Salāpīsim Windows XP ar tautas līdzekļiem

Droši vien, ka visi atceras ziņu par bīstamo caurumu iekš Windows XP, ko izraisīja UPnP arhīvā 21.12.2001. Speciālisti raksta, ka Micro$oft ar visiem saviem ielāpiem tā arī nav salāpījusi šo caurumu, ko izraisīja Universal Plug and Play serviss, kas principā vēl reāli nav nepieciešams, jo vienkārši nav tādas iekārtas, ko ar to varētu pieslēgt. Lai gan caurums nav salāpīts, tomēr Micro$oft turpina lielīties ar uzlabojumiem Windows XP kernelī jeb kodolā XP Kernel.
Un tagad jau kā tradīcija tiks pieminēts Steve ar savu saitu grc.com. Steve kārtējo reizi ir pacenties uz izveidojis ielāpu, kas atslēgs šo UPnP servisa atbalstu. Smieklīgākais ir tas, ka šis ielāps aizņem tikai 22 kilobaitus un izdara to, ko nespēja vai varbūt negribēja salāpīt Micro$oft ar savu ielāpu.
UnPnP.exe 22Kb lasīt sīkāk par šo ielāpu UnPlug n’ Pray.

Starp citu dažādības pēc var aiziet uz grc.com un pārbaudīt vai jūsu datora porti ir aizvērti. Tas neattiecas uz šo caurumu, bet gan uz datora aizsardzību kā tādu NanoProbes. Ja nu gadījumā kāds ports ir palicis vaļā jeb angliski “open”, tad laikam derētu uzlikt kādu ugunssienu. Es pats lietoju Outpost un sēžu “Stealth” režīmā, t.i. dators neatbild uz *līkiem* pieprasījumiem un ir *it kā* neredzams skanēt gribētājiem. 🙂

One thought on “Salāpīsim Windows XP ar tautas līdzekļiem

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *