Latvijā vairs nebūs IRCnet servera :(

Šķiet, ka jaunie drošības pasākumi, kas tika ieviesti nav līdzējuši aizsargāt irc.telia.lv no DDoS uzbrukumiem un pēc pēdējiem ziņojumiem no servera administratora serveris vairs nebūs IRCnet’ā :((((
Lielas jēgas no vietējiem āžu čatiem nav, ja reiz nevar tikt IRCnet’ā. Ļoti bēdīga ziņa …

[wanderer-] We are sorry to inform that due to heavy repetitious DoS attacks Telia Latvija is gonna discontinue supporting IRCnet client server, although we are looking for creation of a new Latvian IRC network to serve you, who has been remain loyal to our service. If you still want to meet friends from IRCnet, type /server irc.estpak.ee now.

[wanderer-] You will be informed shortly on www.delfi.lv,
www.cietnis.lv, www.times.lv if we’ll set up any new Latvian IRCnet client servers.

[wanderer-] Thank you for being with us.. it was a nice time, full of fun.

19 thoughts on “Latvijā vairs nebūs IRCnet servera :(

  1. Pow

    Smiekliigi protams. A kas vainiigs pie DDoS nav zinaams? Kaukaadi liikie .pl kexi?
    Nezvai kaadam vajag IRC serveri kas nav IrcNETaa. Ar ko ta jamais buus labaaks par kaukaadu aazju chatu? Vinsh pat buus sliktaaks, jo tur nebuus visaadu kuulo chanservu utt. Bonuss protams, ka nebuus liiko tiinju un leimo ircopu (esmu dzirdeejis ka aazju ircopi taadi pashi aazji vien esot 🙂
    YMMV

    Atbildēt
  2. ShkelmiZ

    jautriiba turpinaas. tagad irc.telia.lv ir ieviesti servisi – ar neko neatshkjirsies no aazhu chata. freeride, mees naakam…

    Atbildēt
  3. marrtins

    nu ko? tu veel nejuti? tuuliit jutiisi, jo aaaaaaziet aaaaaaziet aaaaaaziet… o jaa, par veel vienu conference room vairaak.

    Atbildēt
  4. mazafakaa

    Yeah! Nu, kas ir IRCisti – sakojat? Runāt, cik IRCs ir coolaaks par visaadiem chatiem gudri. A tagad galva smiltiis un uz beedaam alus. Pizdec IRCam – kaadi useri, taads liktenis. Vispaar tas serviss ir savu atkalpojis, taapat kaa Gopheris. RIP!

    Atbildēt
  5. coolynx

    IRCnet rullēja tieši ar to, ka tur bija sakarīga tauta ne tikai no .lv, bet arī bija kontakts ar tādiem pašiem no ārpasaules. Tagad dēļ dažiem tīņiem, kas to visu savārīja būs jākuļ sviest kaut kādā sviestainā čatā. irc.telia.lv jau liek visrū visus chata pribambasus un varēs reģistrēt savu nickname utt. karoče sux

    Atbildēt
  6. coolynx

    IRCnet rullēja tieši ar to, ka tur bija sakarīga tauta ne tikai no .lv, bet arī bija kontakts ar tādiem pašiem no ārpasaules. Tagad dēļ dažiem tīņiem, kas to visu savārīja būs jākuļ sviest kaut kādā sviestainā čatā. irc.telia.lv jau liek visrū visus chata pribambasus un varēs reģistrēt savu nickname utt. karoče sux

    Atbildēt
  7. mazafakaa

    Nu nevar tik resursu prasiigu aplikaaciju uztureet taapat vien nahaljavu – sak, tauta atceresies. Suudu atcereesies – apdirsiis, kad aizklapees cie. Gribiet sev serveri – peerciet kanaalus, liekiet virsuu, administreejiet, uzturiet. Apriebusies jau shitaa chiiksteeshana – man hostingu par velti, man veel MySQL klaat vajag, un veel 10 Gb warez movie exchange saitam nodereetu, par briivu protams. Tad veel pashi saliek Adbusterus un visaadus pribambasus pret baneriem un priecaajas. Loceklis dibenaa – redz kas no taa visa beigaas iznaak!

    Atbildēt
  8. Stupicz

    Nja… arii no komentaariem var saprast, kas no kura chat servera naak. Ar pirkstu neraadiisim. Itkaa esot nepieklaajiigi. coolynx aizmirsa piebilst, ka tomeer kautkaads IRCNet serveris LAtvijaa buus (kautkad, ja ne tuvaakajaa naakotnee, tad vismaz peec paaris meeneshiem). Taa domaa telias servera administratori. Tiesa atkal paliek jautaajums, kas to visu organizee.

    Atbildēt
  9. yeah

    iisteniibaa jau tas reeali sako ka tieshi latvijaa nau irc servera, bet gan jau tomeer viss ar laiku notixies, un tauta paarorienteesies uz citiem servahiem, un irc rulzz 4ver! :))

    Atbildēt
  10. coolynx

    Principā IRCnetā sēž pārāk daudz spēcīgu speciālistu kā arī starpt tiem ir ietekmīgi cilvēki, kas varētu pacelt jaunu ircnet serveri. Vienīgi viss atduras pret naudu. Ja teiksim Delfiem neizturēja links un tagad diemžēl arī Telia atrāvās no f(*^#%@$* flooderiem, tad vienīgais, kas vēl kaut ko varētu izdarīt ir mūsu mīļais Telekoms. Es domāju, ka gan wanderers, gan arī citi gribētu atpakaļ Latvijas IRCnet serveri… Vēl viens āžu čats nevienam nav vajadzīgs, ja kāds ļoti gribētu ārdīties, tad noteikti ietu uz chat.delfi.lv un gāaaaazētu uz nebēdu. Nja sviestaini nedēļa sākās…

    Atbildēt
  11. Storms

    Obidno odnako… Bet man ir ideja, iespeejams ka ne paaraak taisna un savaadaak pareiza, bet taa ir labaaka nekaa sakot kaa taadiem turkiem: 1. Galvenaa probleema ir ieksh taa ka serveris rij resursus. Logjiski ka irc.telia.lv ilgi netureeja – uz taa seedeeja tikpat kaa viss .lv un visu sho duburdu centaas noganiit paaris “peramie zeeni” IRCopi. 2. Probleema linkos.
    Ideja kaa maaja: 1. Sadaliit visu sho pasaakumu pa mazaakiem serveriem. Tipo LTK uz savaam aarzemju shljaukaam uzliek serveri pie kura sleedzas klaat paareejie .lv serveri. Katrs providers stumj augshaa pats savu irc serveri pie kura pieeju atveert tikai saviem lietotaajiem un serveri piesleegt pie LTK servera. Liidziigi kaa tas patreiz noteikas ar news serveriem. Rezultaataa katrs providers pats varees izveeleeties cik resnu dzelzi atveeleet savu klientu “izklaideem” un pats arii varees ganiit saveejos. Ja aiz paarslodzes novelsies serveris tad tas buus tikai viena maza dalja no visa LV. Ja kaada providera lietotaaji paaraak vaara meeslus un providers netiek galaa – klapts serveri no tiikla nost lai netraucee citiem.
    Protams neesmu paaraak labi iepazinies ar noteikumiem kas jaaieveero lai piesleegtu serveri pie IRCnet (zinu tikai ka “s razbegu” nu toch nesanaaks serveri uzlikt), taakaa paaraak nesitiet ja mana ideja ir nedaudz vai galiigi garaam.
    Mans darbs mazinjsh – izgenereet ideju. Profesionaalji lai izshtuko – der vai neder. Es varu tikai moraali atbalstiit…

    Atbildēt
  12. K

    ak vai cieniijamie ircneta iedziivotaaji… a incanti zinaat ko jums t.s. aazhu chats (chat.delfi.lv) nodariijis ir ko? kapeec jaabrauc virsuu? ak laames sakiet ir – da laames visur ir, pat nemaz nevajag mekleet… jaavaicaa vai pashi maz esat iepazinushies ar kautko vairaak par #freeride. atljaujos par to shaubiities. bet protams nav izleegta iespeeja, ka es pac vienkaarshi esmu laame. i’m sick of this ‘aaazhu chac, aazhu chac… laames, laames…’ fakti ir taadi, ka chat.delfi.lv pastaav bet irc.telia.lv ir miris. beediigi protams, bet taa nu tas ir noticies.

    Atbildēt
  13. aiks aazii, aikasaap IRCnetaa

    emmm, man piemeeram, uz Klient valjaa bija 2 chat serveri irc.telia.lv un chat.delfi.lv (par pinnjainajiem, komplexainajiem tiinjiem kas ieksh a-z seezh man arii bija aizspriedumi ljoti ilgu laiku, liidz sapratu, ka a-z nav tikai #freeride u.c. *populaarie* kanaali). NU protams ka zheel ka IRCnets ir beigts… protams… bet taapeec jau nav a-z jaaliek uz mutes vai otraadi – divi piliniigi atsevishkji servahi ar atsevishkju un atshkjiriigu tematiku – you choose. Kaapeec te visi tik ljoti lamaajs par taa saucamajiem *kewlajiem* servisiem arii nesaprotu – cits serveris, cits meerkjis.. un ne1 labaaks ne otrs sliktaaks.
    Peace, aiks ala aikasaap (btw – nicks aikasaap un nevis aikaasaap radas taadeelj, ka – pashi gan jau ka saprataat)

    Atbildēt
  14. ANG

    bljee runaa taka riktiigas laames 😀 veeders jau no smiekliem saap!nu viens serveris mazaak, un kas par to ??? nebija jau vieniigais, ieejiet IRCnetaa, EFnetaa vai arii DALnetaa, un panjmiet paluuriet cik serveri salinkoti un useri tur tur, ja veel ar to nepietiek , tad tikai ar suudainu mietu pa muguru, kameer asinis shkjiist! kaukaadi siiki bimbulji – raud par vienu serveriiti :DDD

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *