Capcella – miniatūrs linux serveris

Capcella Šodien izlasīju, ka kompānija Vertexlink gatavojas piedāvāt miniatūru Linux serveri Capcella.
Servera izmēri ir (100E120E30 milimetri), kas pieļauj to novietot uz delnas. Iekārta strādā ar protokolu PPPoE, uztur sistēmu pakešu filtrācijai un IP maršrutizatora (rūtera) funkcijas. Tirgū tiks piedāvāts produkts ar jau nokonfigurētiem Web/ftp/DHCP serveriem.

Serverī tiek izmantots procesors NEC VR4131 200 Mhz, 32mb operatīvā un 16 mb Flash ROM atmiņa. Tīkls tiek nodrošināts ar diviem Ethernet 100Base-TX portiem, kā arī ar PC104-Plus slotu.

Tas ir ideāls variants mājas serverim. Pieņemsim, ka Lattelekom un ar to saistītie cilvēki nokārto visas lietas un tagad nauda ir sadalīta savā starpā un beidzot var piedāvāt klientiem attiecīgu servisu, tad mums parādās normāls DSL pakalpojums. Šo mazo kastīti pieliekam blakus pie sava DSL modema un iespraužam tajā vienu tīkla vadu uz DSL, bet otru vadu uz savu datoru, kā rezultātā iegūstam uzreiz vairākas lietas.
1. Savs Web serverītis.
2. Savs FTP serverītis.
3. Iebūvētais DHCP serveris nodrošina vietējo tīklu piešķirot pieslēgtam datoram savu IP adresi. Princips tieši tāds pats kā šobrīd ar Mājas DSL, kad adreses mēs iegūstam ieslēdzot datoru.
4. Maršrutizatoru (tautā sauktu par rūteri) un pakešu filtru jeb citiem vārdiem sakot ugunssienu, kas līkās paketes sūtīs podā un *aizsargās* vietējā tīkla lietotājus no ārpasaules.
Izslēdzam datoru, bet serveris turpina strādāt…
Pie tam tas viss maksā tikai $341.

Capcella

Avots: Compulenta.ru

7 thoughts on “Capcella – miniatūrs linux serveris

  1. Smoll

    Me mazliet nedadzen 🙁 Vai nu es kauko nesaprotu vai nu nava mineeta vieta un daudzums kur un ko es uz jamaa servera varu uzlikt. Nu tjipa HDD?

    Atbildēt
  2. coolynx

    Man nez kāpēc šķiet, ka tur nemaz nav HDD, lai gan japāņu valodu nepieprotu, tomēr neko līdzīgu cietajam diskam neatradu. Iespējams, ka tas viss ir sabāzts iekš Flash ROM atmiņas un tādā gadījumā, lai būtu ftp un web serveris nāksies palaist iekšējo kasti uz kuras būs cietais disks. Šī kastīte kalpo tikai kā redirekts…

    Atbildēt
  3. ZBH

    Atkal tie japaan sabaazus zieptraukaa pas vell, tikai, kaa vienmeer, cens nenormaal kozs. Buut labaak bez tiem ftp, www un dhcp servisiem (aizdoms, ka par to Linux versij arii nenormaal peso nokaas), bet leetaaks. Zem 100Ls.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *