Latvijas startup kopienas platforma – LabsOfLatvia.com

Vārds startup arvien biežāk ienāk mūsu ikdienā. Katram var būt atšķirīga izpratne par to, ko tas nozīmē. Pieņemsim, ka runa ir par jaunajiem uzņēmumiem un veidojumiem, kas uzsāk kādu jaunu projektu.Labs of LatviaLatvijā ir vairākas lapas, kurās raksta par un ap startupiem. Šim pulciņam ir pievienojusies vēl viena – LabsOfLatvia.com. Kā jau no domēna nosaukuma var noprast, tad tā ir orientēta uz starptautisko auditoriju un attiecīgi arī saturs ir angļu valodā.

No preses relīzes:

3. martā tika atklata vienota platforma Latvijas ‘startup’ vides dalībniekiem LabsOfLatvia.com. Platforma apvieno informāciju par Latvijas ‘startup’ uzņēmumiem, investoriem un atbalsta organizācijām pārskatāmā datubāzē, apkopo jaunumus par Latvijas ‘startup’ vidi un nodrošina iespēju publicēt ‘startup’ uzņēmumu vakances un noderīgus materiālus.

Bildītes paskatīties, “like” podziņas paspaidīt un vispār sekot līdzi mazāk formāliem notikumiem var viņu Facebook lapā.

Projektu finansē ES.

Tā kā platformas veidošanu finansē Ekonomikas ministrija caur Latvijas Garantiju Aģentūru, šī ir arī iespēja valstij aktīvāk komunicēt un sadarboties ar Latvijas ‘startup’ uzņēmumiem. Platformas nākotnes veidošanā tiks iesaistīta Latvijas ‘startup’ kopienas pārstāvju padome, lai nodrošinātu maksimālo pievienoto vērtību iniciatīvas mērķu sasniegšanai.

Man šķiet, ka tas ir tas, kas Latvijā pietrūka – vienota lapa par startupiem ar aktuālu informāciju. Piemēram, es nemaz nezināju cik daudz Latvijā ir šo jauno projektu. Labs of Latvia ir pieejams saraksts ar projektiem, kas ir kaut kādā stadijā. Nekur citur šo informāciju vienkopus nevar dabūt. Lai gan esmu pārliecināts, ka daudzi no šī saraksta vispār nekur citur internetā nemaz neparādās.

Vēl ir arī publicēta pirmā atskaite par to kādas investīcijas ir piesaistījuši Latvijas startupi.

Ja gadījumā esi darba meklējumos un ir interese strādāt Latvijas startupā, tad tur ir arī saraksts ar šobrīd aktuālajiem darba piedāvājumiem.

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *