Nikon mārketings

Šodien pbs Blogā izslasīju, ka cilvēks migrē no Canon uz Nikon D3 fotokameru.

Tad lūk, ja līdz šim darbojos ar Canon tehniku, tad tagad tas ir mainījies. Esmu pārdevis savu dvēseli Nikon brendam un konkrēti- esmu iepircis Nikon D3 full frame kameru ar Nikon 70-200 VR foto objektīvu. Iespaidi visā visumā ir ārprātā lieliski.

Tā kā es neorientējos fotokamerās, tad nemāku teikt vai tā ir laba izvēle, vai lieliska. Skaidrs ir tas, ka kamera nav no lētajām. Kaut vai atceroties neseno traci ap Canon EOS-1Ds Mark III. Nikon D3 varētu būt kaut kas līdzīgs, jo te viens autors tos ir salīdzinājis, bet diemžēl secinājumi ir visai neitrāli.

Bet ne par to ir stāsts. Vienkārši šī migrēšana man automātiski sasējās kopā ar sarunu, kas bija pagājušajā nedēļā ar kolēģi – fotoredaktoru. Es redzēju kā viņš spēlējās ar nežēlīgi lielu objektīvu, kas bija pieskrūvēts kā reizi pie Nikon D3.

Tas milzīgais objektīvs mūsu platuma grādu fotoreportieriem noteikti nav vajadzīgs, jo nav jau īsti, kur to pielietot – nav nedz paparaci, nedz tādu nopietnu sporta pretpasākumu, kur to varētu atpelnīt. Bildēt dabas skatus varētu, bet ne jau par tādu naudu. 😉

Izrādās, Nikon mēģina iekarot tirgu un piedāvā dažādiem uzņēmumiem, kuru biznesa neatņemama sastāvdaļa ir fotografēšana, notestēt viņu kameras. Testēšanas nolūkos tiek iedotas šīs kameras uz noteiktu laiku, lai profesionāļi notestē cik tās ir labas vai sliktas. Jo kameras nav lētas un tāpat sava prieka pēc izmest lielu naudu par kameru, ja tā vēl nav aptaustīta, nav vērts. Canon kameras it kā esot vienkāršākas lietošanā nekā Nikon. Šeit taustīšanai ir liela nozīme, it īpaši, ja pirms tam ir strādāts tikai ar Canon.

Jāņem vērā, ka izvēli par jaunas tehnikas iegādi izdara kā reizi tie cilvēki, kas ar to nodarbojas. Protams, naudu šīm izklaidēm dod citi, bet tās jau ir viņu problēmas. 😉

Vai Nikon ar šo gājienu izstums Canon no tirgus, vai nē?

24 thoughts on “Nikon mārketings

  1. Oskars

    Canon neviens nekur neizstums 🙂
    Pārāk labi iesēdies un pārāk kvalitatīvs arī 😉
    Neesmu lasījis nekādus pētījumus, bet domāju, ka uz aptauju “kāds ir pirmais fotoaparātu ražotājs, kas jums ienāk prātā” lielākā daļa teiks – Canon…

    Atbildēt
  2. CooLynX Raksta autors

    Objektīva lielums šajā gadījumā bija galvenais iemesls kāpēc es pamanīju, ka viņš spēlējās ar šo jauno aparātu.

    Atbildēt
  3. Reinis Traidās

    Latvijas preses un fotožurnālistikas lauciņā aptuveni 80% profesionāļu lieto Canon. Tiem kantoriem (aģentūrām un izdevumiem), kuru fotogrāfi jau labu laiku strādā ar Canon būs jau sakrājusies pamatīgi liela optikas bāze, kura visa būtu jānomaina migrācijas uz Nikon gadījumā. Dārgi un nerentabli. Vieglāk ir nopirkt jaunāko & labāko 1D-sērijas aparātu, ar kuru visa esošā optika arī normāli darbosies.

    Atbildēt
  4. gt

    esmu laikam dīvains, jo ar canon man ir ne visai laba pieredze 🙁 ,un tādēļ pirmais fotoaparātu ražotājs kas man nāk prātā nav canon …

    Atbildēt
  5. koko

    Nu man arī pazīstams ņemās… Patestējās, paskatījās testus robežapstākļos un secināja, ka Nikona augstais gals ir galvas tiesu augstāks gan aparāta, gan lēcu kvalitātes ziņā… Tā kā pats neko no tā nerubīju, tad nemācēšu spriest par to visu, bet salīdzinot bildes, tiešām Nikons šķita labāks!

    Atbildēt
  6. N.R.

    Nikonam ir smukāks, filmiskāks troksnis pie lielākiem ISO. Pat ISO 1600 ir labi lietojams uz mana D70, turpretim Canon troksnis ir tāds nesmuki pleķains, līdzīgs lielai JPG kompresijai, lai arī detalizācija ir līdzīga.

    Atbildēt
  7. Ansitis

    Izlasot pbs blogu rodas jautājums par viņa veselo saprātu 🙂 Protams katram ir savas mazās dīvainības, bet dzīvot ar vecākiem un pirkt Nikon D3?
    Aparāts ir superīgs, bet pirkt Boingu lai brīvdienās pārvestu kartupeļu maisu? dīvaini.

    Atbildēt
  8. gerard

    Nikonam ir konkrēti daudz stikli noņemti no ražošanas jau 2006.gadā. Kapēc? Nezinu. Taču ja paskatamies, kas ir pieejams Canon un cik daudz ir analogas kvalitātes Nikon – diemžēl Nikon zaudē. Cenas manuprāt patīkamākas ir Canon, taču tad bik jāpapēta.
    Kas interesants ir pieejams no pēdējā laikā sataisītiem Nikon stikliem? Kita stikls, vairāk nekā nav.
    Šaubos, vai kāds kaut kur nu tikai migrēs. Kvalitatīvas bildes var taisīt ar abiem aparātiem – galu galā ne jau aparāts taisa bildes, bet cilvēks.
    Nikon supports LV vispār ir?

    Atbildēt
  9. hmm

    Latvijaa diez vai Nikon izstums Canon araa no tirgus, viena iemesla peec, proti plashais serviss, otrkaart, fotoaparaats ir ne tikai kaste vien, bet arii optika. Pasham tek siekala uz Hasselblad.

    Atbildēt
  10. pbs

    #10, (tipa Ansitim): Gudri dir*t nav malku cirst (es domāju tu sapratīsi kāpēc to saku). Un, ja mani vēl pazītu, tad tādu lažu arī nerakstītu. Un man prieks, ka nepazīsti.

    Atbildēt
  11. Qued

    Latvijā ir Canon kults, tāpēc Canon nekur nepaliks. Bet vismaz budžeta galā Nikon spoguļkameras lietošanas ērtumā saliek Canon vienos vārtos. Ja kāds apgalvo pretējo, viņš nav vērā ņemami lietojis Nikon.

    Atbildēt
  12. Bubliks

    Arī es pārgāju no EOS-a uz D300 + pieminētais 70-200 VR
    Godīgi sakot – nezinu kāpēc, bet lasot/salīdzinot Nikons ieper konkrēti. Un kaut kāda tur reliģija mani neiespaido…

    Atbildēt
  13. Dreef

    Zinu daudzus, kas nomainījuši profesionālo Nikon aparatūru pret profesionālo Canon aparatūru – tas ir pret Markiem, 5D un ar visiem stikliem. Tiem džekiem nauda nav šķērslis un tādēļ vajadzīgs labākais ko tirgū var dabūt un ērti lietot (tādēļ Hasselblad sistēmas atkrīt). Bet tas bija tad, kad nebija D3. Tagad ir D3, kas ir ļoti laba reportieru kamera un tā varētu pastumdīties reportieru lauciņā – lielā matrica (labs trokšņu līmenis pie tā mazā attēla, kas presei vajadzīgs) un labs ātrums. Optika arī standarta ir ļoti laba. Ja vajadzīgs kaut kas specifisks, tad nekā. Nu labi, pēdējā gadā viņi sasparojušies un kaut ko specifisku arī sāk piedāvāt, piemēram, šis:
    http://www.dpreview.com/news/0801/08012907nikkorpce24.asp
    Kas Canon sistēmai jau kādi 10 gadi ir. Japānā Nikon arī ir pirmajā vietā. Tā, ka labi arī pārējiem lietotājiem, ka Nikon veic šādas aktivitātes, jo kopumā cenas varētu kristies – lielāka konkurence.

    Atbildēt
  14. prusux

    Dreef, Tilt Shift nav nekāds jaunums. Izskatās, ka Nikon nespēj neko revolucionāru izdomāt un kopē jau esošas vērtības. Tās tas ir ar pāreju no CCD uz CMOS, ar FULL FRAME kameru izlaišanu, un izskatās, ka arī ar šīm Tilt Shift lēcām… skumji..

    http://www.northlight-images.co.uk/article_pages/tilt_and_shift_ts-e.html

    Atbildēt
  15. karuuzo

    Oskars, : “uz aptauju “kāds ir pirmais fotoaparātu ražotājs, kas jums ienāk prātā” lielākā daļa teiks – Canon…”

    Zenit 😀

    Nu lab, Nikon, FujiFilm, Olympus… A Canon – kopētāji 😀

    m

    Atbildēt
  16. raish

    pirms 7 gadi visi bildēja ar nikoniem, tagad bildēs atkal, tas nu ir skaidrs. Tā pat kā dajebkurai citai tehnbrandomānijai ir cikli, tad arī fočikiem. Piemēram, ja tagad kāds saka ka AMD processori ir labāki, tad viņs vai nu ir konservatīvs vai ar skatu nākotnē, bet tam nav nekāda sakara ar reālo situāciju. Es esmu uzticīgs nikonam jau trīs gadus, lai arī kad man šis hobijs sākās bija Canon laiks, bet mans sapnis par Nikonu sākās pirms 7 gadiem, kad šamie bija topā. Šo te stāstu var pielīdzināt BMW un Mercedes cīņai amerikā, kur pa vidu vienu brīdi mēģina iespraukties AUDI, otru Lexus, aka Olympus, agrāk Kodak, tagad, iespējams SONY. Un jūs/mēs visi aizmirstam vienu lietu – šo uzņēmumu investori un shareholderi ir vieni un tie paši cilvēki/kompānijas un reāla cīņa notiek starp patērētāju kurš visu laiku tiecas pēc alternatīvas vai alternatīvas alternatīvas (- – = +). Ja tirgū būtu viens produkts, tad nevienai no šīm grupām viņs neinteresētu. Ja Nikons un Canon apvienotos vienā uzņēmumā, tad droši ka šamie visus konkurentus nospiestu kā mazas mušas. Bet tad cilvēks sāktu meklēt pēc alternatīvas. Šie uzņēmumi pazaudētu baigi lielo tirgus daļu. Domājat ka Apple un Microsoft baigi konkurē? Jā, konkurē. Bet šīm kompānijām ir pilnīgi pofig kuru produktu pērk jo viss āķis slēpjas patentos/čipu piegādātājos/ biržu tickeros un spirālē. Parasti pēc šadu pārdomu biruma gribās sūtīt visus nahuj un nopirkt LOMO, bet nu to sūdu tač arī kāds ražo un kādam pieder un tu iemet piķi kopējā katlā 🙂

    Atbildēt
  17. Vaards

    Tilt Shift ir vairaakiem razhotaajiem. Jau senaak nekaa 10.gadus.

    ” Lieli” objektiivi arii daudfziem ir. Un tie nemaz tik daudz nemaksaa. Tikpat cik pats fotoaparaats – kas taapat peec 2-3 gadiem jaamet aaraa. Bet objektiivs uz kaadiem padsmit gadiem vareetu arii darboties ka nu tikai.

    Atbildēt
  18. Nikon

    Diemžēl Canonistiem par lielu sāpi GFK statistika rāda pretējo … Nikon netika izstums, bet to jau ir izdarījis … un Canons ieņem otro vietu Latvijas tirgū ar savam kamerām- respektīvi-
    konkrēti skaitļi no GFK statistikas
    – janvaris:
    *Nikon 39 %
    * Canon- 35%
    * Olympus 12 %

    Februāris
    *Nikon – 40 %
    * Canon 33 %
    * Olympus 21 %

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *