IE Booster 1.2 palīgs webmeistariem

IE Booster Ir iznākusi jauna versija programmiņai IE Booster, kas galvenokārt paredzēta webmeistariem, lai būtu ērtāk veidot un testēt mājas lapas. Programma pievieno pie izvēlnes pāris papildus iespējas. Tas attiecas uz to izvēlni, kas parādās noklikšķinot uz peles labā taustiņa iekš Internet Explorer 5.x vai 6.x.

IE Booster Menu Webmeistariem veidojot mājas lapas ir jādomā par dažādiem lietotājiem, kuri sēž attiecīgi arī pie dažādām kastītēm. Vienam teiksim ir vājāka tā kastīte, ko sauc par datoru citam jaudīgāka. Tas pats ir arī ar monitoriem. Ja cilvēks var atļauties un vēlas strādāt ar izšķirtspēju 1024×768, tad viņš to dara, ja nē, tad neko. Ir cilvēki, kam patīk sēdēt pie 800×600 vai 1600×1280. Dažreiz arī nepaveicās un sanāk mocīties pie 640×480. Tas gan notiek arī, tad, ja teiksim ir tikko uzlikta teiksim Windows NT instalācija un nav videokartei attiecīgu draiveru. Tātad problēma ir apzināta un tagad atgriežamies pie webmeistariem, kas veido mājas lapas. Labais tonis skaitās, ja izveidotā mājas lapa ir apskatāma uz gandrīz visām izšķirstpējām sākot no 640×480, lai gan šobrīd šis standarts jau diezgan sen kā ir pacelts uz 800×600. Pods arī ir domāts lietotājiem, kas vēro visu notiekošo ar mazāko izšķirtspēju 800×600…

Principā šādu programmiņu, kas piedāvātu izmainīt loga izšķirtspēju jau biju meklējis kādu laiku un pat atradu. Vienīgi tā nebija instalējama. Tad man radās doma pašam izveidot šādu instalējamu programmiņu, kas izdarītu visas lietas, bet tā arī neizveidoju pagaidām. Tā nu šodien uzskrēju uz šo IE Booster. Programma veidota uz to pašu principu, kad reāli reģistros ir ierakstītas šīs izvēlnes un noklikšķinot uz attiecīgā nosaukuma pārlūks griežas pie html faila, kas satur JavaScriptu un tas attiecīgi arī nomaina pārlūka loga izmērus. Pārējās šajā konkrētajā programmā IE Booster piedāvātās iespējas arī balstās uz JavaScripts.
Ja godīgi, tad man ne pārāk patika šī programma. Doma laba, bet izpildījums galīgi garām. Vismaz varēs smelties idejas 🙂
IE Booster 1.2 350Kb (freeware)
paessler.com Izgatavotāja saits

2 thoughts on “IE Booster 1.2 palīgs webmeistariem

  1. Janchik

    Nu programmiņa, ar ko mainīt logu izmērus jau ir pasen pieejama – saucās Browser Sizer. Tagad gan viņa ir gan pārtapusi par Browser Master un nav freeware, bet tā jau mūsdienās vairs nav problēma.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *