Internet Explorer lietotājiem ir zemāks IQ (papildināts)

Vakar sasmējos par pētījumu, kas mērkaķa ātrumā izplatījās internetos (AptiQuant pētījuma rezultāti PDF formātā). Saiti izvilku no Google+ dzīlēm.

Pēc AptiQuant petījuma, pārlūka “Internet Explorer 6” lietotāju vidējais IQ ir aptuveni 80, savukārt pārlūku “Firefox” un “Chrome” lietotāju vidējais IQ ir aptuveni 110. Cilvēki ar vislielāko IQ – 120 un vairāk – lieto pārlūkus “Opera” un “Camino”.

Amizantākais grafiks.

Visvairāk sasmējos par to, ka IE lietotāji esot ļoti sāpīgi uztvēruši šo informāciju un pat draudot iesūdzēt tiesā pētījuma veicējus.

AptiQuant stressed that using IE doesn’t mean you have low intelligence. “What it really says is that if you have a low IQ then there are high chances that you use Internet Explorer,” said AptiQuant CEO Leonard Howard.

Ja tu lieto IE, tad nesatraucies – vienkārši esi informēts, ka šo pārlūku vairāk lietos cilvēki, kuriem ir zems IQ. Tavs IQ var būt pat ļoti augsts. 🙂

Papildināts #1

Pēc N.R. ieteikuma te būs arī iespējamie iemesli šiem pētījuma rezultātiem.

  • IE has about twice the installed base of any other browser, so IQs are more likely to tend toward the mean.
  • IE is the default browser of 95% of people who don’t know how to download and install a new browser, which drags down the average. (Mac users in this boat stick with Safari.)
  • People who use other browsers include a disproportionate number of computer geeks, which brings their averages up.
  • Online IQ tests — or IQ tests in general — are silly.
  • IE users really are kind of dumb.
Papildināts #2
Desa iemeta saiti par to, ka šis ir bijis veiksmīgs joks uz kuru uzrāvās interneta mediji.
A story which suggested that users of Internet Explorer have a lower IQ than people who chose other browsers appears to have been an elaborate hoax.
A number of media organisations, including the BBC, reported on the research, put out by Canadian firm ApTiquant.

It later emerged that the company’s website was only recently set up and staff images were copied from a legitimate business in Paris.

Šis gadījums kārtējo reizi pierāda to, ka nevar ticēt visam, ko publicē internetā. 🙂

15 thoughts on “Internet Explorer lietotājiem ir zemāks IQ (papildināts)

  1. N.R.

    Būtu tad arī iemeslus nokopējis, no tā vecā raksta (skat bullet listu): http://www.businessinsider.com/study-internet-explorer-users-are-dumber-2011-7?op=1

    Atbildēt
  2. e-remit

    CooLynX: offtopiks, bet vai tev nebija kāda saistība ar apollo.lv? Vai apollo naudas trūkst serverus beidzot savest kārtībā? Labākais, ka problēmas pieteikšanai obligāti jābūt reģistrētam apollo e-pastam… 😉

    Atbildēt
  3. coolynx Raksta autors

    e-remit, jau kādu laiku vairs nav nekādas saistības, bet uzsit meilu, ja ir sāpe – palīdzēšu. Helpdeskam var arī elektroniski pieteikt problēmu helpdeskoc uz apollo.lv.

    Atbildēt
  4. karuuzo

    Un tiesā sūdzēt taisās tie, kam zems IQ 😀

    Faktiski loģiski, katrs duraks (un tādu ir daudz), kurš tiek pie windas, zina, ka E ikoniņa ir internets. Dažiem pat grūti iestāstīt, ka IE, FF un Chrome attēlo vienu un to pašu. Cepums makistiem, laikam durakiem naudiņas nepietiek, lai maku nopirktu 🙂

    m

    Atbildēt
  5. Web programmētājs

    Ka tik pašam Coolynxam nav zems IQ, tādu FF piāru neredzu iemesla izvērst. Ir pilnīgi vienalga ar ko internetu skatīties, ka tik patīk. Man, piemēram, arī IE ir galvenais-FF, Safari, Opera lietoju tikai, lai novērstu nesaderības problēmas un visādus hakus lai izskatītos vienādi visos. Un tās minētie browseri sagādā krietni vairāk nekā IE 😀

    Atbildēt
  6. Atbalss: Ātrākais pārlūks reālajā pasaulē | Pods.lv

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *