Igauņu Hansapost nopērk Latvijas interneta veikala Xnet.lv daļas

Interesants pavērsiens – viena no Latvijas lielākajiem interneta veikaliem Xnet.lv daļas nopērk liels igauņu spēlētājs Hansapost.

Igaunijas e-komercijas un distances tirdzniecības līderis «Hansapost», iegūstot 70,05% SIA «Xnet» kapitāldaļu, ir kļuvis par «Xnet» vairākuma daļu īpašnieku, informē uzņēmumā. Darījuma summa netiek atklāta.

Forši. Pieņemu, ka tirgus Latvijā ir diezgan piesātināts un konkurence spēcīga. Spriežot pēc apgrozījuma, Xnet ir labi atkopies un pat audzis, jo apgrozījums ir daudz lielāks nekā tas bija pirms krīzes 2008.gadā.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Xnet» 2013.gadā apgrozīja 4,26 miljonus eiro, kas ir par 4% mazāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 4,63 miljoni eiro. 2013.gadā uzņēmums cieta zaudējumus 22 538 eiro apmērā, bet 2012.gadā uzņēmums strādāja ar peļņu 15 496 eiro.

Peļņas procents nav liels un konkurēt var ar apjomu, kam vajag preču klāstu un piegāžu ātrumu. Domāju, ka 2009.gada skarbie notikumi, kad bankrotēja lielākā daļa Latvijas lielākie interneta veikali, deva savu artavu, lai izšķirtos par labu savu daļu pārdošanai. Ja gribi augt, tad vajag sadarboties ar citiem lieliem spēlētājiem.

«Xnet» īpašnieki ir Igaunijas kompānija «Hansapost» – 70,05%, Švāns – 16,67%, Ilze Švāne – 6,64% un Didzis Švāns – 6,64%.

Hansapost 70% kontrolpakete ļaus izvērsties, bet 30% daļas vietējam partnerim nodrošinās zināmu motivāciju turpināt ražīgi strādāt un turpināt uzsākto biznesu. Vismaz kādu laiku.

2 thoughts on “Igauņu Hansapost nopērk Latvijas interneta veikala Xnet.lv daļas

    1. coolynx Raksta autors

      Padalies, ja ir kāda informācija vai esi kaut ko nosapņojis. Spriežot pēc viņu valdes sastāva, tur ir vīri, kas sēž daudzu uzņēmumu valdēs. Tīri teorētiski viņi var audzēt uzņēmuma vērtību, lai vēlāk to kādam tālāk nopārdotu.

      Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *