MPEG-4 tuvāko 3 gadu laikā var kļūt par standartu

Penton Streaming Media Inc.Nekas šajā pasaulē nenotiek vienkārši tāpat. Visi jaunākie izgudrojumi pat, ja tie nav pārāk legāli (MP3, MPEG-4), sākumā kļūst populāri tautas vidū un pēc tam gribot vai negribot dažādu autortiesību un standartu pieņemšanas un apstiprināšanas organizāciju pārstāvji agri vai vēlu ir spiesti pakļauties vairākumam un pieņemt tos kā standartus.

MPEG-4 standartCilvēki jūt naudu un tās varā ir spiesti pakļauties. Atcerieties, kas bija ar mp3, kad sākumā tā izplatīšana tika uzskatīta par pirātismu. Šobrīd jau nebūs pārsteigums, ja kā ziemassvētku dāvanu saņemsi mobilo telefonu ar mp3 atskaņotāju vai arī vienkārši mp3 playeri. Tas pats notiks arī ar šobrīd tik straujo popularitāti ieguvušais DivX filmu standarts. Kurš grib lejuplādēt DVD kvalitātes filmu, kas sver ap 4Gb? Protams, ka priekšroka tiek dota 700mb praktiski tādas pašas kvalitātes filmai DivX formātā.
Šis legalizācijas process nav vienkāršs un prasa laiku, bet pirmie soļi jau ir sperti. Kā jau agrāk rakstīju, tad šim standartam ir nākotne un to jau var noteikt ar reāliem skaitļiem un apstiprināt ar reāliem faktiem.
Penton Media (NYSE: PME, http://www.penton.com) Streaming Media, Inc. ziņo, ka MPEG-4 tuvāko 3 gadu laikā kļūs par “streaming media” standartu. (“streaming media” es tulkotu kā media faili, kas tiek translēti jeb pārraidīti reālā laikā izmantojot internetu. Dzīvs piemērs ir Barbarossa, kas tiek pārraidīta reālā laikā)

Nākošais solis, ko daudzas firmas noteikti ir sākušas spert ir dažādas tehnikas un iekārtu izgatavošanu, kas uzturētu šo media standartu (media serveri, dekoderi, atskaņotāji, utt.), lai ar to taisītu naudu 🙂

Oficiālā informācija
Yahoo news
Streaming Media
STREAMING MEDIA EUROPE 2001

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *