International Young Interactive Entrepreneur award 2010

Inga atsūtīja informāciju par to, ka ir iespēja pieteikties uz International Young Interactive Entrepreneur award 2010 konkursu, kuru rīko Britu padome Latvijā sadarbībā ar Sorosa fondu. Te ir oficiālā informācija, zemāk ir vienkāršā valodā paskaidrots kāds būtu labums tur pieteikties.

Britu padome Latvijā sadarbībā ar Sorosa fondu – Latvija izsludina pieteikšanos starptautiskam konkursam jaunajiem interaktīvās nozares uzņēmējiem International Young Interactive Entrepreneur (IYIE) award 2010. Konkursa mērķis ir apzināt jaunos, daudzsološos interaktīvo programmatūru izstrādātājus un digitālās komunikāciju nozares līderus.

Konkursā aicināti piedalīties Latvijas uzņēmēji, vadītāji un jaunie līderi vecumā no 25 līdz 35 gadiem, kuri pārstāv kādu no sekojošiem sektoriem:

  • interaktīvo risinājumu (programmatūras) izstrāde, izdošana, mārketings;
  • interaktīvo (izklaides) risinājumu izstrāde internetam, digitālajām televīzijām, radio un mobilajām ierīcēm;
  • datorspēļu izstrāde, izdošana un ar to saistītie pakalpojumi;
  • interneta multimediju un web dizaina risinājumi;
  • interaktīvās vides instalācijas un pasākumi ;
  • eksperimentālie mediji un nestandarta interaktīvie risinājumi;
  • konsultanti un neatkarīgie speciālisti, kas sniedz augstāk minētajās sfērās atbilstošus pakalpojumus.

Pieteikties IYIE award 2010 konkursam pretendenti var līdz 10.septembrim aizpildot pieteikuma anketu, kas atrodama Britu padomes mājas lapā www.britishcouncil.lv vai Britu padomes radošās ekonomikas informatīvajā lapā www.creativeeconomy.lv. Konkursa finālā iekļūs 10 jaunie uzņēmēji, kuri savus uzņēmumus un risinājumus klātienē prezentēs IYIE award ekspertu žūrijai. Konkursa uzvarētājs jau oktobrī dosies 12 dienu ilgā pieredzes apmaiņas braucienā uz Lielbritāniju, kur tiksies ar britu interaktīvās un digitālās nozares profesionāļiem, uzņēmējiem un citu valstu finālistiem, piedalīsies nozares pasākumos, kā arī pārstāvēs Latviju starptautiskā konkursa finālā.

Visas programmas un konkursa mērķis ir radīt platformu ar kuras palīdzību esošie vai topošie uzņēmēji var attīstīt savu biznesu un uzņēmējdarbības iemaņas. Tā ir iespēja ne tikai uzvarētājam doties uz Lielbritāniju un piedalīties Britu padomes izveidotajā tūrē, kas iekļauj tikšanās ar interaktīvās un digitālās nozares profesionāļiem, bet arī dibināt sadarbību savā starpā. Visi līdzšinējie finālisti arī turpmāk tiek iesaistīti un iesaistās dažādās Britu padomes aktivitātēs, kas paplašina gan redzesloku, gan iespējas.

Šī gada uzvarētājs dosies uz tādiem pasākumiem un uzņēmumiem kā “Institute of Digital Innovation”(http://idi-uk.org/), “Dundee” (world’s largest exporter of computer and video games to the USA which has joined the Global Digital Cities Network to develop partnerships with other cities with strong digital media sectors across the world), apmeklēs “Boho Zone” Midlsburgā (http://www.dcbusiness.eu/47 ), kas principā ir lielākais digitālo uzņēmumu inkubātors Londonā un Ņujorkā, tāpat finālists varēs piedalīties vienā no lielākajiem interneta profesionāļu tikšānās pasākumiem “MiniBAr” (http://www.meetup.com/minibar/ ) kā arī ņemt dalību starpmediju pasākumā „Power to the Pixel” (http://www.powertothepixel.com/). Pēc uzvarētāja vēlēšanās Britu padome centīsies sarunāt arī individuālas tikšanās ar uzverētājam interesējošiem uzņēmumiem un cilvēkiem.

Šī iespēja var būt būtisks pagrieziens uzņēmēja tālākajā attīstībā. Tā piemēram, pateicoties šim konkursam un nodibinātajiem kontaktiem, Prāta Vētras menedžere Guna Zučika (2008 gada uzvarētāja) ir panākusi PV koncertus Ķīnā. Gatis Mūrnieks (2009 gada uzvarētājs) pateicoties pieredzei un satiktajiem cilvēkiem, strādā vienā no lielākājām reklāmas aģentūrām BBDO (Bezpredjel) Maskavā. Pēc tam notiek arī Followup pasākums, kad uzvarētājs: 1) dalās pieredzē ar citiem par tūrē iegūtajām zināšanām un atziņām, 2) viņām ir iespēja ar Britu padomes palīdzību paaicināt kādu no Lielbritānijas nozares profesionāļiem šeit uz Latviju (http://www.britishcouncil.org/latvia-projects-iyxe-form.htm).

Tas nav tikai jauno talantu un ideju konkurss, tieši tāpēc vecuma ierobežojums ir 25-35, konkurss domāts cilvēkiem, kam ne tikai ir idejas, bet arī spēja tās realizēt veiksmīgā uzņēmējdarbībā.

4 thoughts on “International Young Interactive Entrepreneur award 2010

Ieraksti komentāru

Tava e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *