BarCamp Baltics 2008 preses konferences video

Pagājušonedēļ notika BarCamp Baltics 2008 nekonferences preses konference. Lai arī man todien bija saspringts grafiks, tomēr viss sagrozījās tā kā vajag un paspēju izdarīt saplānotos darbus, kā arī atradu stundiņu, lai aizskrietu uz šo preses konferenci.

Pirmajā brīdī smieklīgi šķita tas, ka preses konferencē bija tieši 8 cilvēki vienā pusē un līdz ar manu ierašanos 8 otrā pusē, kur parasti sēž preses pārstāvji. Tā kā es ierados kā blogeris, tad no preses pārstāvjiem pamanīju tikai vienu meiteni, kas cītīgi kaut ko pierakstīja.

Es biju gaidījis nedaudz lielāku interesi. It kā zināmu interesi par blogiem izrāda arī sabiedrisko attiecību nozares speciālisti, bet kaut kā šos cilvēkus nevarēja redzēt šajā konferencē. No vienas puses es viņus saprotu, jo blogi pagaidām vēl ir tikai bērnu autiņos un nav guvuši tik lielu popularitāti, lai būtu jēga tērēt tiem laiku, bet no otras puses, šī būtu tā vieta, kur komunicēt ar līdzīgi domājošiem.

Sāku rakstīt es tāpēc, ka uzgāju video ierakstu no šīs preses konferences (avots: onkulis.mix.lv) un gribēju to iegrāmatot, lai vēlāk varētu atrast. Kā arī jums ir iespēja ievērtēt, ko tajā pasākumā cilvēki runāja. Vai bija vērts tērēt savu laiku, vai nē.

10 thoughts on “BarCamp Baltics 2008 preses konferences video

  1. drum

    nu ja nu ja.. drīz jau būs citi camp`i, kur ar skolas autobusu visi priecīgi dosies uz mežu. smieklīgi. tā ir tikai tāda pašreklāma.

    Atbildēt
  2. Agggggrrrhh

    Ar nepacietību gaidu ka rozā apakšbikšu īpašnieki apvienosies un viņiem būs sava kopiena.
    Mazsvarīgi un nevienu neinteresējoši cilvēciņi mēģina pacel sevi nez cik svarīgu cilvēku augstumos.
    -Mēs esam blogeri, mēs esam stipri.
    Cirks.
    Turpiniet pīpēt zāli un rīt sēnes.. tas jums padodas daudz labāk.

    Atbildēt
  3. Edgars

    nesaprotu, kādēļ ar tādu negatīvismu nemitīgi. Visas jaunās lietas konservatīvie pilsoņi sākumā aprēj un tad, kad tas aiziet, tad mute ciet. Ir skaidrs, ka blogiem ir nākotne, tas jau bija skaidrs pirms gadiem trīs un bik vairāk. Viss ies uz priekšu un attīstīsies – tāda konference ir laba, lai nenotiktu tas viss pašplūsmā, bet puslīdz organizēti un tomēr kaut kādā rāmī.

    Atbildēt
  4. CooLynX Raksta autors

    Rozā apakšbikšu īpašnieki jau apvienojas. Sākumā tik tiešām ir grūti, jo ir jāstumj tirgus. Kad viss ir aizgājis, tad jau visi būs gudri. 😉

    Atbildēt
  5. Arturs Mednis

    Noteikti ka bija arii taadi, kas teica, ka taads draugiem.lv irlgi nedziivos – kam tad vajadziigs ir likt bildes netaa, pie kam sleegtaa, kaa arii kaapeec komuniceet, ja ir telefons un e-pasti, utt.. Njaa, sociaaliem tiikliem tieshaam nav nekaadas naakotnes :).

    Atbildēt
  6. Agggggrrrhh

    Es nesaku ka nav nākotnes.
    Bet prastu satikšanos un iedzeršanu celt nez kādos augstumos un dēvēt pa simpozijiem, konferencēm utml., ir smieklīgi. Pa visu to sasaukt preses konferenci.. nu tas jau ir līmenis. Ja savulaik pēc katra dzerstiņa Alā tiktu sasaukta preses konference tad es pa tām preses konferencēm vien dzīvotu.
    Tādas pasēdēšanas ir bijušas jau stipri sen un nedomāju ka piepeši kaut kas baigi mainīsies.
    Padsmit gadus vienkārši sanāca iedzert.. un te piepeši konference.. nesmīdiniet.
    Nevajag domāt ka tie blogi ir nez kāds brīnums un nu tik viss uz viņiem balstīsies un notiks.
    Visa tā muldēšana pa šo tēmu to visu padara tikai vēl smieklīgāku. Tā vietā lai rakstītu pa to pa ko blogā būtu jāraksta visi “blogosfēras giganti” tagad baigi apspriež blogosfēras nozīmību.
    Tas ka tiem kuri kaut ko raksta tas ir makten nozīmīgi un dažiem tā ir visa dzīve.. nenozīmē ka citus tas baigi interesētu. Citus interesē vienkārši palasīt, kas jauns tai vai citā nozarē no tās nozares autoritātes.. nevis lasīt kārtējo huiņu pa to ku blogosfēra kruta.
    Visa tā plātīšanās uuu MANU BLOGU!!! šodien apmeklēja x unikālie!!!!
    Nu kuru tas pisa ?

    Atbildēt
  7. deni2s

    Jāpiekrīt vien ir iepriekšējam komentāram. Noskatījos to video.

    1) Diezgan garlaicīga preses konference – pusstundas garumā klausīties bla bla bla bija ļoti garlaicīgi. Reāli tiem, kas nav kursā, pietiks paklausīties pirmos 2 runātājus, tālāk nav vērts laiku tērēt.

    2) Konferences vadītāja pat nebija papūlējusies iegaumēt runātāju vārdus.

    3) Kkā dīvaini šķita, ka ministrei deva pēdējai vārdu. Varbūt maldos, bet vai parasti nesāk ar lielāko šišku?

    4) Diezvai no PR viedokļa bija labi pieminēt sliktu slavu ieguvušo Ukraiņu-Letiņu kopproduktu mobs.lv, kurš tālāk par belpha-alpta (wtf?!) stadiju nav ticis. Labāk sūdus nekustināt, lai nesmird.

    Manuprāt, vajadzēja preses konferenci padarīt interaktīvāku, c’mon, ir runa tak par globālo internetizāciju-blogolizāciju, par nākotnes projektiem, tuvāko nākotni, bet konferences video pat neviens uzskatāmais materiāls netika parādīts (salīdzinājumam preses konference bija kā weblapa ar garlaicīgu contentu sterilā izklājumā/noformējumā bez nevienas ilustrācijas). Varēja jau web 2.0 labākās idejas iesaistīt preses konferencē. Kur ir diagrammas par to, cik Internets ir nozīmīgs? Kur ir pierādīta nepieciešamība pēc BlogCamp? Man vien brīd pat radās iespaids, ka tā projektu globalizācijas ideja (vienas valsts projektu ieviest visās citās valstīs) ir diezgan sūdīga – tomēr ir forši, ja ir vismaz kādas online kultūras atšķirības katrai valstij. Nu katrā ziņā žurnālistam vulgaris lasītājam vulgaris no tās konferences kko saprotamu/saistošu/interesantu izlobīt būs diezgan pagrūti.

    Protams, ka Mednis ar savu entuziasmu un PR kampaņu (visu cieņu par to!) visiem ieskaidros, ka BlogCamp rulez, bet es personīgi esmu diezgan skeptisks pret to visu. Iespējams dēļ tā, ka esmu pazīstams ar daudziem Medņa uzsāktajiem projektiem, kuri tika prezentēti ar lielu pompu, bet kuri netiek nekādīgi uzlaboti/atjaunoti, tā vietā laiks tiek tērēts tos slavinot un reklamējot. Un to redzot aizvien lielāku pārsvaru gūst doma, ka reklamēti ir tikai sūdi, jo labām lietām jau reklāmu nevajag. (Lai gan reāli es tam negribu ticēt.) Sakiet ko gribat, bet ir jūtama projektu veidotāju attieksme – vai tie tiek veidoti ar sirdi un dvēseli, vai ar domu iegūt slavu/varu/naudu/beibes/apmiernāt_ego/parādīt_kuram_garāks_krāniņš.

    Atbildēt
  8. edGars

    O jā, saturīga kritika (bez ironijas). Gala beigās jau viss atkarīgs no cilvēkiem, viss no cilvēkiem un tā, cik nopietni pieiet. Diez kāds beigās izveidosies tas barcamp pasākums vai filozofisks (par it attīstības nākotni), vai tehnisks vai papļāpāšanas.

    Atbildēt
  9. drum

    pilnībā piekrītu Agggggrrrhh.
    ir blogi, būs, jā tā ir nākotne, tikai šitie kampi to grib pataisīt par tirgu…

    tik tiešām ir grūti, jo ir jāstumj tirgus.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *