Kapēc mani māna Alberts.lv?

Aizgāju uz mārketinga un reklāmas vortālu Alberts un ieraudzīju šo bildi.

Alberts.lv

Gāju gan es nevis ar Internet Explorer, bet gan ar K-Meleon…

Iegāju ar Internet Explorer šajā saitā pēc tam iekopēju adresi gan pēdējā Mozilla, kas ir pamatā jaunajam Netscape, gan arī tajā pašā K-Meleon, kas ar griežas uz tā paša dzinēja un VISS IET! Tā kā šis webmeistars būs tā kārtīgi samelojis, jo saitu var mierīgi pārlūkot ar pārlūkiem, kas ir balstīti uz Gecko dzinēja.
Lūk tam ir piemērs:

Kauns un negods! Jautāsiet kāpēc es tā daru? Ļoti vienkārši – cilvēki sēž uz operas, mozillas un netscape tajos pašos linuxos kā arī MacOS. Lai gan uz MacOS ir kaut kāds Internet Explorer, bet neesmu pārliecināts, ka visos tas ir. Nu lūk iedomājieties mārketinga kompāniju, kas atgrūž biezos klientus, kas sēž uz Macintoša? Iecirti zivī? Tagad fiksi iebrienam kādā saitā, kas tirgo makintošus un pēc tam dažādībai ielūram citā saitā, kur tirgo pīšļus. Salīdzinam cenas un padomājam ar galvu. Kurš klients ir biezāks?
Iespējams, ka es ne to cirvi paņēmu zivju skaldīšanai… 🙂

16 thoughts on “Kapēc mani māna Alberts.lv?

  1. darkmood

    nukaa, puiss uzcirta lapu zem MS Fr0ntPiss 4.0, un peectam drusku sabijaas apstoties to zem netskeipa. un taakaa zem citiem browseriem neiet puiss noleema upureet 10% klientu aksesu sava slinkuma peec.

    Atbildēt
  2. MZM

    Es lietoju N 6.2 un neko mainiit netaisos. Ja kada lapa neiet – jo sliktaak iiipashniekam – taa var zaudeet klientus + es NOTEIKTI ietiekshu to NEAPMEKLEET saviem pazinjaam.

    Atbildēt
  3. coolynx

    Vēl aizmirsu pierakstīt, ka ir korporatīvie klienti, kas sēž vēl uz veciem Netscape 4.x, ko es neatļaušos nosaukt par pārlūkiem, bet sēž. Tajā pašā “Diena” arī cilvēki sēž uz Netscape…

    Atbildēt
  4. Jar-Jar

    Es gan ar savu IE 6.* visur tieku un mani viss apmierina un karo4e man pohuj par laamaam ar kaukaadiem kreisajiem browseriem….

    Atbildēt
  5. Acuda

    hehe.. Jar-Jar: “Es gan ar savu IE 6.* visur tieku un mani viss apmierina un karo4e man pohuj par laamaam ar kaukaadiem kreisajiem browseriem….”
    nonjem savas MS klapes.. 😉
    lietoju Operu 6 un viss bumbaas, DAUDZ vairaak reaalu fiichu, konfiguraacijas un tml. daudz maaak bugu un jo veel mazaak security bugu.
    par to albertu.. vienreiz biju iekliidis tur ar operu, pasmeejos par to zivju cirvi un aizgaaju. (vareeju jau protams uzlikt lai Opera identificeejas ka M$ux browseris bet principa peec, nah)

    Atbildēt
  6. Jar-Jar

    DAUDZ vairaak reaalu fiichu, konfiguraacijas un tml. daudz maaak bugu un jo veel mazaak security bugu.
    Nosauc taas daudzaas fiichas luudzu? Un kaadi ir ieksh IE BUGi? Es zinu par dauzhiem security exploitiem, bet arii pareizi nokonfigureejot IE un noupdeitojot WIN svariigaagie no tiem caurumiem tik aizlaapiiti!

    Atbildēt
  7. Budzis

    Ne pashas noziimiigaakaas Operai, bet taadas ,kas padara dziivi patiikamaaku: – bildiishu “noniideeshana” ar vienu pogas spiedienu – multilogi – nu baigi atvieglo iistaa loga atveershanu, ja tev atveertas padsmit aplikaacijas
    Un tas bez lizshanas laaciitim veederaa, bet tikai izmantojot to kas redzams uzreiz uz ekraana 🙂

    Atbildēt
  8. Gremlins

    NU nezinu, man draudzenei darba ir Mac un viss ierule. Man pat liekas ka vini ir vinu korporotivie klienti, varbut tapec ierule 🙂

    Atbildēt
  9. coolynx

    Janchik: apskaties source shai lapai, kas ir autors 🙂
    Uzreiz atziistos, ka taa ir manis veidota lapa pirms diviem gadiem, kad veel nebija IE5.5 kur nu veel IE6.0 un tas bija mans pirmais nopietnais paarbaudiijums darbaa ar JavaScripts + Perl. 🙂
    Diemzheel shis saits izskataas taa kaa tas tika toreiz izveidots un tur nav izmainju. Kopsh taa briizha esmu nedaudz progreseejis … vismaz man taa shkjiet 🙂
    Tur gan ir sabaaztas dazhaadas feechas, lai aizsargaatu sho lapu no neveelamiem cieminjiem ar toreiz liikiem veciem paarluukiem, kas neatbalsta shos specifiskos JavaScripts, jo citu tehnologjiju nebija iespeejams izmantot taa kaa es neko citu nezinaaju, bet eest gribeejaas. :)))

    Atbildēt
  10. Janchik

    Nebiju nemaz tevi CooLunX tur pamaniijis, bet nu kad tur iegaaju, tad bishku reeciigi tas likaas. Vispaar stulba situaacija, kad tavs(jebkura) vaards tiek mineets lietaas, kas jau ir novecojushas un vairs nefunkcionee taa kaa iecereets saakumaa.

    Atbildēt
  11. coolynx

    Janchik: naakoshreiz buushu gudraaks un nebaaziishu savu parakstu lapaas 🙂
    Bet vispaar diivaini kapeec IE5.5 teiksim to joku nenjem pretii, jo tur ir izmantots noscript tags, kam principaa vajadzeetu darboties tikai gadiijumaa ja nav iesleegts JavaScript atbalsts. Taa principaa tas saits pat uz Operas visu dara. Buus jaapalasa dokumentaacija …

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *