DB Browser for SQLite

Šodien vajadzēja veikt nelielas izmaiņas vienā SQLite datubāzes failā. Kādam, kas ikdienā sēž SQL konsolē, visticamāk, ka šādu izmaiņu gribētos veikt komandrindā, bet man patīk klikšķināties un ieklikšķinot vajadzīgajā ailītē, veikt izmaiņas.

Katru reizi, kad man ir jāver vaļā kāda programma, kas izraisa riebumu, bet izvēles iespējas ir visai ierobežotas, es saņemos un pameklēju internetā aizstājēju. Ik pa laikam atrodu, ko jaunu. Kā izrādījās, tad šorīt atklāju labi aizmirsto veco programmu – DB Browser for SQLite.

Sqlite db browser

Apskatījos arhīvu un pat atradu ierakstu, kas tika veikts pirms 7 gadiem, kad identiska darbība tika veikta citā operētājsistēmā, citā SQLite datubāzē, bet ar identisku programmu un līdzīgiem mērķiem. Toreiz šī programma saucās SQLite Database Browser.

Ir lietas, kas nemainās. Man joprojām nepatīk bakstīties ar SQL konsolē, jo es priekšroku dodu grafiskai videi. Vienīgi pa šiem laikiem programma ir mainījusies un tagad tai ir cits nosaukums, to var lietot visās populārākajās operētājsistēmās un tā manā datorā no šodienas aizstās iepriekš izmantoto šausmoni, kuras nosaukumu pat paspēju aizmirst. Apskatījos miskastē – SQLite Studio. Veiksmīgu dienu visiem!

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *