Markdown failu priekšapskate uz OS X

Viena no lietām, kas ir labi realizēta iekš OS X ir ātrā failu priekšapskate ar QuickLook. Tā kā es vēl apgūstu OS X priekšrocības, tad salīdzinu ar to, ko esmu lietojis agrāk. Tas ir tas, ko dažādās vidēs ar failu menedžeriem var panākt ar F3 taustiņa palīdzību. Tu gribi atvērt kādu konkrētu failu, bet pirms to darīt, sākumā vajag noskaidrot, kurš ir tas īstais, ko vērt vaļā “pa īstam”. Un šajā uzdevumā talkā nāk failu priekšapskate.

Markdown preview

OS X vidē ar to tiek galā “atstarpes” taustiņš, kas iekš Finder (Windows Exlporer analogs) atrauj vaļā failu ar iepriekš minētā QuickLook palīdzību. Lai arī Finder iespēju ziņā ir diezgan trūcīgs kā Windows Explorer, tomēr Finder ir nedaudz gudrāks, jo to var vairāk pielāgot savām vajadzībām ar dažādu paplašinājumu palīdzību.

Šodien sagribēju uzlabot darbu ar Markdown failu priekšapskati. Atradu šo rakstu, kurā ir aprakstīts kā to izdarīt ar QLMarkdown spraudņa palīdzību.

There’s an easy fix however in form of Phil Toland’s QLMarkdown. Installing it is easy:

  1. Download the latest release by clicking here.
  2. Extract it somewhere temporarily and copy the QLMarkdown.qlgenerator file into ~/Library/QuickLook (you may need to create this directory).
  3. Relaunch Finder by alt+right-clicking on the icon in the dock and selecting the option at the bottom.

Boom. Markdown in QuickLook.

Man bija interesanti tas, ka arī šoreiz OS X iekš Finder it kā “apmāna” lietotājus ar ikoniņām.

QLMarkdown generator

Šajā gadījumā arī šim spraudnim ir sava direktoriju struktūra kurai pie noteiktiem nosacījumiem Finder atrāda savu ikoniņu. Šajā gadījumā, ja direktorijas nosaukums ir ar Nosaukums.qlgenerator, tad direktorija automātiski kļūst par pakotni un to vairs nevar tik vienkārši atvērt kā direktoriju.

Finder open

Tas ir mazs triks, kas tiek izmantots, lai aizsargātu mazāk izglītotos lietotājus un tie nesavārītu ziepes. Interesanti. 😉

One thought on “Markdown failu priekšapskate uz OS X

  1. KKTK

    Vēl “must have” ir
    “BetterZip Quick Look Generator” – http://macitbetter.com/BetterZip-Quick-Look-Generator/
    QuickLook plugin for CSV files – https://code.google.com/p/quicklook-csv/
    Un pēdējais man kaut kādā veidā mēģina vērt vaļā visus nezināmos failus, vai bez paplašinājumiem. Baigi noder, kad rakājies par visādām sorcēm un konfig failiem, vai savādiem outputiem!

    Atbildēt

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *