Mūžu dzīvo, mūžu mācies

Es savulaik biju diezgan daudz par to domājis, runājis un arī rakstījis. Iespējams, ka vienkārši nespēju to pareizi pasniegt un noformulēt, un tādēļ daudzi mani nesaprata.

Kad es pirms astoņiem gadiem uzsāku rakstīt savus jaunumus internetā par visādām IT lietiņām, tad, pašā sākumā es to darīju, galvenokārt, patriotisku jūtu vadīts. Gribējās, lai arī mūsu mazajā banānu republikā būtu daudz maz normāls resurss latviešu valodā, kur kaut ko interesantu palasīt, kā arī apmainīties pieredzē ar citiem interesentiem. Tā kā man dziļi atmiņā bija iesēdies šis citāts no Dž.F. Kenedija runas, tad nekas cits neatlika kā pašam kaut ko sākt darīt lietas labā.

And so, my fellow Americans: ask not what your country can do for you—ask what you can do for your country.
John F. Kennedy

Ar katru jaunu rakstu es sāku saprast vienu būtisku lietu. Patiesībā pārliecinājos par skolā dzīrdētā joka spēku: “ja tu 3 reizes citiem izskaidrosi, tad beigās arī pats sapratīsi, ko tu tur stāsti”. Jeb līdzīgi, vairs neatceros precīzo formulējumu. Tā bija ļoti laba motivācija manam pašmācības kursam, lai labāk apgūtu IT lietas un kļūtu par savējo. Godīgi.

Šo lirisko tekstu mani pamudināja uzrakstīt tikko izlasītais Stephen R. Covey rakstiņš “Accelerated Learning” (PDF 1 140KiB). Parakstos zem katra vārda. Principā viņš izrāva man vārdus no mutes, jo ir noformulējis un uzrakstījis tās atziņas līdz kurām es ilgus gadus gāju pašmācības ceļā. Ierakstīšu viņa audio grāmatas matricā un sastrēgumos klausīšos. Varbūt arī izlasīšu kādu no viņa grāmatām. 😉

One thought on “Mūžu dzīvo, mūžu mācies

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *