Internet Explorer 7 un standarti

Vitamīnā bija nopublicēts rakstiņš par Web standartiem un to kā IE7 tos atbalstīs. Rakstiņš izraisīja lielu troksni komentāros – kā jau vienmēr, kad runa ir standartiem un Microsoft produktiem. Uz šo rakstu ir saņemta atbilde kādā no Microsoft darbinieku blogiem. Īpaši man patika tā daļa, kuru es atļāvos izcelt šajā rindkopā.

From ten years of experience in championing standards and web development inside Microsoft, I think it’s actually critically important that the reasons for supporting standards in our products – particularly IE – be business ones. Business reasons stand the test of time. Pure altruistic “ethical” reasons are hard to defend to shareholders. I personally believe there is a business case for implementing standards, and I consider it my job, among other things, to make that case internally.

Bet visā tajā ir arī zināms domu grauds, kas apstiprina savulaik izteikto minējumu, ko es uzskatīju kā vienu no galvenajiem iemesliem kāpēc Microsoft ir atgriezies pie IE izstrādes. Tā kā standarti joprojām ir modes kliedziens un daudzas kompānijas, izstrādājot savus risinājumus, pieturās pie tiem, tad arī Microsoft nekas cits neatliek kā nodrošināt standartu atbalstu, lai apmierinātu klientu vajadzības, jo pretējā gadījumā klienti vienkārši izvēlēsies alternatīvus risinājumus.

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *