Expo 2015 izmaksas

Šodien pabradāju pa Twittera plašumiem un uzskrēju Daces ierakstam par Expo 2015, kurā viņa sajūsminās par laimīgajiem “uzņēmējiem”.

Tuvākajās dienās būs jautrības. 🙂

Uzpūstība un elementāru komunikācijas darbību aizslēpšana aiz šādiem “nozīmīgiem” formulējumiem īpaši krīt acīs, raugoties uz pozīcijām, kurās saskaldītas sociālo tīklu izmantošanas izmaksas – kopumā 69 487 eiro. Sociālā tīkla Instagram izmantošana projektā vien izmaksāšot 34 487 eiro. Instagram ir sociālais tīkls, kurā lietotāji var ievietot fotogrāfijas ar aprakstiem. Piemēram, Saeimas kontam Instagram tīklā seko 565 lietotāji, konts tiek ikdienā papildināts, izmantojot parlamenta preses dienesta cilvēkresursus. Salīdzinājumam – komandītsabiedrības Expo 2015 izveidotajā Instagram kontā kopš 2014.gada aprīļa ar lielu neregularitāti ievietotas 17 fotogrāfijas, un kontam ir vien 177 sekotāji.

Tauta jau vienmēr grib asinis. Tad nu ir arī nopublicēti mūsu varoņu vārdi.

Delfi ir smuki pārrakstījuši Dienas rakstu un nocitējuši būtiskākās lietas par izdevumu pozīcijām.

Tā EM iesniegti rēķini par paviljona ekspozīcijai un darbībai nepieciešamo tehnoloģisko risinājumu izstrādi, iegādi vai nomu par 181 712 eiro, paviljona tehnoloģisko iekārtu uzstādīšanu -par 14 688 eiro, “sociālā tīkla “Instagram” izstādes koncepta izstrādi” – 1 850 eiro, kā arī “Instagram” izstādes tehnoloģiskā risinājuma izstrādi par 14 720 eiro, “sabiedrības iesaisti “Instagram” datubāzes veidošanā” – 5067 eiro, “Instagram” apmeklētāju iesaistes punktu satura un tehniskā risinājuma izstrādi – 12 850 eiro un “sociālo vietņu kontu izveidi, savstarpējo saisti un apkalpošanu” par 25 000 eiro.

Visvairāk man patika tās pozīcijas, kur puikas ir sarakstījuši izmaksas par kontu izveidi.

Kā raksta laikraksts, sociālo tīklu izmantošanas izmaksas paredzētas kopumā 69 487 eiro. Sociālā tīkla “Instagram” izmantošanai projektā paredzēto 34 487 eiro. Savukārt izmaksās par vietnes “Facebook” “dzīvās coverbildes tehnoloģiju izstrādi” paredzēti 10 000 eiro. Papildus tam 25 000 eiro ierēķināti “sociālo vietņu kontu izveidei, savstarpējai saistei un apkalpošanai”.

Agrāk bija modē Twitter konta operatori, tagad ir jauns amats – sociālo kontu izveidošanas speciālists.

Domāju, ka šis nav vienīgais lieliskais projekts, kuru finansējam mēs visi – ar saviem nodokļiem. Interesanti tikai cik ilgi mēs būsim gatavi to visu paciest?

7 thoughts on “Expo 2015 izmaksas

  1. Purvītis

    “sabiedrības iesaisti “Instagram” datubāzes veidošanā” – 5067 eiro – tobiš katrs, kurš uzliks “mention” vai hashtagu, saņems naudu? 😀 1000 pieminējumi, 5eur katram.

    Atbildēt
  2. hronists

    pats trakākais, ka šito pat nevar uzgrūst Vienotībai 🙁

    p.s kopumā izskatās pēc konkurentu PR 🙂 Bija taču konkurss, ne? Žurnālisti varēja pacelt augšā konkursa materiālus un papētīt kādas cenas bija zaudētājiem un tad mums varētu būt pamatots pamats sašust vai nē. A šitā komentēt “bļā, par instagramu piecas štukas, kas vini aujeļi???” ir bezjēdzīgi.

    Atbildēt
    1. coolynx Raksta autors

      Man ir radies priekšstats, ka tādas iestādes kā KNAB strādā uz skatītāju. Un šajā gadījumā, ja skatītājs (lasi – mēs visi, kas “šausminās”) bļauj, tad ir jāsāk kaut ko darīt lietas labā.

      Un tas, ka šito visu pasākumu noorganizēja kāds konkurents, jau ir sekundāri. 😉

      Atbildēt
  3. khm

    «Expo 2015»: Pārmetumi par nesamērīgiem tēriņiem ir nepatiesi un tendenciozi
    http://financenet.tvnet.lv/viedokli/544844-expo_2015_parmetumi_par_nesamerigiem_teriniem_ir_nepatiesi_un_tendenciozi

    Atbildēt
  4. Andron Mc

    Kamēr par šitādu naudas izkrāpšanu no budžeta nedraudēs sods – tā tas turpināsies.
    Reāli noziegums pret valsti. Bet ne1 gnīda nesāk krimināllietu! Ne1 blakts nevirza procesu. Ne1 Kangars nenotiesā.

    Atbildēt
  5. fggfgf

    Paciest? un ko tu darīsi? Raudāsi pie saeimas durvīm? Visiem šajā bedrē ir pajāt, var atklāti zagt un nevienam nekas nebūs. Bezpriģels muļķu zemē, kā saka.

    Atbildēt
  6. Osis

    Man gan nepatīk, ka šajā jezgā tiek vainoti uzņēmēji, kuri gribēja “uzvārīties”. Uzņēmējs jau tādēļ arī ir uzņēmējs, lai “uzvārītos”. Reālie vainīgie ir ierēdņi, kuri noslēdza valstij neizdevīgus līgumus (piekukuļoti vai aiz stulbuma – tam pat nav nozīmes).

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *