Latvian Hawks aizvada dramatisku pirmo līgas spēli

Tā nu ir sanācis, ka pirms mēneša publicētais raksts par jaunizveidoto hokeja komandu Latvian Hawks nonāca lapas veidotāju redzes lokā. Viņi man piedāvāja kļūt par ruporu jeb informatīvo atbalstītāju. Es piekritu. Radās sportiska interese un izdomāju pamēģināt. Ieva Baradouska iesūtīja preses relīzi un bildes par pirmo dramatisko pirmās līgas spēli.

Latvian Hawks pirmā Īrijas hokeja līgas spēle, kas norisinājās sestdien, 15. septembrī ne tikai ievadīja līgas oficiālo atklāšanas pasākumu, bet arī kļuva par vienu no dramatiskākajam spēlēm komandas vēsturē. Latvian Hawks sīvā cīņā pret līgas spēcīgāko komandu Dundalk Bulls zaudēja ar rezultātu 13:6. Šī spēle ļaus izvērtēt komandas vājās puses, pie kurām ar dubultu motivāciju strādāt, lai novērstu tās nākošreiz. Komanda ir apņēmības pilna cīnīties par uzvaru nākamajās spēlēs.

Spēle jau no paša sākuma izvērtās spraiga, jo Dundalkas Bulls jau no pirmās minūtes uzsāka agresīvu uzbrukumu sēriju Latvian Hawks vārtiem, un pirmos divus spēles periodus latvieši pavadīja savā laukuma pusē spēlējot aizsardzībā. Rezultāts pēc pirmā puslaika 4:1, pēc otrā jau 11:2 Dundalk Bulls labā. Vārtus Latvian Hawks labā guva Viktors Serdjukovs spēles 5. minūtē un Aigars Brencis 34. minūtē.

Spēles trešajā periodā Latvian Hawks lauza spēles gaitu un sāka daudz aktīvāk spēlēt uzbrukumā gūstot četrus vārtus – 43. minūtē pēc Aigara Brenča piespēles vārtus gūst Viktors Serdjukovs, 49. minūtē pēc Serdjukova piespēles Brencis iemet nākamos vārtus. Arī piektos vārtus, nepilnas divas minūtes pirms spēles beigām, atkal gūst Serdjukovs un pēc pāris sekundēm no Roitmana piespēles Brencis iemet pēdējos vārtus.

Speciāli uz šo spēli no Latvijas bija ieradies neatkarīgās amatieru līgas (NAHL) vārtsargs Eduards Roitmans no Latvijas Hansabnaka SK, jo Latvian Hawks vārtsargs Mārtiņš Strazds, traumu dēļ bija spiests pamest komandu. Roitmans ir bijis atzīts par labāko Eiropas Jauniešu Čempionātā vārtsargu. No 2000. – 2002. gadam spēlējis „Liepājas metalurgā” kā Latvijas, tā arī Austrumeiropas līgā. Pašlaik spēlē NAHL Hansabankas SK komandā, piedaloties augstākās līgas spēlēs, kā arī RD Electronics meistarsacīkstēs. Spēlē pret Dundalk Bulls Roitmans ne tikai glāba daudzas neiespējamas situācijas, bet arī rezultatīvi piespēlēja palīdzot Latvian Hawks gūt 6-tos vārtus.
Pretinieku komandas nepārtrauktajos uzbrukumos divi Latvian Hawks spēlētāji guva nopietnas traumas, Ivo Ķirsim tika spēcīgi sadragāts deguns un plecs, savukārt Vasilijam Prjalkinam, spēlējot uzbrukumā, tika lauzta plaukstas locītava. Pašlaik abi spēlētāji jūtas labi un, izejot rehabilitācijas kursu, varēs drīz atgriezties treniņos un piedalīties spēlēs.

Uz spēli bija ieradies liels latviešu atbalstītāju skaits, kas bija nopietni gatavojušies šai spēlei gan izmantojot tipisko latviešu līdzjutēju atribūtiku, gan sniedzot nenovērtējamu emocionālu atbalstu komandai kā labākajos, tā arī grūtākajos spēles brīžos. Šajā ziņā Dundalk Bulls nevarēja lepoties ar lielu līdzjutēju skaitu, bet kā īpašo pārsteigumu viņi bija sagādājuši karsējmeitenes, kas prasmīgi centās novērst latviešu spēlētāju uzmanību.

Kā goda viesis uz spēli ieradās Latvijas vēstniecības Īrijā ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Indulis Ābelis kopā ar ģimeni. Pirms spēles, personīgi uzrunājot komandu, vēstnieks novēlēja veiksmi un izbaudīt spēli! Lai arī viņam ir ļoti saspringts grafiks, viņš solījās, iespēju robežās, apmeklēt arī turpmākās spēles.

Latvian Hawks ir pirmā latviešu hokeja komanda, kas dibināta Īrijā, ir iekļuvusi Īrijas hokeja līgas A grupā un piedalīsies līgas čempionātā, kas norisināsies no 2007. gada 15. septembra līdz 2008. gada martam.

Spēlē pret Dundalkas Bulls komandas, pamatsastāvā spēlēja Viktors Serdjukovs, Jānis Ķipars, Nikolajs Cervjakovs, Aigars Brencis, Ģirts Jumburgs. Otrajā maiņā – Ģints Ginters, Gaidis Dārziņš, Ivo Ķirsis, Viktors Cervjakovs, Jānis Kļaviņš. Trešo maiņu pārstāvēja Arvis Makars, Janeks Jukams, Kaspars Ivanans, Vasilijs Prjalkins, Ivo Vitoliņš. Rezervisti: Renārs Petrovskis, Jānis Brovackis un Igors Zavalnevs. Visus trīs periodus vārtos stāvēja Eduards Roitmans.

Latvian HawksLatvian HawksLatvian HawksLatvian HawksLatvian HawksLatvian HawksLatvian HawksLatvian HawksLatvian HawksLatvian HawksLatvian Hawks

Starp citu, ir iespēja dabūt divas VIP kartes uz nākamo spēli.

3 thoughts on “Latvian Hawks aizvada dramatisku pirmo līgas spēli

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *