Kas ir OST?

OST OST jeb pilnais atšifrējums – operētājsistēmu tehniķis ir websaits, kas veltīts cilvēku izglītošanai. Izrāvums no saita:
“OST ideja ir apvienot cilvēkus, kas interesējas par operētājsistēmām un datortīkliem. Mēs vēlamies apvienot cilvēkus, kas strādā šajā jomā, un, savstarpēji apmainoties ar informāciju, papildināt savas zināšanas, kuras pēc tam, varam izmantot paši un dot tās tālāk citiem. …”
Šo saitu ieteiktu apmeklēt visiem tiem, kas nesen ir sākuši darboties ar datoriem un daudzas lietas vēl nav saprotamas, jo trūkst informācijas.
Saitā ir iekļautas dažādas tēmas sākot ar to kā strādāt ar arhivatoru WinRAR līdz pat sarežģītu tīklu uzbūvi un Linux RedHat instalāciju (latviešu valodā!). Cilvēkiem, kas nepārvalda angļu valodu vai arī ir ierobežoti ar sērfošanas iespējām tikai pa Latviju šis resurss būs tieši laikā. Nedomāju, ka samelošu, ja teikšu, ka augstas klases speciālistiem šajā saitā nebūs, ko darīt, jo informācija, kas tur ir atrodama galvenokārt ir domāta iesācējiem.
Atšķirībā no daudziem saitiem, kas ir atrodami Latvijas interneta plašumos, šim saitam visi vai gandrīz visi raksti ir autordarbi jeb citiem vārdiem sakot, tie darbi nav vienkārši pārkopēti no kāda gudra ārzemju onkuļa saita, bet gan ir pašu izstrādāti raksti saprotamā valodā. Lai gan ir arī vienkārši tulkojumi.
www.ost.auce.lv
Mācību materiāli

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *