Jaunās 10 eiro banknotes

Vakar ziņās stāstīja, ka no 23.septembra visā Eiropā būs jaunas €10 eiro banknotes. Vecās €10 eiro banknotes tiks pieņemtas visu mūžu. Tā kā stresam nav pamata.

10 euro front

10 euro back

Es aizdomājos, ka patiesībā nemaz nezinu kā izskatās šobrīd apgrozībā esošās €10 eiro banknotes.

Muļķīgi būtu teikt, ka dizaina ziņā man patīk lati. Tīri no praktiskā viedokļa man vairāk patīk eiro – ja reiz lati jau sen bija piesaistīti pie eiro un mēs esam Eiropas Savienībā, tad arī vajag mums tos papīriņus. Bet ne par to ir stāsts.

Es aizdomājos, ka patiesībā jau ikdienā lietoju skaidru naudu, bet līdz šim brīdim nespēju orientēties tajos papīriņos un monētiņās. Eiro banknotes manā prātā ir kā faņķiki kurus var apmainīt pret kaut ko veikalā. Sajūtas ir jokainas. No sērijas – ka šī ir kaut kāda pagaidu nauda un drīz būs kaut kas cits. Attiecīgi nav jēgas saspringt, lai atcerētos, kurš krāsainais papīriņš, ko nozīmē.

Iepazīsties ar jauno €10 eiro banknoti.

https://www.youtube.com/watch?v=adC9SBjuRP8

Un te būs viens video ar pretviltošanas elementiem.

Ja esi tāds pats kā es, kas vēl vāji orientējās banknotēs, tad vari apmeklēt šo lapu, kurā ļoti labi var redzēt atšķirības. Abas €10 eiro banknotes ir saliktas viena zem otras un ar pelēko pogu var pabīdīt pa labi un pa kreisi, lai redzētu atšķirības.

10 euro new vs. oldLaikam jau galvenais nav tas kā izskatās tie papīriņi, ko sauc par banknotēm, bet gan tas cik daudz tev tie ir. Jo patiesībā varbūt pēc gadiem 10 mums visiem būs savi elektroniskie konti, kuros būs bitcoini vai cita elektroniskā nauda ar kuru norēķināsimies caur saviem pulksteņiem vai mobilajiem telefoniem.

One thought on “Jaunās 10 eiro banknotes

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *