Google jaunais login logs

Izlasīju TechCrunch, ka Google ir ieviesusi jaunu login logu ar atdalītu e-pastu no paroles.

Google login

Sākumā ievadi e-pastu, tad serviss tevi atpazīst – parāda kā tevi sauc un kā tu izskaties un tikai pēc tam paprasa paroli.

Where before, Gmail users would enter their username and password on the same page, the new login flow separates this process. Now, you’ll first enter your username, then be directed to a second page where you enter your password. Some complain that this change slows them down, while others point out that the update has broken their ability to log in using various password managers.

Tā kā es reti kad atceros kādu paroli, jo visu glabāju paroļu menedžerī, tad šī izmaiņa mani sāka uztraukt. Atvēru Google e-pastu un nolēmu pārbaudīt. Ikdienā es izmantoju visu citu tikai ne web e-pastu.

Tas, ka paroles gandrīz nekad nerakstu ar roku un tas, ka man ir konti kuros ik pa laikam ir jāielogojas caur pārlūku, ir nopietns iemesls satraukties. Galvenokārt tāpēc, ka tās reizes jau tā ir apgrūtinājums kārtīgam sliņķim un tad vēl to visu darīt ar pirkstiņiem – besis. 😀

Bet izrādās viss nav tik traki, jo Firefox paroļu menedžeris lieliski tika galā ar šo logu. Lai gan drīzāk domāju, ka tas JavaScriptiskais risinājums tika izveidots tā, lai tādiem kā man nebūtu nekādu izaicinājumu.

Google vārds

Tas, ko es šeit saskatīju par reālu draudu – personas dati.

Others have been bothered by the fact that entering their user ID then displays their full name and sometimes even their photo before they confirm their identity by way of their password, which they feel is a privacy violation.

Ja met pie malas kautrību par personu privātumu (sociālo tīklu ērā), tad ir otra lieta, kas šķita tīri pieņemama – kvalitatīva mēstuļu datubāze.

Manā skatījumā šī “fīča” būtu reāls ieguvums spameriem – savākt eksistējošas e-pasta adreses ar atbilstošiem vārdiem. Googles mēstuļu filtriem būs izaicinājums, jo tagad e-pastu būs iespējams nosūtīt jau reālam lietotājam, kura vārds sakritīs ar sistēmā ievadīto.

Nolēmu pārbaudīt kā tur patiesībā ir. Ievadīju dažas eksistējošas e-pasta adreses un čiš. Google speciālisti ir lieliski paveikuši savu darbu. Personas datus parāda tikai pēc tam, kad tu kaut reizi esi veiksmīgi autentificējies un visticamāk, ka tavā datorā vai mobilajā joprojām sēž tur iemestais cepumiņš. Tas, ko redz anonīmais spameris ir tikai tas, ko viņš ir ievadījis.

Google anonymous

Tā kā man nav šāda konta un es tajā ne reizi neesmu veiksmīgi pieslēdzies, tad arī man nerāda neko. Lieliski!

Es teiktu, ka šis ir izcils piemērs kā ieviest jaunu fīču, kas pirmajā mirklī strādā teicami un apmierina gan servisa jaunās vajadzīgas, gan lietotājus īpaši neapgrūtina.

Jauno login lapu man izdevās atrast no šīs adreses mail.google.com/mail.

8 thoughts on “Google jaunais login logs

  1. zb

    … pagaidām nav redzami tas dižais labums un tā jaunā vajadzība, kuriem noder procesa sarežģīšana. Paroļu menedžerī, kurš darbojas ārpus, jāievieš papildus autocomplete virkne, kurai jāpieraksta papildus šis tas. Lapā papildus daži klikšķi ar peli vai taustiņi. Cerams, ka drīz redzēsim kādu labumu dēļ vajadzēs lietot neparocīgāku login procesu.

    Atbildēt
  2. Klusais

    Ar katru jaunu uzlabojumu, ar katru jaunu Android versiju, ar katru jaunu produktu google aizvien dziļāk triec seju dubļos. Es ilgojos pēc tiem laikiem kad tikko parādījās Chrome ar savu lakonisko dizainu. Tagad viss ko piedāvā google ir tik sadrumstalojies, neergonomisks un tik nesaprotams.. ka es jau ar nepacietību gaidu, kad pie vieninieku un nullīšu debesīm parādīsies jauna zvaigzne.
    Pēdējais ārprāts, starp citu, ir Google Play Muzikas servisa dizaina nomaiņa. Jau iepriekšējais izskats bija murgs, bet nu tagad sliktāk jau vairs nav kur!

    Atbildēt
  3. miltons

    Ja! Winfuck10 ir mani nokaitinājis un ar vienu aci lūkojos uz ābolu grozu-OS X Capitan. Ir,kam viss iznācis un ripo ne uz ābolīša garnitūras””-paša savākta PC.P.S.Mūža izglītība.

    Atbildēt
    1. coolynx Raksta autors

      Ābols ir specifisks un ne katram būs pa prātam. Es zinu skaidri, ka man vairs Windows nesaista itin ne maz. 😀

      Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *