiālie valdības pārstāvji to noliedz.
Savukārt, ja palasa to, kas bija rakstīts iepriekš, sakarā ar masu mēdiju mājas lapām internetā, mēs redzam ļoti jaukus noteikumus, kas paredz kā tām būtu jāizskatās pēc 1. jūlija Internet.ru par masu mēdijiem. Tagad visiem elektroniskiem masu mēdijiem savas interneta mājas lapas būs jāveido pēc viena standarta un pirmajā lapā būs jāievieto visa informācija par izdevumu, autoriem … utt.
Sākumā aizvēra TV6 tagad lēnītēm aizvērs mutes masu mēdijiem internetā… Krievija sāk palikt pārāk bīstama…

4 thoughts on “Krievijā, lai pieslēgtos pie interneta būs jāreģistrējas milicijā?

  1. Storms

    Shii nav pirmaa reize kad Krievijas specdienesti censhas paarnjemt savaa kontrolee tiiklu. Shaadi meegjinaajumi jau ir bijushi arii agraak, piekam daudz absurdiskaaki. Tur ir nonaakushi liidz taadam absudam ka pat nedriikst lietot taadus kriptograafijas algoritmus kurus FSB nespeetu atkodeet, njemot veeraa valsts finansiaalo staavokli FSB neko nopietnu atkodeet nespeej… Bija arii meegjinaajums piespiest ISP visu trafiku dziit caur valdiibas “melno kasti”, kad tas dazhaadu iemeslu deelj nenotika tad tika pieprasiits pieeja pie ISP LOGiem vai kurnutur veel, ka tikai guutu peec iespeejas lielaaku kontroli paar datu pluusmu. Zheel protams ka vienas valsts autoritatiivaa valdiiba censhas pakljaut savai varai visdemokraatiskaako no komunikaaciju liidzekljiem – internetu. DIemzheel shaadi precedenti ir noveeroti arii agraak, dazhaas Aazijas valstiis internets vispaar ir aizliegts.
    P.S. – Par faktu precizitaati negalvoju – rakstu no RAM.

    Atbildēt
  2. misc

    Nezinu vai tas ir kas jauns, tachu es te vienriz dzirdeeju, ka krievijaa nemaz nevar atveert jaunu isp kantori ja tev nav apratuura kas veic visa trafika logoshanu 😉

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *