Hakojam bezvadu tīklus

Par to, ka Latvijā var uzhakot radiolinkus jau biju dzirdējis agrāk, jo baumu līmenī bija stāstīts, ka kāds šādā veidā lieto internetu na *haļavu*. Noticēju, kad parunāju ar cilvēkiem, kas strādā ar šīm lietām un reāli apstiprināja kā arī pastāstīja kā tas notiek un, ka principā vienīgais šķērslis ir gribēšana nedaudz naudas tehnikas iegādei un arī radiolinku access pointu esamība tuvākajā apkārtnē. Bet nu pie lietas.
Protams, variet man neticēt, bet palasot, ko raksta speciālisti iespējams, ka domas mainīsies.
Firmas “Better Access Labs” direktors Jan Guldentops nodemonstrēja cik maz ir nepieciešams pilnai hakera laimei. Par summu līdz £ 1 200 (lielbritānijas mārciņas) var savākt hakera komplektu ar kuru var ielauzties bezvadu tīklos. Viss nepieciešamais aprobežojas ar nieka vecu piezīmjdatoru, antēnu, GPS (globālās pozicionēšanas sistēma), barošanas bloka un arī programmatūras, kas to visu kustinātu. Pavadot divas nedēļas Beļģijā un braukājot apkārt meklēdams atvērtus bezvadu tīklus tika atrasti 263 reāli upuri un pie 85% no tiem varēja pieslēgties uzreiz. Upuri bija banku tīkli, policijas iecirkņi kā arī lielākā Beļģijas alus darītava. Arī hakeriem garšo alus 😉
Domāju, ka Latvijā viņiem vairāk paveiktos ar pieslēgšanos. Hmm un kāpēc es neesmu hakeris? Jautri tak…
Vnunet.com

3 thoughts on “Hakojam bezvadu tīklus

  1. Andris

    Pašlaik Latvijā ir maz ticams ka notiksies šāda veida hakerēšana jo cik zinu iekārtas kuras izmanto 802.11b protokolu vel ir gaužam maz.Un radiolinkiem ko īzmanto Latvijā ir pavisam cits datu pāraides protokols.

    Atbildēt
  2. Pow

    Andri,
    Ko tu ar to domaaji? Viss kas ir jaaspeej izdariit – noskaneet radio eeteru. To var ljoti labi izdariit ar karteem, kas baazeetas uz Prism II chipseta. Piemeeram Samsung kartes.
    Taalaak vienkaarshaakais ko vareetu dariit ir paskatiities kaads ir SID, paskatiities kaadas MAC adreses figuree sietaa pagaidiit kad kaada diskonekteejas, nomainiit sev MAC uz taadu un konekteeties klaat pie accesspointa.
    Savukaart WEP jau sen ir panjemts. Kautkaads students sev kursa darbu (ja pareizi atceros) par to uzrakstiija 🙂

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *