Jaffa blogos dzīvo spameri

Šodien gribēju atrast vienu ierakstu no kāda Latvijas bloga. Pameklēju Googles blogu meklētājā, bet to ko vajadzēja tā arī neatradu. Toties atradu kaut ko citu, daudz interesantāku – Jaffa spameru blogus.

Jaffa spam blogsearch

Pirms kāda gada Jaffa mainīja konceptu un vienā brīdī Arturs uzlika WordPress MU un sāka piedāvāt iespēju piereģistrēt zem Jaffas domēna blogus. Es nezinu kāda bija jēga no tā visa, bet šobrīd skatos, ka spameri tur ir atraduši labu perēkli un dzīvojas zaļi. Šajā sakarā man radās jautājums.

Vai es kā godīgais lietotājs, kas mēģina ievērot noteikumus un neliek saites uz apšaubāmiem resursiem bez speciālajiem nofollow atribūtiem, varu atrauties par to, ka Jaffa domēnu ar visiem tā subdomēniem nobanos, jo vienā brīdī Google sapratīs, ka tas ir spameru domēns?

Jaffa spameru blogi

Es saprotu, ka zolīdi būtu bijis tagad kaut ko gudru uzrakstīt par to kā cīnīties ar spameriem un palīdzēt Arturam, bet es esmu maita un man savs krekls ir tuvāks. 😉

32 thoughts on “Jaffa blogos dzīvo spameri

  1. az

    Man liekas, ka zem Google Webmaster Tools rīka var uzstādīt adreses, kuras dzēst no Googles indeksa. Pats gan neesmu mēģinājis šo iespēju. Protams, *.jaffa.lv ir jāaizliedz šādu jaunu spameru ierakstu rašanās.
    Katrā ziņā gribētos dzirdēt pēc tam rezultātu kā izgāja ar šo lietu!

    Atbildēt
  2. Arturs Mednis

    Paldies, protams, ka par sho noraadiiji, taa kaa es pats vairs neizmantoju WP MU bet gan jau atseviskju WP instalaaciju. Sodien noteikti pieveersim ciet visu WP MU.

    Lai arii pateicu paldies, tachu to, ka esi maita pateici pats :). Nee, es neturu ljaunu praatu, es tikai gribeeju noraadiit uz dzelteno virsrakstu, tas ir, pirms citiem aizraadi ka kaads kaut ko nepareizi dara – paskaties vai pats taa nedari.

    Atbildēt
  3. CooLynX Raksta autors

    Vari noprecizēt par pēdējo daļu? Ar spamu cenšos cīnīties visiem līdzekļiem, bet varbūt arī neesmu kaut ko pamanījis. Gaidīt ierakstu blogā? 🙂

    Atbildēt
  4. Glupais

    Saniknoji karali Artūru, tagad gaidi poda nomelnošanas kampaņu “blogosfērā”. 😀 CLX, neiespringsti uz otro rindkopu, Artūrs tikai gribēja pateikt kaut ko gudru un dziļdomīgu. 😀

    Atbildēt
  5. Arturs Mednis

    Es par virsrakstu biju domaajis, tas ir taads kaa Vakara ZInjaas. Otraam kaartaam – es neveidoju spamblogus, un taa kaa es nemekleeju guuglee peec jaffa.lv tad es nezinaaju par sho vispaar. Liidz ar ko – jaa, tas nav forshi taa vietaa lai normaali pateiktu zhominj, ytev tur tu laikam neizni ir taada fignja, veidot shaadu rakstu.

    Kad Atomam vienu dienu negaaja hostings es tachu nepubliceeju momentaa rakstu blogaa, ala Tups hostings suukaa, bet gan nosuutiiju vinjam SMS, ka kaut kas nav kaartiibaa, un tas momentaa tika labots.

    Man gan peedeejaas dienaas un nedeljaas liekas ka pods.lv vairs nav par ko rakstiit, un shis ieraksts tieshi to arii paraadiija. Vai tieshaam man vieniigajam taa likaas?

    Atbildēt
  6. CooLynX Raksta autors

    Artur, stāsts ir par to, ka ļoti bieži esmu lasījis dažādās vietās, ka Arturs uzsāk miljonu un vienu projektu, paziņo par tiem visai pasaulei un pēc tam pamet tos visus novārtā. Tie ir vajadzīgi tikai palaišanas brīdī.

    Es biju novērojis līdzīgas lietas, bet man nebija pierādījumu, lai es varētu apstiprināt vai noliegt to. Šis nejaušais atradums ir uzskatāms piemērs cilvēku runām.

    Uzsākt daudzus jaunus projektus šobrīd ir modē un man nav iebildumu pret to, jo arī Draugiem.lv veidotājs sāka tieši tāpat. Problēma parādās tajā momentā, kad projekti tiek sataisīti kaudzēm, piedrazots internets, bet reālā vērtība šiem projektiem tuvojas nullei. Ja projekts ir palaists – seko tā attīstībai, kontrolē situāciju. Neaizgāja? Slēdz.

    Varbūt, ka tā ir jauna mode un es vienkārši esmu pārāk konservatīvs savos uzskatos. Tādā gadījumā mums ir kardināli pretējs viedoklis par to kā darīt lietas.

    Atbildēt
  7. Arturs Mednis

    Arti, tu nekad neesi lietojis laikam WP MU, taapeec nezini ko runaa. Pirmkaart, tevis pasha dotaa saite uz zinju, ka Jaffa.lv lapaa tiek apkopota info par publiskiem pasakaumiem, kurus pievieno pashi organizatori vai apmekleetaaji. Tachu WP MU uzliku taapeec, ka taa likaas eertaak veidot, ja nepiecieshams, visus blogus atseviskjaam lietaam, neinstaleejot atsevisjas WP instalaacijas. Tachu taa kaa MU kaut kaadu apstraaklju delej nebija gana labs, tad pavisam nesen paaraaju uz atseviskju instalaaciju.

    Jaffa.lv taa arii netika reklameets kaa bezmaksas publiskais blogu serviss, kaa six.lv vai nee.lv, un par vairaak – parakstiishanaas adrese tika nomainiita. Aciimredzot to tik un taa atrada spamboti, kas saregjistreeja to leerumu ar blogirm, saspamoja. Tagad tas viss ir jau dzxeests, bet jaa, stulbi tik un taa. Tagad pasaki man luduzu kas shajaa lietaa ir aizmests?

    Arti, tu tieshaam esi konservatiivs, un biezhi pats to esi atklaajis. Tachu konkreetajaa situaacijaa tu, izmantodams to, ka dalja tavu lasiitaaju neieidziljinaasies vai neizlasiis sho manu komentaaru, izmanto situaaciju nolemnoshanai. Neaizgaaja? Kas neiazgaaja? Viss notiek kaa jaanotiek, tikai spamblogi atrada veidu kaadaa pieregistreet WP MU savus blogus spamoshanai. Tas nebija nonests. kaads tam sakars ar aizieshanu vai nee shajaa situaacijaa?

    Ja runaajam par citiem projektiem – jaa, ne viss aiziet kaa iecereets, bet ari ieceres ir dazhadas, un funkcijas ir dazhaadas.

    Atbildēt
  8. deni2s

    “Uzsākt daudzus jaunus projektus šobrīd ir modē un man nav iebildumu pret to, jo arī Draugiem.lv veidotājs sāka tieši tāpat.” – baigais pamatojums 😀 Ar domu “man nav iebildumu pret spamu, jo arī Videogaga.lv veidotājs sāka tieši tāpat” 😀 Mērķis vienmēr attaisno līdzekļus?

    Atbildēt
  9. CooLynX Raksta autors

    deni2s, neizpratu domu.

    Paskaidrošu savējo. Neviens nevar pateikt kurš projekts būs veiksmīgs un kurš nē. Attiecīgi vienīgais veids kā to uzzināt ir palaist un notestēt. Tas, ka tu palaid 10 projektus nav nosodāmi.

    Atbildēt
  10. Arturs Mednis

    Es jau arii taa pat domaaju. Taa pat arii uzskata investori (lielie) aarzemees, kas investee desmit projektos, un tikai viens izraadaas veiksmiigs. Manaa gadiijumaa – es eksperimenteeju, un dziivoju no pavisam citiem liidzekljiem.

    Es nezinu ko tev tagad dariit, domaaju, ka neko. Man tikai ljoti zheel ka tu neizprati liidz galam kas tur iisti notiek, nepateici to man, bet uz cita nelaimes buuvee sev apmekleejumu. Lai gan – to jau laikam dariijushi ir visi blogeri, es tai skaitaa, arii Denis. Taa ka – dzivojam taalaak, nekaada naida.

    Atbildēt
  11. Arturs Mednis

    + Arti, atvaino, skatos tomeer ka biji man atrakstiijis jautaajumu shajaa sakaraa vakardien 10:26 PM, pirms publiceeji sho rakstu. Tachu es nevareeju paspeet vakar vakaraa tik veelu atbildeet, nedz shodien no riita, lai arii jau 30 min veelaak tas bija publiceets.

    Atbildēt
  12. spd

    No Indriķa hronikas:

    Arturs Mednis, 2008.04.24 plkst. 08:35:59 teica
    …pirms citiem aizraadi ka kaads kaut ko nepareizi dara – paskaties vai pats taa nedari.

    Arturs Mednis, 2008.04.24 plkst. 11:09:30 teica
    … tas nav forshi taa vietaa lai normaali pateiktu zhominj, ytev tur tu laikam neizni ir taada fignja, veidot shaadu rakstu.

    Arturs Mednis, 2008.04.24 plkst. 11:51:20 teica
    .. tu, izmantodams to, ka dalja tavu lasiitaaju neieidziljinaasies vai neizlasiis sho manu komentaaru, izmanto situaaciju nolemnoshanai.

    Arturs Mednis, 2008.04.24 plkst. 12:43:11 teica
    … Man tikai ljoti zheel ka tu neizprati liidz galam kas tur iisti notiek, nepateici to man, bet uz cita nelaimes buuvee sev apmekleejumu.

    Arturs Mednis, 2008.04.24 plkst. 12:51:55 teica
    Arti, atvaino, skatos tomeer ka biji man atrakstiijis jautaajumu shajaa sakaraa vakardien 10:26 PM, pirms publiceeji sho rakstu. Tachu es nevareeju paspeet vakar vakaraa tik veelu atbildeet, nedz shodien no riita, lai arii jau 30 min veelaak tas bija publiceets.

    ==========================

    ROTFL

    morāle – check yourself, before you wreck yourself!

    Atbildēt
  13. Arturs Mednis

    Maarci, es jau par o arii pates teicu, proti – es lieku dzeltenus virsraxtus, un man to paarmet. Nez kaapeec shajaa gadiijumaa nebija nekaadu paarmetumu. Man jau praataa ieshaavaas tikko virsraksts: “Db.lv port;ala vadītājs publiski atzīst, ka ir maita”.

    Jaa, Spd izvilka labus citaatus, kas izvilkti no konteksta ieguust pavisam citu raksturu. Nedomaaju ka nosuutiits e-pasts par to, ka tagad rakstu saadu zinju, vai tev ir kas komenteejams pus vienpardsmitos vakaraa, un nesagaidot peec 30 min. publiceet rakstu ir labi dariits.

    Jaa, tagad jau visi blogi ir dzesti, visi lietotaaju konti ir dzeesti spamerim, un arii ir doma nonest to wp mu vispaar, tik vien ka tur dazi blogi ir kurus negribaas njemt nost – naaksies paarlikt uz atseviskjaam instalaacijaam. Dazi tagad juutaas varen labaak :).

    Atbildēt
  14. Glupais

    IMHO ja Artūrs pats lieto dzeltenus virsrakstus, tad viņam nav nekādu tiesību par to pārmest Artim.

    Artūr, sataisīji lažu, kāds uz to parādīja, tu izlaboji, VISS! Dzīvojam tālāk! Bet takš nē, tev vajag taisīt sev melno PR un par kaut ko atrunāties, lai kaut kā attaisnotu savu bezdarbību. Tu tik ļoti labi proti kritizēt citus, taču, kad kāds konstruktīvi nokritizē tevi, tad visi ir slikti, visi ir idioti, tu vienīgais tāds smuks un gudrs.

    Atbildēt
  15. kaboom

    Maza auguma cilvēkiem ir ļoti liela iespēja saslimt ar Napoleona sindromu. So, Artūrs nav vainīgs, ka viņš tāds ir un liekat viņu mierā.

    Atbildēt
  16. BigUgga

    Ui, kā cepās. Par ko bazars? Kāpēc, Artūr, par Taviem projektiem viņš nedrīkstētu rakstīt savā blogām? Paziņojot vai nepaziņojot (kā atļauju prasot) Tev par to iepreikš?

    Atbildēt
  17. Arturs Mednis

    BigUgga, protams, ka driikst rakstiit ko veelas. Es jau nesaku, ka nedriikst, bet gan to, ka es nezinaaju ka tur spamblogi iemetushies, bet no taa taisiit shaadu ziloni, ar taadu virsrakstu :)…

    Glupais, izlasi manu ieprieksheejo komentaaru. Kaboom, droshi vien ka domaa, ka visi chigaani ir zaglji, un ka sievietes ir stulbas. Zheel tevis…

    Atbildēt
  18. Bo

    a kursh teica, ka spameri uzdziivo? Artuurs uzdziivo! iedomaajies kas par content un keyword kraatuvi! Artuurs sarazhoja simtiem jaunu projektu (sexcams etc), kas beigaas noved liidz jaffa.lv 😀
    pieejiet lietaam no gaishaas puses :))))))))

    Atbildēt
  19. CooLynX Raksta autors

    Un patiesībā tā bija jau sākotnēji izplānota akcija. 😉

    Vienkārši es nevietā iejaucos un to paradīzi nācās novākt.

    Atbildēt
  20. spd

    Artūr,
    es jau neko 🙂
    tikai dīvaini, ka tev ir laiks ik pēc pusstundas ierakstīt kaut ko šajā blogā (pie kam, atbildot uz citiem komentāriem, kas nozīme, ka tie ir arī jāizlasa = jāpatērē laiks), bet nav laika pastkasti izkratīt. tāpēc jau arī rakstīju – check yourself, before you wreck yourself!

    būs jau labi 😉

    Atbildēt
  21. Arturs Mednis

    spd, es e-pastu nechekoju ik stundas, kaa arii ja jau reiz pamaniiju sho rakstu, tad komenteeju. Veelaak nohekoju e-pastu, pamaniiju veestuli, kas bija nosuutiita peec desmitiem vakareaa, un tai pat vakaraa arii publiceets raksts. bet katrs jau dara kaa veelas 🙂

    Atbildēt
  22. Atbalss: Latvijas blogu servisu statistika | Pods.lv

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *