ProsiebenSat1 pārtrauks raidīt HDTV formātā

Forumos raksta, ka no rītdienas 15. februāra ProsiebenSat1 pārtrauks raidīt Prosieben HD un Sat1 HD kanālus HDTV formātā un pāries atpakaļ uz veco SD-TV 16:9 formātu.

ProsiebenSat1 quits the broadcasting of the two HDTV channels Prosieben HD and Sat1 HD tomorrow.

ProsiebenSat1 also announced that the group will concentrate the business back to SD-TV with increasing the broadcasting of programmes in 16:9.

Sīkāk par to var palasīt Digital fernsehen. Raksts ir vācu valodā, bet izlaists caur Google tulkotāju.

Dīvaini ir tas, ka vieni laiž gaisā jaunus satelītus, piemēram, Sirius 4, kas speciāli ir paredzēts HDTV formātam, bet citi pārtrauc raidīt šajā formātā. Droši vien, parēķināja un saprata, ka neatmaksājas raidīt HDTV formātā bezmaksas kanālus, jo ar reklāmām to nevar atpelnīt.

8 thoughts on “ProsiebenSat1 pārtrauks raidīt HDTV formātā

  1. kristaps

    Lieta jau taada, ka PAL 16:9 ir tikai bishku zemaakaa izskirtspeejaa kaa 720p HD. 1024×576 (ja rekina kantaino punktu veidaa) pret 1280×720. Bet kamer signaals nonak lidz pateretajam, tas jau vairs nav tas. Pashreizeejie 16:9 virszemes digitalie tv kanaali Vacijaa, vairakums ir knapi pienjemamaa kvalitaatee, vismaz skatoties uz 42″ ekraana.
    Biju arii kaukur biju dzirdejis, ka vacu publiskaa tv (ard, zdf) taisaas drizumaa pariet uz HD.

    Atbildēt
  2. kas

    Nu Arti gaidu ar nepacietiibu Liberta prezentaaciju par savu protaalu! 😉

    PS. mantas man pa sho laiku jau atvestas 3 reizes un vareeji dabuut jebkuru disku.

    Atbildēt
  3. Draugs

    Ljoti piemeerots komentaars… Nr.2

    Par tēmu, domāju, ka atpelnīt HDTV ar reklāmām var, bet ne tik labi kā parasto SD-TV, un nav jēga lietot kautko jaunu , ja vecais nesa lielāku peļņu.

    Atbildēt
  4. CooLynX Raksta autors

    Labā ziņa ir tā, ka filma jau labu laiku kā ir pārdzīta uz cieto disku, bet turpinājumā sliktā ziņa – man procesors pēc 30min. pārkarst. Agrāk tā nebija. Pieļauju domu, ka jāiztīra putekļi no ventilatora.

    Vakar es tīri fiziski to nevarēju izdarīt, jo biju noguris. Šodien paņemšu līdzi darba portatīvo un sliktākajā gadījumā saspiedīšu uz tā, jo 2ghz dualcore varētu vairāk nekā parastais p4 1.6ghz. 😉 Kā arī salīdzināšu šo abu jaudas un izdarīšu secinājumus – vajag man jaudīgāku datoru vai nē.

    Galvenais pacietību.

    Atbildēt
  5. Taka

    Baidos ka HD lietas tik ātri nepieviesīsies jo tām vajag liela izmēra televizorus/monitorus lai tās varētu izbaudīt. Šaubos vai vidējam patērētājam ir motivācija pirkt 32″+ TV. Ja visur būs HD kanāli – tad jā. Bet domāju, ka tas ir tuvāko 3 gadu jautājums.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *