Backblaze cieto disku uzticamības indekss

Ir tāds kantoris Backblaze (partnera saite), kas par mazām naudiņām piedāvā izveidot rezerves kopijas no visa tava datora cietā diska satura par nieka $5/mēnesī. Pieņemu, ka viņi pamatā rēķinās ar tipisko ierindas lietotāju, kura datorā nav sasprausti 10 diski ar 8TB ietilpību katrs. 🙂

Tādu piedāvājumu spēj piedāvāt pateicoties zemākām infrastruktūras izmaksām, jo izmanto pašbūvētus disku masīvus, kuros liek iekšā daudz maz lētus standarta diskus. Viņi taču nodrošina tikai rezerves kopijas, nevis ātrus un dārgus diska masīvus, kuriem jāapkalpo noslogotas mājaslapas.

Man patika šī ilustrācija ar salīdzinājumu.

Pod 2.0 cost of a petabyte

Protams, šobrīd jau ir izauguši un samazinājuši jau tā salīdzinoši zemās izmaksas.

Pirāta sapnis? 🙂

Petabyte comparison

Tur var salikt kaudzi ar visu ko.

Process ir interesants un ar to kā sokas ar optimizēšanu, var padalīties arī savā blogā. Tādā veidā piesaistīt jaunus potenciālos klientus.

Princips ir tāds pats kā Google datu centriem. Arī šajā gadījumā vīriņš izklaidējas ar mirušo cieto disku nomaiņu.

Our philosophy is to plan for equipment failure and build a system that operates in spite of it. We have a lot of redundancy, ensuring that if a drive fails, immediate replacement isn’t critical. So at his leisure, Sean also spends one day each week replacing drives that have gone bad.

Šoreiz gan gribēju pieminēt to, ko viņi vēl testē. Proti, ar tādiem skapjiem, kas ir pārbāzti ar daudz maz ierindas cietajiem diskiem, kas dūdo arī mūsu datoros, var veikt dzīvotspējas testus. Viņi diezgan regulāri publicē datus par to cik uzticami ir viena vai otra ražotāja cietie diski. Vakar ir nopublicējuši pēdējos septembra datus, kuros ir salīdzināti rezultāti ar janvāra datiem.

Bbackblaze fail drives manufacture report sep 2014

Dažādos blogos biju lasījis, ka Segate diski ir labākie. Šis tests gan parāda pilnīgi pretējo. Ar Western Digital diskiem bija lielas problēmas vienu laiku, līdz viņi saņēmās un novērsa tās. Lai gan katram ražotājam bija savs melnais periods, kurā diski mira. Rakstā ir arī minēti konkrēti modeļi ar konkrētiem datiem par statistiku.

Interesanta niša – gūt baudu no tā, ka veido savu disku fermu, dalīties ar procesu kā tas notiek un papildus sniegt arī noderīgu pakalpojumu lietotājiem, kuriem ir svarīgi savu datu rezerves kopijas saglabāt kaut kur “mākoņos”. Pieņemu, ka tas strādā, jo cilvēki redz, kā izskatās tie mākoņi, saprot kā tas strādā un par pieņemamu cenu arī izvēlas šo pakalpojumu sniedzēju.

One thought on “Backblaze cieto disku uzticamības indekss

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *