Oracle VM VirtualBox 4.3.16

Apskatījos arhīvos un secināju, ka nemaz neesmu par šo zvēru nekad rakstījis. Nolēmu labot šo kļūdu.

Virtualbox about

Pirms nedēļas Oracle izlaida sīku VirtualBox 4.3.16 apakšversiju ar daudziem labojumiem.

Sept 9th, 2014 VirtualBox 4.3.16 released!
Oracle today released !VirtualBox 4.3.16, a maintenance release which improve stability and fixes regressions. See the ChangeLog for details.

Īsumā, kas tad VirtualBox ir par zvēru un ko viņš ziemā ēd?

VirtualBox ir programma, kas ļauj palaist uz datora citas operētājsistēmas virtuālā ietvarā. Var uztaisīt jaunu virtuālo smilšu kasti, konteineri vai ietvaru (sauc kā gribi), kurā ieinstalēt vēlamo operētājsistēmu.  Labākais visā tajā ir tas, ka šīs izklaides itin nemaz neskar un neapdraud tavu esošo operētājsistēmu.

Ja ir lustīgs prāts un esi salasījies internetā dažādas gudrības par to, ka, piemēram, kāds klauns ir pārgājis uz Mac OS X vai kāds cits stāsta, ka labāks par Linux vai Windows nekas nevar būt, tad tu to vari notestēt. Uzliec VirtualBox un instalē tajā visas operētājsistēmas pēc kārtas. Tālāk jau vari pēc vēlēšanās no rīta, kamēr neesi izgulējis un neko nesaproti, lieto OS X, pa dienu, kad gribi ražīgi pastrādāt, izmanto Windows, bet vakarā, lai labāk nāktu miegs, baksties ar Linux.

Es agrāk spēlējos ar Virtual PC, kuru pēc kāda laika nopirka Microsoft. Toreiz alternatīva bija tikai Vmware. Tagad var teikt, ka Vmware alternatīva ir šis VirtualBox.

Starp citu, mac lietotāji bieži stāsta pasakas par to cik jauks un vienkāršs ir viņu lietotais OS X. Es turpināšu rakstu sēriju par šo jauko ābolu operētājsistēmu un kāpšu uz nerva, kliedējot mītus par to. 😉

VirtualBox ir viena no tām programmām, kuru nevar tāpat vienkārši “ievilkt” aplikāciju mapē, jo to instalē līdzīgi kā to dara ar daudzām programmām Windows vai Linux vidē.

Virtualbox dmg

Es pieņemu, ka šādas instalācijas veido tām programmām, kuras tiek pielāgotas dažādām operētājsistēmām. Bet tā kā OS X programmatūras klāsts ir nožēlojami trūcīgs, tad jārēķinās, ka lielākā daļa no programmām būs pielāgotas multiplatformu programmas.

Virtualbox installer

Ierastais next, next lodziņš. Šajā gadījumā next vietā ir continue, lai būtu jautrāk.

Virtualbox installation

Un pats VirtualBox izskatās šādi.

Virtualbox managerOS X lietotājiem var noderēt, lai notestētu uz Microsoft Windows Internet Explorer, ja nu gadījumā kāds klients prasa atbalstu arī šim pārlūkam. Ir arī ļoti daudzas Windows programmas, kurām analogu nav un visticamāk, ka nekad arī nebūs OS X vidē. Tad šīs programmas var palaist vēlamajā konteinerī.

Labākais ir tas, ka var pārķert pievienotās USB iekārtas, kuras OS X neatpazīst un neatbalsta, jo tam nav atbilstoša atbalsta.

Sliktā ziņa ir tā, ka man pēc jaunās versijas uzlikšanas vairs nestrādā neviena virtuālā mašīna. Būs jāliek atpakaļ vecā versija.

Pie reizes arī notestēju programmas atinstalēšanas skriptu darbībā. Tas strādā.

Virtualbox uninstallIzskatās, ka vaina bija VirtualBox 4.3.16 Oracle VM VirtualBox Extension Pack neesamībā. Uzliekot iepriekšējo versiju, kuru lietoju, man smuki parādīja kļūdas paziņojumu, ka sistēma noklājās, jo tai neesot vajadzīgā USB paplašinājuma. Uzliekot šo paku, viss aizgāja kā smērēts. Tiesa gan windows vēl atgriezu recovery versiju, bet tas jau sīkums. 😉

One thought on “Oracle VM VirtualBox 4.3.16

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *