IE Resizer jeb pievienojam jaunas izvēlnes Internet Explorer logam

Internet Explorer context menu Tā kā ar webu nodarbojos ne pa jokam – gan hobijs, gan arī darbs, tad cenšos izmantot visādas viltības, lai atvieglotu savu dzīvi.
Ja tev ir vēlme veidot mājas lapu daudz maz profesionālā līmenī, tad tā ir jāveido tā, lai netiktu ierobežoti un apspiesti lietotāji, kas strādā ar mazāk jaudīgiem datoriem kuru tehniskie parametri neatļauj strādāt pie lielām ekrāna izšķirtspējām. Līdzīgi uzraksti neliecina par websaita veidotāja labo toni un profesionalitāti:

Šo mājas lapu ieteicams pārlūkot ar Internet Explorer un izšķirtspēju 1024×768 …

Šoreiz raksts nebūs par websaitu veidošanu, bet gan par to kā pārveidot savu Internet Explorer par elastīgu darba rīku web saitu testēšanai.
Principā šis raksts var noderēt lietotājiem kuru ekrāna izšķirtspēja ir lielāka par 1024×768 un mājas lapu pārlūkošanai izmanto Internet Explorer.

Kā jau no bildītes varēja manīt, tad tika pievienotas papildus izvēlnes:

Pārslēgties uz 800×600

Nospiežot attiecīgo izvēlni Internet Explorer logs automātiski samazinās vai palielinās attiecībā no izvēlētā izmēra.
Darbības princips ir ļoti vienkāršs. Tas tiek panākts ar vienkāršu JavaScript. Tiek izveidots HTML dokuments, kas satur attiecīgo skriptu kuru palaižot pārlūks to apstrādā un izpilda JavaScript funkciju. Rezultātā mēs iegūstam Internet Explorer logu ar vēlamiem izmēriem.

Lai pievienotu šādas papildus izvēlnes var izmantot dažādus paņēmienus. Es piedāvāšu divus.

1. Skriptus, kas pievienos šīs izvēlnes es aizņēmos no bolk.exler.ru. Autors piedāvā divas versijas – IEext.bat priekš Windows 9x un vēlāk tas tika pārrakstīts, lai darbotos arī uz Windows NT/2000 IEext2.js. Lejupielādēt var arī no .lv zonas: IEext.bat un IEext2.js.
Lai palaistu otro versiju man nācās izmantot viltību, jo paplašinājums .js jau ir piereģistrēts attiecīgai programmai, kas šo failu atver rediģēšanai un nevis kā autors vēlējās, lai to palaistu/izpildītu Windows attiecīgā programma. Tāpēc es izmantoju Open With… un izvēlējos Choose program -> Windows/System32/wscript.exe.
Rezultātā pēc viltīgām manipulācijām ar pašu .JS skriptu (piezīme tankistiem: iepriekš iztulkojot izvēlnes) reģistru fails varētu izskatīties sekojoši:

Menu ext

2. Tikai Windows XP lietotāji var nedaudz atslābt, jo iepriekš aprakstītais variants nebūs priekš jums tā kā XP reģistros ir notikušas nelielas izmaiņas. Un visas lietas nāksies izdarīt ar rociņām.
Ja gribi pasūkāt čupa-čups, tad iemācies atvērt papīrīti.

Turpinājumu lasīt tikai tiem, kas jau sen ir pabeiguši tankistu kursus un saprot, kas ir reģistrs un kādu ļaunumu var sadarīt nemākulīgs lietotājs!

Neesmu es speciālists darbā ar reģistriem tapēc nevaru apgalvot, ka tas ir tieši tā, bet vismaz man šis aprakstītais paņēmiens strādāja.

Kā jau nopratāt no bildēm, tad visas lietas slēpjas šajā vietā:
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMenuExt

Ja iepriekšējās Windows versijās visas izvēlnes slēpās zem mapes MenuExt kā ieraksti (key), tad tagad ir jāveido sava mape katram ierakstam.

Menu ext

Izveidojam jaunu mapi un nosaucam to kā vien vēlamies un noklusētam mapes ierakstam (Default key) nomainam vērtību kurā irakstam ceļu uz direktoriju kurā glabāsies attiecīgais HTML dokuments, kas satur vajadzīgo skriptu.

Menu ext

Paraugā šis ceļš tiek norādīts uz c:windowsweb direktoriju, bet tā var būt jebkura direktorija pēc izvēles. Tālāk piedāvāju lejupielādēt HTML dokumentus, kas būs nepieciešami, lai viss funkcionētu IEextHTML. Dokumentu nosaukumi atbilst attiecīgai ekrāna izšķirtspējai.
Kad viss ir izdarīts atliek tikai aizvērt Internet Explorer logus un atvērt to vēlreiz, lai jau izbaudītu jauno papildinājumu. Pēc šāda principa var veidot arī citas līdzīgas izvēlnes, kas veiks jau citas funkcijas.

Vēlu veiksmi! 😉

6 thoughts on “IE Resizer jeb pievienojam jaunas izvēlnes Internet Explorer logam

  1. -squash-

    Hi, coolynx! Domaju, ka tu zini, kas es esmu tapec neizpludishu garos tekstos un teikshu lielu paldies. Shitais mantinsh ar tam rezolucijam reali ierulzoja, jo pasham biezi nakas mainit rezolucijas un tad ikonas staiga kur vinjam patik un tas mani vienkarshi tracina.
    Shitais raksts principa ir viens no vertigakajiem pedeja laikaa! 10x again!

    Atbildēt
  2. Devil_Inside

    Man patiik IE Boosteraa taas fiichas ar freimiem. Ciest mevaru lapas ar sakrukjiitiem freimiem, kurus nevar normaali apskatiities vai izdrukaat.
    Arii source var normaali apskatiities ar vissadaam papildus fiichaam.

    Atbildēt
  3. ezis2a

    Tad ieverteejiet arii sho te: http://www.bookmarklets.com/ Tie ir siikie javascriptinji, kas izpilda visaadas deriigas (vai ne iipashi) komandas. Var ieksh Favorites pashaa augshaa izveidot mapi un tur visus sabaazt.
    Bet right-click menu, protams, ir labaakaa vieta, kur salikt komandas loga izmeeru mainiishanai. Taas vienkaarshi tur pietruukst, nesaprotu kaa agraak vareeju iztikt bez taa.

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *